Chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s nakrytím, kdy fena již dvakrát štěňata měla a teď se krytí nezdařilo dle sona a vet nám řekl že má otevřený zánět dělohy.Dostala ATB jinak je hravá a žere.Příštím hárání bych ji chtěla nechat nakrýt a nechat si štěňátko a pak hned vykastrovat.Máte tedy někdo podobnou zkušenost zda fena pi zánětu zabrezla a porodila zdravá štěnda?Děkuji za odpovědi.
Děkuji moc za odpověď, jsem z toho všeho smutná, moc jsme se všichni tešili na štěndo a teď se bojim o fenu.Mám už staršího psa 9 let a ani fena ani pes nemohoy bez sebe byt a tak bychom chteli své vlastní štěně.Vet nam řekl že ji musíme nakrýt příští hárání a pak ji nechám vykastrovat, tak snad se to povede a kdyz ne tak aspon fena bude zdrava a snad nebudou uz problemy, nebot se to vraci Dekuki.
Nely
napsal(a):
Děkuji moc za odpověď, jsem z toho všeho smutná, moc jsme se všichni tešili na štěndo a teď se bojim o fenu.Mám už staršího psa 9 let a ani fena ani pes nemohoy bez sebe byt a tak bychom chteli své vlastní štěně.Vet nam řekl že ji musíme nakrýt příští hárání a pak ji nechám vykastrovat, tak snad se to povede a kdyz ne tak aspon fena bude zdrava a snad nebudou uz problemy, nebot se to vraci Dekuki.
Ale jak jsem napsal - hned po tom krytí nasaďte vhodná atb, aby dokud než se po krytí dohárá a má rozboužené hormony, aby se vám to zase třeba týden po krytí nezvrtlo v zánět - proto je to dobré hned po posledním krytí pokrýt alespoň na 7 dní atb - pak by asi neměl být problém.
Ono se to přímo doporučuje! Po zaléčeném zánětu další hárání nakrýt. Mně kdysi říkal známý veterinář, že jen porodem se děloha vyčistí skutečně pořádně. Já bych se toho nebál a neházel flintu do žita.
Antibiotika jako prevenci nemám rád, ale v tomto případě nejspíš nebudou od věci. To Vám určitě ještě poradí Váš veterinář.
Děkuji moc za podporu, nyni fenu stale kontroluji.Jeste bere antibiotika a v pondeli s ni jdu na kontrolni sono.Pes se o ni take stara a jsou stale spolu.V pondeli bude zase smutnej az mu ji na chvilku odvezu, je neuveřitelné jaky mají spolu vztah a vůbec nechci domýšlet až jeden z nich tu nebude.Tak doufám, že nám to příští hárání vyjde a budeme mit potomka, neboť pro nás jsou psi vše.Kdýž jsme venku jsou s nami a když jsme doma jsou doma s námi a tak snad už bude vše jen dobré.Ještě jednou děkuji.
bilusik
napsal(a):
Ale jak jsem napsal - hned po tom krytí nasaďte vhodná atb, aby dokud než se po krytí dohárá a má rozboužené hormony, aby se vám to zase třeba týden po krytí nezvrtlo v zánět - proto je to dobré hned po posledním krytí pokrýt alespoň na 7 dní atb - pak by asi neměl být problém.
To budou úžasně zdravá štěňátka - ještě píchněte herpes virus a nezapomeňte jít na rentgen.
Nely
napsal(a):
Děkuji moc za podporu, nyni fenu stale kontroluji.Jeste bere antibiotika a v pondeli s ni jdu na kontrolni sono.Pes se o ni take stara a jsou stale spolu.V pondeli bude zase smutnej az mu ji na chvilku odvezu, je neuveřitelné jaky mají spolu vztah a vůbec nechci domýšlet až jeden z nich tu nebude.Tak doufám, že nám to příští hárání vyjde a budeme mit potomka, neboť pro nás jsou psi vše.Kdýž jsme venku jsou s nami a když jsme doma jsou doma s námi a tak snad už bude vše jen dobré.Ještě jednou děkuji.
Podle vašich příspěvků to vypadá, že pes ani fena nejsou uchovněni, navíc že psovi je 9 let - tedy je dost starý. Pokud opravdu nejsou uchovnění, je vám jasné, že jste množitel a zdejší velcí odpůrci množení a zastánci kastrací všeho, co má 4 nohy, vám radí, jak rozmnožit? Jedno štěně si necháte, co uděláte s ostatními, když jsou pro vás psi vším? Jestli jsou pes a fena uchovněni a vy máte chovku a ostatní štěňata už máte zadaná, tak se omlouvám.
Chovku nemám ale čistokrevní jsou a zájem o štěňata je velká, než porodí jsou většinou všechna již zadána.Teď nakrývám po 2 letech, kdybych byla množirnou nakrývala bych každý půlrok.Jinak fenu odrodím a se vším pomáhám aby nebyla unavená a také je v klidu když jsem s ní, štěnda jsou doma i když jde o velké plemeno a stale udržuji pelíšek v čistotě.každý den vážím štěnda a dohlížím nna přírustky a to i v noci přestože jsem zaměstnaná.Když začínáme přikrmovat tak každé má svou misku a dohled aby každé štěndo mělo stejně, nebiť kazdé potřebuje jiný čas a pak děkám foto a každý týden zasílám info a foto zájemcům a tajé po celou dobu mohou kdykoli přijet se pidívat tudíž vše se točí kolem pejsků a tak mě uráží, když zde někdo píše o množírně a to pokud je hezké počasi jsou štěnda celý den na zahradě s dohledem.Kdysi muj pes nakrýval a tak vím jak to chodí u jiných chovstelů a proto je důvod proč si chceme vychovat vlastní štěně.Zde hsem chtěla zkušenosti od chovatelů, neboť jsme z toho na nervy i kdýž fena a pes jsou hraví a v pohodě.Jesmště dáme jeden pokus, neni co ztratit buď bude porod a následná kadtrace a nebo pi hárání kastrace a na štěndo si počkáme z předešlého vrhu, neboť jsme poznalu skvělé lidi a mají od nás fenu 2 roky zdravou...uvidíme co nám život přinese.
Nely
napsal(a):
Chovku nemám ale čistokrevní jsou a zájem o štěňata je velká, než porodí jsou většinou všechna již zadána.Teď nakrývám po 2 letech, kdybych byla množirnou nakrývala bych každý půlrok.Jinak fenu odrodím a se vším pomáhám aby nebyla unavená a také je v klidu když jsem s ní, štěnda jsou doma i když jde o velké plemeno a stale udržuji pelíšek v čistotě.každý den vážím štěnda a dohlížím nna přírustky a to i v noci přestože jsem zaměstnaná.Když začínáme přikrmovat tak každé má svou misku a dohled aby každé štěndo mělo stejně, nebiť kazdé potřebuje jiný čas a pak děkám foto a každý týden zasílám info a foto zájemcům a tajé po celou dobu mohou kdykoli přijet se pidívat tudíž vše se točí kolem pejsků a tak mě uráží, když zde někdo píše o množírně a to pokud je hezké počasi jsou štěnda celý den na zahradě s dohledem.Kdysi muj pes nakrýval a tak vím jak to chodí u jiných chovstelů a proto je důvod proč si chceme vychovat vlastní štěně.Zde hsem chtěla zkušenosti od chovatelů, neboť jsme z toho na nervy i kdýž fena a pes jsou hraví a v pohodě.Jesmště dáme jeden pokus, neni co ztratit buď bude porod a následná kadtrace a nebo pi hárání kastrace a na štěndo si počkáme z předešlého vrhu, neboť jsme poznalu skvělé lidi a mají od nás fenu 2 roky zdravou...uvidíme co nám život přinese.
Pokud nejsou vaši s PP, NEJSOU ČISTOKREVNÍ. A jejich potomci také nejsou zástupci plemena, ale kříženci. Proč to stále lidi nechtějí pochopit? A zvláště, pokud máte, jak píšete, velké plemeno, je obrovská neodpovědnost množit jen tak. Už tak mívají velká plemena problémy se zdravím, ale chovat na nekontrolovaných jedincích, bez PP, bez bonitace a sebemenších znalostí příbuznosti apod., to je nezodpovědné. Nechte fenu vykastrovat a modlete se, aby se některé z vašich "milovaných" odchovaných štěňat nedostalo do útulku nebo se mu nestalo něco ještě mnohem horšího.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nevím proč do každého musíte stourat i majitelé s psy bPP můžou být zodpovědný a naopak může být nezodpovedni chovatele se psy PP. Ale souhlasím vaši pejskové nejsou čistokrevný to jenom ti s PP. Kritika je na ifaune(hlavně na oddělení psi) normální.
napsal(a):
Nevím proč do každého musíte stourat i majitelé s psy bPP můžou být zodpovědný a naopak může být nezodpovedni chovatele se psy PP. Ale souhlasím vaši pejskové nejsou čistokrevný to jenom ti s PP. Kritika je na ifaune(hlavně na oddělení psi) normální.
...a já se ani nedivím...když vidím co roste ze psů mých známých po neuchovněných rodičích od "zodpovědných" chovatelů...teď neřeším vzhled, kdy se dané rase podobalo snad jen ve štěněcím věku, ale to lítání po vterině, protože "furt něco"...no a finální podoba pak opravdu k pláči, ale zase je mají rádi no...
Nely
napsal(a):
...a mohu se zeptat, pokud máte fenu i krycího psa oba s PP a o štěňata je velký zájem, proč jste neuchovnili?...a ještě otázka, pokud máte štěňata bez PP, jak u jejich majitelů zamezíte, že dál na těchto štěňatech nechovají?
napsal(a):
Asi bych to nebrala jako štourání, jak jinak byste jim chtěla vysvětlit, aby nekryli? On ten důvod "chceme si nechat štěňátko po našem psovi nebo fence" je docela častý. Já konkrétně paní zadavatelku hodnotit nebudu, je to její věc. Ale...měla jsem taky skvělou fenu bez PP, bez potomků, v útulcich je psů dost. Navíc znám případ, kdy si paní chtěla nechat štěně po své úžasné čivavě, obě uhynula a fenka měla po porodu taky namále.
Ale třeba se pletu a zadavatelka má všechna vyšetření s fenkou hotova, pro štěňata má zájemce už předem a bude je všechny sledovat, aby nemnožili
napsal(a):
Asi bych to nebrala jako štourání, jak jinak byste jim chtěla vysvětlit, aby nekryli? On ten důvod "chceme si nechat štěňátko po našem psovi nebo fence" je docela častý. Já konkrétně paní zadavatelku hodnotit nebudu, je to její věc. Ale...měla jsem taky skvělou fenu bez PP, bez potomků, v útulcich je psů dost. Navíc znám případ, kdy si paní chtěla nechat štěně po své úžasné čivavě, obě uhynula a fenka měla po porodu taky namále.
Ale třeba se pletu a zadavatelka má všechna vyšetření s fenkou hotova, pro štěňata má zájemce už předem a bude je všechny sledovat, aby nemnožili
Rozhodně nesledují, aby se jejich odchovy dál nemnožily :
...na štěndo si počkáme z předešlého vrhu, neboť jsme poznalu skvělé lidi a mají od nás fenu 2 roky zdravou...uvidíme co nám život přinese...
Spíš je provokují k tomu, aby množili.
scylla
napsal(a):
To budou úžasně zdravá štěňátka - ještě píchněte herpes virus a nezapomeňte jít na rentgen.
Hele, nedělej chytrou - v tomto případě musí buď kastrovat nebo další hárání krýt - a když si chtějí nechat štěně, tak mi z toho vyplývá to krytí. A většinou, když byl jeden zánět dělohy, tak příště hrozí zase, tak proto je dobré to pokrýt atb, než fena po krytí dohárá a hormony se dostanou do normálních hodnot. To je běžný postup. Herpes při zánětu dělohy k ničemu nepotřebuje. Tak tu nemachruj a nehraj si na chytrou. když jí neumíš poradit na co se ptala, tak radši nic nepiš a zbytečně nerejpej... Jinak čistokrevnost psů (jestli jsou s PP nebo bez) u zadavatelky neřeším, na to se neptala.
bilusik
napsal(a):
Hele, nedělej chytrou - v tomto případě musí buď kastrovat nebo další hárání krýt - a když si chtějí nechat štěně, tak mi z toho vyplývá to krytí. A většinou, když byl jeden zánět dělohy, tak příště hrozí zase, tak proto je dobré to pokrýt atb, než fena po krytí dohárá a hormony se dostanou do normálních hodnot. To je běžný postup. Herpes při zánětu dělohy k ničemu nepotřebuje. Tak tu nemachruj a nehraj si na chytrou. když jí neumíš poradit na co se ptala, tak radši nic nepiš a zbytečně nerejpej... Jinak čistokrevnost psů (jestli jsou s PP nebo bez) u zadavatelky neřeším, na to se neptala.
