Nesnáším svého reaktivního psa, co s tím?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Vlaďkosam

Dnes 12:36
Vlaďkosam

XXX.XXX.26.67

Dobrý den, mohl by mi někdo pomocí s odstraněním nežádoucího chování u reaktivního psa?
Doma to s ním celkem jde, ale i tak je šikanátor. Komunikuje s námi otravným kňouráním a vynucováním si pozornosti. S manželem se pomalu ani nemůžeme obejmout, aby nekňoural. Rád nas hlídá v noci a proto spí u naší postele/ v naší posteli. Má rád nad vším kontrolu. Když přijde návštěva vyvádí jak pominutý. Je poslán na místo, ale nevydrží tam a bezhlavě rozráží dveře. Je poslán na místo opakovaně a poslechne jen na pár vteřin, jako by měl v zadku špendlíky. Toto chování měl již od štěněte, kdy jsem vše řešila pamlsky a pozitivní výchovou.Nyni je mu skoro 5 let a jeho chování se s věkem nelepší. Je to takový poplašňák.
Venku sleduje vše co se hýbe ( není kastrovaný), u každého člověka co vyrazí na procházku očekává na vodítku psa a je děsně zvedavý. Na psy ale reaguje zvláštně. Hodně si vybírá s kým chce kamošit. Psi bere jako konkurenci a převážně na ně útočí. Jsou ale i výjimky. Párkrát si s jedním prasteným psem hrál. Socializace u něj jako u štěněte proběhla, chodili jsme na cvičák, dokonce 2 x a na agility. Problém neměl s fenkami, se kterými si hrál. Párkrát se ale stalo, že zaútočil i na fenku, chvilku po tom, co si hrál s míčkem a nebo když si hlídal nás, pamlsky, naši pozornost, nebo místo, kam sme si položili věci. Procházka s ním není nikdy v klidu. Pořád musím mít přehled co se kolem děje, abych stihla včas zareagovat a vyjely jsme se nějakému psovi. Někdy se nám stává, že k nám přiběhne pes na volno. Majitel nikde a pak se ozve "nebojte, on nic nedělá, on je hodný". Vůbec nikdo ale neřeší, že já tak hodného psa prostě nemám. Občas mám psa na stopovačce - když aportuje a to je fajn a to i celkem poslouchá, ví totiž, že ho mám pod kontrolou. Řekla bych, že je celkem chytrý až vyčůraný. Triky a povely se učí velmi rychle a dlouho si je pamatuje. Jen někdy dělá, že neslyší. Problém je ale také u mně. Jsem momentálně ve velmi těžké životní situaci a nemám na psa čas a nervy. Někdy bych se psa nejraději zbavila, ale je to miláček manžela a dcery. Já, když přejdu všechny věci co jsem napsala ho mám také celkem ráda, ale teď jto pouto mezi námi není a on je více přítěží, než parťákem. Potřebuji pár zaručených rad aby mi to trochu ulevilo.( Kastrace je v plánu, ale zatím není kdy). Předem moc děkuji. Vlaďka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík