Dobrý den,
má tu někdo, prosím, zkušenost se sirupem Artivit?
Je možné, že by po něm pes mohl mít průjem? Bere ho od čtvrtka - 10ml/27 kg.
A ještě jeden dotaz - to všechna chondroprotektiva tak nehorázně smrdí?... jak měsíc nemyté nohy + ještě k tomu oblemcané romadurem... četla jsem, že to má být sladký sirup, ale když jsem otevřela tu lahev, málem jsem hodila kačenu.
Díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Já dávám siruo Aptus Aptoflex a ten nesmrdi a chutná i mně ![]()
Ale strašně podražil, asi ho kupuju naposled.
napsal(a):
Také ho kupuji.Za kolik a odkud ho máte vy?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
nekupujte ten psí, ale koňskej - je tam mnohem menší dávkování (pro 30 kg psa to vychází na 2 ml), takže tu litrovku máte na 500 dávek, a to už je cenově sakra rozdíl
napsal(a):
Také ho kupuji.Za kolik a odkud ho máte vy?
Tady přes heureku za 598, normálně je už skoro všude za 800 https://www.spokojenezvire.cz
Jestli teda existuje i pro koně, což jsem netušila, tak vezmu ten.
napsal(a):
Tady přes heureku za 598, normálně je už skoro všude za 800 https://www.spokojenezvire.cz
Jestli teda existuje i pro koně, což jsem netušila, tak vezmu ten.
Asi tento https://www.vase-krmivo.cz/aptus-apto-flex-equine-vet-sirup.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
ano to je on.
napsal(a):
Taky darda, ale jestli vydrží půl roku, tak by to šlo. Ten psí máme tak na měsíc.
napsal(a):
Taky darda, ale jestli vydrží půl roku, tak by to šlo. Ten psí máme tak na měsíc.
Těch koňských sirupů, ale i ve formě prášku je dost, sama s nimi mám ty nejlepší zkušenosti, ceny jsou různé.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Vydrží na rok a půl, pokud nemáte nějakýho giganta.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vydrží na rok a půl, pokud nemáte nějakýho giganta.
Ne, giganta ne, labradorku, goldenku a sebe
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Ne, giganta ne, labradorku, goldenku a sebe
tak to se vám ten pro koně fakt vyplatí
kdo mate ten konsky aptus doma -muzete se mi, prosim, podivat na slozeni?
na netu koluji dve verze -jedna s brusinkami, jedna s vit. E.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
kdo mate ten konsky aptus doma -muzete se mi, prosim, podivat na slozeni?
na netu koluji dve verze -jedna s brusinkami, jedna s vit. E.
ta s brusinkama by měla být nová verze, co nahradila tu s vit. E.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ta s brusinkama by měla být nová verze, co nahradila tu s vit. E.
jsem si to myslela..
ale pak uz zadne, ze staci 2ml - zmenili pomery uplne vseho.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
jsem si to myslela..
ale pak uz zadne, ze staci 2ml - zmenili pomery uplne vseho.
ono je změňené dávkování?
poměry samy o sobě vám toho asi úplně moc neřeknou, protože to množství látky ve složení nevypovídá nic o tom, v jaké koncentraci byla použitá vstupní surovina. A co vím, tak Aptus používá suroviny vysoce koncentrované - třeba 12% tam, kde jiní jen 3% apod, takže to ve složení vypadá, že je tam všeho oproti jiným značkám málo, ale ve skutečnosti je tam těch účinných látek mnohem víc (bohužel výrobci nemají povinnost u krmných doplňků uvádět koncentraci vstupních surovin ).
ted se asi uplne neorientuju v tom o koncentrovanych vstupnich surovinách?
porovnavam množství ucinne latky ve 100ml resp. v denní davce.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
ted se asi uplne neorientuju v tom o koncentrovanych vstupnich surovinách?
porovnavam množství ucinne latky ve 100ml resp. v denní davce.
množství účinné látky je většinou psané v mg, ale už se nedozvíte, jestli tam ta účinná látka byla dodána v koncentraci třeba 12% nebo jen 3%. My jsme se právě na toto téma bavili s jedním s vetů, který byl přímo v týmu Aptusu, když Aptoflex vyvíjeli (ten patent je z ČR, Finové ho koupili až pak), a když jsem se ptala na to, jak je možné, že Aptoflex funguje na rozdíl od většiny konkurenčních výrobků, i když má ve složení mnohem menší množství MSM, chondroitinu, kolagenu, glukasaminu atd., a odpovědí mi bylo, že ostatní používají nízké koncentrace, takže jich tam nasypou víc, a ve složení to pak vypadá děsně nadupaně, ale ve skutečnosti je tam toho málo, nebo v pro psa špatně využitelné formě.
Pokud nezměnili dávkování, tak bych se změnou poměrů ve složení netrápila, protože do toho stejně nevidíme.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
ted nedavno jsem to hledala -tak pro porovnani:.
ono stačí, aby dodavatel změnil o 1% koncentraci suroviny popř. změnili dodavatele (což my se ze složení nezdozvíme), a už to v tabulce vypadá jinak, a s tím vitamínem E to může být hodně podobný - to že ho tam už nedodávají zvlášť neznamená, že tam není v jiné formě v jiné složce.
"množství účinné látky je většinou psané v mg, ale už se nedozvíte, jestli tam ta účinná látka byla dodána v koncentraci třeba 12% nebo jen 3%. "
tak jsem musela googlova v chemii, abych pochopila
asi chápu teda.
nicmene -v tom pripade ani u konskeho neznate vstupni koncentraci? kde lze zjistit, ze vstupni koncentrace psich a konskych vyrobku jsou totozne?
a prepocitat pak dobře davku pro psy?
slozeni a pomery se dost zmenily.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
"množství účinné látky je většinou psané v mg, ale už se nedozvíte, jestli tam ta účinná látka byla dodána v koncentraci třeba 12% nebo jen 3%. "
tak jsem musela googlova v chemii, abych pochopila
asi chápu teda.
nicmene -v tom pripade ani u konskeho neznate vstupni koncentraci? kde lze zjistit, ze vstupni koncentrace psich a konskych vyrobku jsou totozne?
a prepocitat pak dobře davku pro psy?
slozeni a pomery se dost zmenily.
Já myslím, že ty vstupní koncentrace vám nikdo nikde neřekne, protože to složení mají patentovaný, a poskytovat ho jako návod konkurenci asi chtít nebudou. Oni to mají dokonce tak vychytaný, že přesnou recepturu, tak aby šla zkompletovat (a tudíž zneužít) znají jen asi 2-3 vrcholní manažeři Orionu (firma vlastnící sekci Aptus).
napíšu vám SZ.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ono stačí, aby dodavatel změnil o 1% koncentraci suroviny popř. změnili dodavatele (což my se ze složení nezdozvíme), a už to v tabulce vypadá jinak, a s tím vitamínem E to může být hodně podobný - to že ho tam už nedodávají zvlášť neznamená, že tam není v jiné formě v jiné složce.
jako dobře, to všechno je mozne ![]()
ale spis si myslim, ze prodejsi doslo, ze lidi kupuji konske pro psy a o kolik prichazi
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
jako dobře, to všechno je mozne ![]()
ale spis si myslim, ze prodejsi doslo, ze lidi kupuji konske pro psy a o kolik prichazi
tím by ale přišli o zákazníky z řad koňáků, protože tam už by nižší koncentrace nestačily.
Oni takhle nepřemýšli, a my pro ně nejsme tak extra zajímavý trh, aby kvůli pár čechům měnili složení
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tím by ale přišli o zákazníky z řad koňáků, protože tam už by nižší koncentrace nestačily.
Oni takhle nepřemýšli, a my pro ně nejsme tak extra zajímavý trh, aby kvůli pár čechům měnili složení
budu doufat ![]()
to je tak jedine, co clovek u krmného doplnku muze