Já se to snažím řešit, i kdyby se zabránilo - slušným vysvětlením a objasněním důvodů - nakrytí jedné feny bez PP a následnému množení potencionálních svěřenců přeplněných útulků, bylo by to fajn. Mnohdy si lidé ani neuvědomují, jak mohou jejich štěnda dopadnout, protože si nepřipustí, že v nových domovech pes nemusí zůstat natrvalo, bohužel. Ale u psa s PP se to většinou řeší přes jeho CHS, u křížence prostě jak to jde.
conie
napsal(a):
Já se to snažím řešit, i kdyby se zabránilo - slušným vysvětlením a objasněním důvodů - nakrytí jedné feny bez PP a následnému množení potencionálních svěřenců přeplněných útulků, bylo by to fajn. Mnohdy si lidé ani neuvědomují, jak mohou jejich štěnda dopadnout, protože si nepřipustí, že v nových domovech pes nemusí zůstat natrvalo, bohužel. Ale u psa s PP se to většinou řeší přes jeho CHS, u křížence prostě jak to jde.
Stejně si udělá co bude chtít, radu na co se ptala dostala a dál to nemá asi cenu okolo pitvat.
Fena i pes jsou bez Pp po rodičích s Pp.chtěli jsme psa jako mazlíčka pro rodinu. Měla jsem jokširku a ta byla doma a pes venku po dobu prace či školy a tak když nam po 16 letech umřela pořidili jsme si fenu. V te dobe jsme vůbec nepřemýšleli že budeme krýt az pozdeji tak jednou to vyzkoušíme a byla to nádherná zkušenost jinak žádný utulek a se zájemci jsem ve spojeni a posilaji fotky i se jezdime na stenda dívat.Měla jsem zájemce, který dal přednost mě před chovkou s Pp.Ono je vše o lidech a přístupu ke štěňátkům, ale děkuji za názory.
Nely
napsal(a):
Takže jste množka, okecávky nepomohou. Navíc chcete štěňata po nemocné feně a starém psovi, riskujete zdraví feny a jejích štěňat. Bezohledná množka.
bilusik
napsal(a):
Od vás mi není divné, že podporujete množení na starých a nemocných psech, vy chytrá.
Nely
napsal(a):
Fena i pes jsou bez Pp po rodičích s Pp.chtěli jsme psa jako mazlíčka pro rodinu. Měla jsem jokširku a ta byla doma a pes venku po dobu prace či školy a tak když nam po 16 letech umřela pořidili jsme si fenu. V te dobe jsme vůbec nepřemýšleli že budeme krýt az pozdeji tak jednou to vyzkoušíme a byla to nádherná zkušenost jinak žádný utulek a se zájemci jsem ve spojeni a posilaji fotky i se jezdime na stenda dívat.Měla jsem zájemce, který dal přednost mě před chovkou s Pp.Ono je vše o lidech a přístupu ke štěňátkům, ale děkuji za názory.
Okecávky množitelky.
Nely
napsal(a):
Máme psy také na mazlíky, jako pomocníky při práci, hlídače a přesto už skoro 50let jsou všichni s PP.Ti, podle mě, kvalitní i uchovnění a někteří i v chovu použití.Přesto nemnožíme bezpapíráky ikdyž všichni mají pěkný exteriér, pracovní povahu a i rtg.To, že někdo dal přednost vám před chovkou, je o penězích a ne kvalitě.
Nely
napsal(a):
..zřejmě PP Vaši psy nedostali z nějakého důvodu a Vy prostě chováte respektive množíte další bez PP a jak tak čtu tak majitelé potomků od Vašich psů další a další...pokud by Vám opravdu záleželo na zachování zdravých a exteriérově odpovídajících psů daného plemene, nikdy by jste se do toho nepouštěla...víte mám dva známé, kteří chtěli mít pěkného jorka, al nebyli ochotni si připlatit za štěně s PP...během roku se u obou jejich cena díky zdravotním problémů vyšplhala docela vysoko a o exteriéru raději nemluvím, ale byli údajně od chovatelů respektive množitelů kteří je měli rádi a štěňátka to prý byla opravdu s láskou opečovávaná...to, že pak byla sužována nemocemi a trápena věčně na veterině to už nikdo neřešil a nepozastavil se nad tím...to že to ve finále jorkovi bylo podobné jen vzdáleně o tom už ani nemluvím...
Nely
napsal(a):
Nechápu. Když máte psy na mazlíky, proč na nich chováte - opakovaně? Protože jste zjistili, že je to docela dobrá finanční injekce? Takové povídání o tm, jak úžasná je to zábava? Je to práce a zase práce. Ale pak přinese korunky, že?
Nely
napsal(a):
Moje fenka je taky mazlíček a je s PP, to se přece nevylučuje. Proč jste tedy neuchovnili předtím, než jste poprvé nakryli? A jaká vyšetření před krytím teda děláte, jestli se můžu zeptat? Když vám teda nejde o peníze a je to jen o lidech.
Neútočí se, jen bylo pojmenováno to, co děláte. Máte pocit, že je psů na světě málo, že jich je tolik kolik je domovů pro ně? Váš pes je starý na to, aby kryl, vaše fena byla nemocná a vy mermo mocí, kvůli sobě, ne kvůli nim, chcete po nich štěně? To je velice nezodpovědné a sobecké. A můžete ze sebe dělat chudinku ublíženou, prostě to tak je.
I pes s PP může být nemocný, o tom nikdo nepolemizuje, jen je velice pravděpodobné, že vaše namnožená štěňata zdravá nebudou.
Nely
napsal(a):
Jenom pro info, manžel měl psa z chovné stanice a u psa po 2 letech nasli selest na srdci a pod praskama dozil do 4,5 let a to neni jedina zkusenost.Chtela jsem radu ale zde se jen utoci na lidi...uz nebudu nic komentovat.
Co máte za "plemeno"?
Taky mám štěně od takových jako jste vy, tam kde jde jen o psy, ne o peníze atd.. ale taky ne o zdraví.
Mám labradora bez PP, psovi jsou dva roky, jako labrador tak úplně nevypadá, má dědičnou vadu srdce, alergie, kyčle ještě nevím - bude to určitě taky výživné.
Je to moje chyba, že jsem koupila psa od někoho jako jste vy. Aspoň ty psy mějte vyšetřeny, je to smutný, když to štěně má vadu, kterou ten "chovatel" mohl ovlivnit. A neohánějte se tím, že s PP psi jsou nemocní...když nemáte vlastní psy vyšetřené.
Nely
napsal(a):
Jenom pro info, manžel měl psa z chovné stanice a u psa po 2 letech nasli selest na srdci a pod praskama dozil do 4,5 let a to neni jedina zkusenost.Chtela jsem radu ale zde se jen utoci na lidi...uz nebudu nic komentovat.
Útočí? Jen proto, že vám ostatní nenapíšou to, co byste chtěla číst?
Jen doufám, když máte takovou zkušenost s onemocněním srdce, že vy jste nechala svoji fenku na totéž vyšetřit. Moje goldenka bez PP měla zvětšené srdce, taky brala léky, dožila se 13ti let.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Podle vašich příspěvků to vypadá, že pes ani fena nejsou uchovněni, navíc že psovi je 9 let - tedy je dost starý. Pokud opravdu nejsou uchovnění, je vám jasné, že jste množitel a zdejší velcí odpůrci množení a zastánci kastrací všeho, co má 4 nohy, vám radí, jak rozmnožit? Jedno štěně si necháte, co uděláte s ostatními, když jsou pro vás psi vším? Jestli jsou pes a fena uchovněni a vy máte chovku a ostatní štěňata už máte zadaná, tak se omlouvám.
9-ti letý pes starý není - u našeho plemene úspěšně kryjí i 11 letí psy.
... ale to nic nemění na tom, že je zadavatelka jen obyčejná množitelka dalších paskvilů, kteří původní plemeno připomínají jen s notnou davkou fantazie
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
9-ti letý pes starý není - u našeho plemene úspěšně kryjí i 11 letí psy.
... ale to nic nemění na tom, že je zadavatelka jen obyčejná množitelka dalších paskvilů, kteří původní plemeno připomínají jen s notnou davkou fantazie
Že to řád dovoluje je věc jedna, že je prostě starý je holá skutečnost, ne předpis, ale fakt.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Že to řád dovoluje je věc jedna, že je prostě starý je holá skutečnost, ne předpis, ale fakt.
Píšete blbosti - starý zdravý pes je pro chov obrovským přínosem, obzvlášť v dnešní době, kdy jsou mnohá plemena tak přešlechtěná a nemocná!
Teď jsem dělala vyšetření semene svému 11 letému psovi, a vše měl naprosto v pořádku (v 9 letech byl tak "starý" že na závodech porážel 3 letý psy, a doteď aktivně pracuje).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Píšete blbosti - starý zdravý pes je pro chov obrovským přínosem, obzvlášť v dnešní době, kdy jsou mnohá plemena tak přešlechtěná a nemocná!
Teď jsem dělala vyšetření semene svému 11 letému psovi, a vše měl naprosto v pořádku (v 9 letech byl tak "starý" že na závodech porážel 3 letý psy, a doteď aktivně pracuje).
