Onemocnění reprodukčních orgánů u fen

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2018 12:37
Jitush

XXX.XXX.238.98

Zdravím všechny,
píšu diplomovou práci na téma "Zkušenosti chovatelů s problematikou reprodukčních orgánů u fen". Pokud máte fenečku jakéhokoliv plemene či původu, budu ráda, když si uděláte 3 minutky na vyjádření k dotazníku.

Myslím, že informovanost chovatelů fen s touto kategorií onemocnění není příliš velká, přestože mají onemocnění reprodukčních orgánů velkou četnost v populaci fen a snažím se to změnit.
Dotazníkem zjišťuji návaznosti jednotlivých onemocnění jako například pyometra (zánět dělohy) na výživu, aktivitu režimu, plodnost, krytí, porody a dále mě zajímají metody řešení konkrétních případů.

Moc moc prosím o chviličku Vašeho času.

Tady je odkaz na dotazník:

https://www.survio.com/survey/d/L3L7N5G4U5S5W7Y0M

Děkuji moc

7.3.2018 12:43
inusanka

XXX.XXX.98.58

Vyplněno, ale opravdu nevím, jak mnoho to pomůže.

7.3.2018 16:14
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

inusanka napsal(a):
Vyplněno, ale opravdu nevím, jak mnoho to pomůže.

Fascinuje mne, jaká to je úroveň. Dnes dají diplom každému. Kdyby za mnou někdo přišel s takovým dotazníkem v maturitní práci, letěl by ze dveří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2018 16:36

Vyplněno.

Viděla jsem teda horší dotazníky, u kterých jsem se zarazila a skončila hned u první otázky.

7.3.2018 18:17
impact

XXX.XXX.63.78

Dotaznik je fakt k nicemu. Obrazek jedna: napisu, ze neni kastrovana a pusti me to jen do otazky duvod kastrace. Ale ona neni kastrovana. Kdyz uvedu jine, zas me to vede k reseni kastrace.

7.3.2018 21:12

Jitush napsal(a):
Zdravím všechny,
píšu diplomovou práci na téma "Zkušenosti chovatelů s problematikou reprodukčních orgánů u fen". Pokud máte fenečku jakéhokoliv plemene či původu, budu ráda, když si uděláte 3 minutky na vyjádření k dotazníku.

Myslím, že informovanost chovatelů fen s touto kategorií onemocnění není příliš velká, přestože mají onemocnění reprodukčních orgánů velkou četnost v populaci fen a snažím se to změnit.
Dotazníkem zjišťuji návaznosti jednotlivých onemocnění jako například pyometra (zánět dělohy) na výživu, aktivitu režimu, plodnost, krytí, porody a dále mě zajímají metody řešení konkrétních případů.

Moc moc prosím o chviličku Vašeho času.

Tady je odkaz na dotazník:

https://www.survio.com/survey/d/L3L7N5G4U5S5W7Y0M

Děkuji moc

...zkoušela jsem vyplnit...ale protože moje fena nebyla kastrovaná nevyplnila jsem další otázky a tak mně to stále vrací zpět abych vyplnila - povinné...máte to nějak divně nastavené anebo já jsem asi tupá...

7.3.2018 21:13

impact napsal(a):
Dotaznik je fakt k nicemu. Obrazek jedna: napisu, ze neni kastrovana a pusti me to jen do otazky duvod kastrace. Ale ona neni kastrovana. Kdyz uvedu jine, zas me to vede k reseni kastrace.

...přesně tak...k tomu jak moc vedla fena aktivní život není možné se probojovat...

7.3.2018 21:15

Tak to asi bude dotazník jen pro kastrovany smajlík

7.3.2018 21:18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

...už to tak vypadá

8.3.2018 05:05
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tak to by bylo asi fajn to napsat. Ze majitele nekastrovanych fen s tim nemaji ztracet cas.

8.3.2018 08:45
inusanka

XXX.XXX.98.58

Nechtěla jsem to tak tvrdě napsat, ale opravdu dnešní úroveň vysokého školství je k pláči. A to bohužel mohu říci přímo o ČZU a domnívám se i o oboru, který zadavatelka studuje, neboli kynologii. A přitom by bylo zapotřebí důkladný průzkum, zda opravdu všechny nekastrované feny dostanou pyometru a rakovinu ( doufám, že ne, před sedmi lety jsem prošla vlastním dotazováním a rozhodla se svoji první a poslední fenu nekastrovat). Za svých studií jsem trávila hodně času ve veterinární nemocnici, i když v tehdejší době se se psy tolik nechodilo k doktorovi, také se prakticky minimálně kastrovalo. A nepamatuji se, že by byla tak hrozná úmrtnost fen, neboli tak obrovský rozdíl mezi konečným věkem fen a psů. Pravda, pamatuji Šemíka jako hříbě, ale přece jenom.

8.3.2018 09:31
scylla

XXX.XXX.150.32

inusanka napsal(a):
Nechtěla jsem to tak tvrdě napsat, ale opravdu dnešní úroveň vysokého školství je k pláči. A to bohužel mohu říci přímo o ČZU a domnívám se i o oboru, který zadavatelka studuje, neboli kynologii. A přitom by bylo zapotřebí důkladný průzkum, zda opravdu všechny nekastrované feny dostanou pyometru a rakovinu ( doufám, že ne, před sedmi lety jsem prošla vlastním dotazováním a rozhodla se svoji první a poslední fenu nekastrovat). Za svých studií jsem trávila hodně času ve veterinární nemocnici, i když v tehdejší době se se psy tolik nechodilo k doktorovi, také se prakticky minimálně kastrovalo. A nepamatuji se, že by byla tak hrozná úmrtnost fen, neboli tak obrovský rozdíl mezi konečným věkem fen a psů. Pravda, pamatuji Šemíka jako hříbě, ale přece jenom.

Mám stejnou zkušenost.

8.3.2018 09:48

vyplněno, pomohla jsem si vyplňováním poznámek.

návrhy na zlepšení:
jak už bylo řečeno, musíte dát možnost pokračovat i majitelům nekastrovaných fen.
dále. nijak nezohledňujete věk vyplňované feny. bude vám to tam dělat bordel. například moje současná (snad:) fena měla včera jeden týden. ptát se, jestli se hárá pravidelně, nebo jestli je vykastrovaná, prostě nedává smysl. stejně tak, ptáte se po nemocech, které mohou být smrtelné, takže by to chtělo, aby bylo možné vyplňovat relevantní data i o předchozích zvířatech. například předchozí feny ani jedna nebyla kastrovaná a jedna neměla krom občasné falešky žádný problém s reprodukčními orgány, druhá si však pořídila nádor mž. toto jsou asi informace, které chcete, ale mě se to do toho dotazníku vyplňovalo fakt blbě.

dále. řešení problémů. hlavně že tam máte homeopatii, ale úplně vám tam chybí chirurgie. nádor na mž se neřeší kastrací, ale vyříznutím nemocné mléčné žlázy, třeba pak v kombinaci s OHE, ale to vůbec vyplnit nelze.

celkově to na mě působí odfláknutě a nechápu, jak z toho můžete dostat nějaká relevantní data.

8.3.2018 12:01
inusanka

XXX.XXX.98.58

Bodlinko, nemůže, ale takhle to teď na ČZU prostě vypadá. Jsem ráda, že moji profesoři už s tím nemají moc společného, by se museli do hloubi duše stydět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík