Francouzský buldoček- problemy se zazivanim, vyrážky a zvraceni

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2018 17:20
Rockys0408

XXX.XXX.120.253

Dobry den, mame pul roční stěně fr. Buldocka a bojujeme s granulkama. Stěně vyrůstalo na Eminent po odběru nam po nich pojidat svoje bobky tak jsme změnili na Nature Protection a po těchto mel neustale prujem pr* a jednou za cas zvracel. Přešli jsme na Essential food a bobky se zlepsili srst sto a jedna i vyrážky na vnitrni strane stehen u zadních nozek zmizeli. Koupila jsem k tomu lneny a lososovy olej a vse bylo v poradku az na to pr* to se zmirnilo ale ted jakoby znovu problemy zacli a to mame teprv za sebou jeden pytel granuli 12kg esentialu..1-2 tydne zvraci většinou po kachnim paratu který jsem obmenila misto kureciho a nevim zda je to intolerance drůbežího nebo kvůli tomu ze si ten parat narve do krku skoro. Vyrazka se objevuje jednou za cas hnisa a byva většinou na vnitrni strane stehen zadních nozek nebo v zahybu předních nozek. Muze to byt i ze svetru který davame kdyz jedeme ven? A poslední vec pozoruju časté nadavovani většinou 3-7 denne a ne jen po jídle.. vrati se mu sliny mozna jídlo ale ven to nejde. Moc prosim o radu jaké krmivo zvolit a jestli jsou moje odhady intolerance spravne nebo se muze jednat o neco zavaznehsiho? Dekuju předem P.s. Pes nema PP.

6.2.2018 17:42
noemi

XXX.XXX.64.236

My máme na ulici buldočku, která tuto rasu připomíná...a paní je s ní na veterině každý týden.

Moje zkušenosti s naší Nelkou - vyvarovat se obilovinám, drůbeží tuk (pamlsky, granule), ale neplatí obecnš -
některé granule prostě nesednou, i když složení vypadá OK - u nás je třeba momentálně problém jednodruhový Go! losos.
Naopak dobré zkušenosti - obyčejné Petkult, zelené Markus Mühle, Purizon. To, že sedí naší buldočce však nezaručuje, že budou v klidu i u Vaší. Granule jsou u nás ale jen ve velmi malé míře ráno na snídani. Večer maso - NASEKANÉ kachnní krky, králičí hlavy, kuřecí srdíčka, vepřové srdce, krůtí svalovina, vepřová krkovice, zelené dršťky, lososový nebo ostropestřecový olej...prostě, jak se zrovna namane.
Vše nakrájení nebo nasekané - jinak to polkne najednou a zvrací...je třeba koupit pořádný nůž, větší prkýnko a po letech už má člověk "grif" a jde to od ruky. Naděláme balíčky do mrazáku (1 šuplík) a pak jen necháváme rozmrazit.

Vyrážku natřete Bepanthenem, zbytečně nedráždit oblečkem - někdy stačí aviváž nebo prášek a pak jen lituji psa, který musí takhle trpět.

Naši buldočku máme adoptovanou - máme to v hlavě nastaveno jinak - nikdy bych si štěně bez PP nepořídila. Máme doma tu největší mazloňku pod sluncem - na srazech buldočků obchází lidi a loudí pohlazení. Ve svých cca 10 letech je velká turistka, v létě ušla 23 kilásků v Jeseníkách, pak zvládla absolvovat Pálavu. Jezdí s námi všude...takže máme myslím opravdu zmáknuté její potřeby - prostě ji známe jako své boty a o tom to se psím parťákem je .

Přidejte reakci

Přidat smajlík