Ono je to strašně relativní. Můj 7letý pes byl celý život a dle vyšetření na jaře naprosto v pořádku, na podzim byl mrtvý Prý dědičná predispozice k nějaké rakovině, zemřela na ni ve stejném věku jak jeho matka, tak všichni jeho sourozenci Jediné, co mne utěšovalo v té hrozné situaci bylo to, že jsem ho neuchovnila a nenechala krýt, i když vzhledem k jeho původu a exteriéru, na to tlaky od chovatelů byly velké. Nezplodili jsme s tímto dědictvím žádného psa a nešíříme to dál.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, když vidím, kam jde chov psů, tak s nedělám iluze o znalostech chovatelů. Nevzala bych si štěně po tak starém psovi ani náhodou a s tím, jestli někoho porazil na závodech to vůbec nemá co dělat.
scylla
napsal(a):
No, když vidím, kam jde chov psů, tak s nedělám iluze o znalostech chovatelů. Nevzala bych si štěně po tak starém psovi ani náhodou a s tím, jestli někoho porazil na závodech to vůbec nemá co dělat.
Ale zase v tom má pišišvor pravdu, že když se pes v dnešní době dožije ve zdraví vysokého věku, je to skvělý pes na krytí. Jenže v nižším věku, kdy nikdo netuší, jak pes nakonec bude či nebude zdravý. Nevím, jestli je to stejné u lidí i u psů, ale stejně jako u lidí bych se i u toho psa bála, že s vyšším věkem už jsou tam různá rizika vadných genetických informací.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
No vidíte, a já bych si třeba štěně po starém psovi vzala přednostně.
A to, že starý pes vyhraje závod, kde musí na poslušnosti překonávat překážky, pak 6x přeběhne na obranách hřiště, a nakonec odkouše celou obranu lépe než jeho o dvě generace mladší soupeři o jeho zdraví a kvalitě vypovídá mnoho. Ale to je už vyšší dívčí, a internetový teoretik jako vy to může těžko pochopit, když nikdy nic neodchoval, a se psem nikdy nic nedelal...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
lesnížínka
napsal(a):
Ale zase v tom má pišišvor pravdu, že když se pes v dnešní době dožije ve zdraví vysokého věku, je to skvělý pes na krytí. Jenže v nižším věku, kdy nikdo netuší, jak pes nakonec bude či nebude zdravý. Nevím, jestli je to stejné u lidí i u psů, ale stejně jako u lidí bych se i u toho psa bála, že s vyšším věkem už jsou tam různá rizika vadných genetických informací.
Moje zvířata mají plný rodokmen starých psů, a nikde se to negativně nepodepsalo. U koní špičkoví plemeníci A1/1 připouští třeba v 26 letech (otec i oba dědové mého koně), a taky se po nich nerodí horší potomstvo, než když byli mladí.
Není tam někde, jaké je to plemeno a jak je stará fena ?
napsal(a):
Není tam někde, jaké je to plemeno a jak je stará fena ?
...já jsem se v tom už ztratila, ale tuším, že jorkšíři...mrkněte raději sama...
lesnížínka
napsal(a):
Ne, je tam něco o velkém plemeni - nespecifikovaném.
...aha...
lesnížínka
napsal(a):
Ne, je tam něco o velkém plemeni - nespecifikovaném.
...tak měli jorkšírku, ta po 16 letech uhynula a tak pořídili fenu - usoudila jsem z toho, že opět stejné plemeno, je to dost nepřehledné...
Stejne je to zajimave, ze když se sejdou pes a fena jednoho skoroplemena v jedne rodine, jak na sebe vždycky pasnou a jak jsou po nich tak uzasna stenata, ze je třeba spojeni i opakovat :-D
A pak me taky bavi, ze jen na faune se clovek dozvi varovani, ze infekce je dedicna a stary pes v chovu pohroma - proste
scylla
napsal(a):
Od vás mi není divné, že podporujete množení na starých a nemocných psech, vy chytrá.
Píšeš nesmysly, já nic nepodporuji, jen odpovídám na dotaz a vím, že si stejně udělá co bude chtít, tak tu zbytečně nemoralizuji a nepíšu zbytečné kydy na které se nikdo neptá. Když jí bude chtít nakrýt, tak tu stokrát můžete psátr ať nekryje a je to zbytečné, stejně si udělá co chce a jenom tu zbytečně prosazujete své názory a stejně asi bezúspěšně, tak si to ušetři.