Hleny v trusu a bakterie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2017 20:59

Přátelé, prosím někoho kdo MA zkusenosti s timto problemem. Nestojim bez urazky o rady jako vet a poradne vysetrit apod...mam za sebou mnoho vet, mnoho casu a mnoho nervu a mnoho penez ( coz je mi jedno ), ale akorat jsem z veterinaru otravena. Pes,8 let. mensi plemeno.Na podzim a obcas na jare opakujici se problemy...kvalitni strava nejdrive top granule pak varena doma bez alergie, krev v poradku slinivka a zlucnik atd atd vse o.k.jak rikam mnoho vysetreni kvalitni vet nikde! takze podzim jaro zacne to z niceho nic prujmem, trva den ci dva pote ustane za tyden v trusu hlen pak vic a vic pak uz jenhlen zadny trus.Samozrejme pravidelne vysetreni trusu na vse.Traveni zcela v poradku dle testu, ovsem vzdy v trusu premnozena a to dost bud e coli nebo clostridie nebo proteus nyní vše dohromady. Vet mi stale cpe atb.mnoho jsem toho nacetla ale bakterialni prerustani ve strevech psu je tedy velkeee tema...samozrejme davam probiotika i prebiotika atd...ale je to slabe.Pak tedy z ni otazka z ceho to stale prerustani a co s tim...vet je hotov jakykoliv tak bud alergie no to neni tak atb prelecit pricina hledani nikde jako u lidi presne...mel ci ma nekdo psa s podobnym problem a zbavil se toho nejak..take obdobi harani fen ho muze nabudit labilne le premnozit bakterie..nevim..take to ze nikdo trus neuklizi kde ja jsem a je jedno, kdyz ten pes bude buh vi jak nemocnej to vidim co z nich leze. zkratka lidem je to fuk muj pes to olizne ci do toho slapne olizne si tlapu a je to..nevim nevim opakujem se uz dva roky a dobra rada ci vyreseni nikde.normalne dobre ji, nehubne, pohyb ma hodne.dekuji za vasi zkusenost s timto problemem.

15.12.2017 22:40

Neléčitelné, souvisí to s jiným, zatím u tohoto psa, nezjištěným problémem. Parazit ? Kdo ví.
Mikrobiologické vyšetření kultur z dvanáctníkové šťávy někde psali. Antibiotika se dávají také, ale ne ta širokospektrální, a dávají se dlouhodobě. Jestli se jim chcete vyhnout, tak hlavně klid a nohy v teple, důslednost v potravě a režimu dne, ale nebláznit, sic se i ten pes z toho zblázní a bude to furt dokola.
Probiotika tlusté střevo, bakt. přerůstání je v tenkém střevě.
Podpořit imunitu, prebiotika, nízkotučná skoro monoprotein strava, i třeba B12.
Dost to i vypadá na slinivku.
Granule ne, jednoduchá lehká strava jen s jedním zdrojem proteinů. Obilí, brambora, hrách, to vše má protein, a jsou to navíc sacharidy - potrava pro bakterie. Tak zbývá maso, samotné. Snaha je eliminovat zákeřnosti.
Není možné, aby si pes olízl tlapku a hned onemocněl. Je to v imunitě.
I majitel musí být trochu nad věcí, protože stres přenáší na svého psa.

Nevím, zda jste četla, ale není test jako test:
http://www.naceradska.cz/poradna/problematika-slinivky-brisni-bakterialni-prerustani-ve-streve/.

15.12.2017 23:34

Nenapsala jsem to uplne detailne...bere pro i pre tedy synbiotika od protexinu tablety a maso jsem varila kruti a hovezi pote i pekla a nyni je delsi dobu na kralikovi ( chtela bych mit a moji kamaradi jeho jidelnicek ) smajlík ten problemy nedela a nikdy nedelal...prilohy ano, granule pokud nekdo zde zna oven baked kanada pecene v troube prichut losos puvodne kure, ale radeji jsme uz nedali.Slinivka testy i zlucnik v poradku.Pro jistotu bere almazyne na traveni dozivotne...to neva enzymy nevadi co vadi jsou atd ale neda se pak uz nic delat kdyz ho boli bricho tak ze nemuze skakat ci kouka jen do zdi ( coz jsem netusila ze je od bricha pred dvema lety ) to uz je pruser a atb samozrejme dam...zadne obili nedostava ani nikdy nemel...priloha vlocky ci ryze hneda nekdy bila...no jak rikam uz jsem z toho blba...je to des zvlast kdyz se tak staram, varim, vse kvalitni a vysledek toto...

16.12.2017 05:54
scylla

XXX.XXX.150.32

Vločky jsou obilovina, asi bych do něj cpala méně chemie a víc zelené zeleniny a vařených brambor, vločky a rýži bych vyloučila úplně.

16.12.2017 09:38

Špatně. Vločky - vláknina. Hnědá rýže - vláknina. U tohoto syndromu musí být vlákniny co nejméně ! Co se jí, když je potřeba vláknina ? Vločky, celozrnné potraviny. Musíte dát opak - brambory.
Hned v prvním článku na google je to napsané !
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/bakterialni-prerustani-ve-streve-u-psu-129.html
http://www.spodan.com/cs/2048.html
Nedávejte přílohu, kromě rozmačkaných vařených brambor nebo vařené řepy, topinambur kvůli inulinu, ovoce, ale přílohy jen hrstičku, přidejte B12.
Ten pes nesmí dostat nic, co by ve střevě mohlo hnít !
Už u psaní jste zmatená, to psu nedělá dobře.

16.12.2017 11:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Špatně. Vločky - vláknina. Hnědá rýže - vláknina. U tohoto syndromu musí být vlákniny co nejméně ! Co se jí, když je potřeba vláknina ? Vločky, celozrnné potraviny. Musíte dát opak - brambory.
Hned v prvním článku na google je to napsané !
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/bakterialni-prerustani-ve-streve-u-psu-129.html
http://www.spodan.com/cs/2048.html
Nedávejte přílohu, kromě rozmačkaných vařených brambor nebo vařené řepy, topinambur kvůli inulinu, ovoce, ale přílohy jen hrstičku, přidejte B12.
Ten pes nesmí dostat nic, co by ve střevě mohlo hnít !
Už u psaní jste zmatená, to psu nedělá dobře.

A rozvařené dýně. Onehdá jsem četla, že psům dělá na střeva velmi dobře. Zadavatelko - píšete, že maso vařené, pečené. Proč? Nežere syrové? V prvé řadě bych se do psa snažila dostat syrové maso. Tam je enzymů a všeho, co pes na dobré trávení potřebuje dostatek. Mí psi ho nechtěli Musela jsem zprvu také ovařovat. Dnes jí i syrové(některé druhy) a nebo stačí, když to jen přeliju třeba tou rozvařenou dýní. Psi mi také léta průjmovali, takže jsem postupně na maso přešla, teď už může i granule a je OK. Co se toho problému u vás týče: mému i kamarádky psu to dělají háravky. Jak to začne kolem hárat, začne mít znovu problémy s trávením, do toho přestane žrát úplně(má jiné starosti) a skončí to rozhozeným celým psem. Půl roku ho dávám do kupy a jede se nanovo Kamarádce pomáhá Enterozoogel, já teďka dala dvakrát po sobě Smectu a dobré(ale přestala i sousedka hárat) Klidně bych psu dávala pravidelně Smectu či černé uhlí. I preventivně, když potíže nemá, třeba jen 1-2x do týdne. Já to psu rozmíchám ve vodě a stříknu stříkačkou rovnou do huby.

16.12.2017 12:07

lesnížínka napsal(a):
A rozvařené dýně. Onehdá jsem četla, že psům dělá na střeva velmi dobře. Zadavatelko - píšete, že maso vařené, pečené. Proč? Nežere syrové? V prvé řadě bych se do psa snažila dostat syrové maso. Tam je enzymů a všeho, co pes na dobré trávení potřebuje dostatek. Mí psi ho nechtěli Musela jsem zprvu také ovařovat. Dnes jí i syrové(některé druhy) a nebo stačí, když to jen přeliju třeba tou rozvařenou dýní. Psi mi také léta průjmovali, takže jsem postupně na maso přešla, teď už může i granule a je OK. Co se toho problému u vás týče: mému i kamarádky psu to dělají háravky. Jak to začne kolem hárat, začne mít znovu problémy s trávením, do toho přestane žrát úplně(má jiné starosti) a skončí to rozhozeným celým psem. Půl roku ho dávám do kupy a jede se nanovo Kamarádce pomáhá Enterozoogel, já teďka dala dvakrát po sobě Smectu a dobré(ale přestala i sousedka hárat) Klidně bych psu dávala pravidelně Smectu či černé uhlí. I preventivně, když potíže nemá, třeba jen 1-2x do týdne. Já to psu rozmíchám ve vodě a stříknu stříkačkou rovnou do huby.

Dýně a batát na kaši, super příloha. Dávám běžně často k masu.

16.12.2017 18:43

Prosim vas nebudte chytrej pane bafiku kdyby jste mel za sebou to co ja tak presne k vuli takovym jsem sem nepsala. OPAKUJI VETERINARIA NEKOLIK MI REKLO RYZE ANO VLOCKY ANO VLAKNINA ANO...nechte si ty pripominky kdo je zmatenej a piste jinam budte tak hodnej..

16.12.2017 18:45

OPAKUJI ZNOVU VETERINARI JSOU ZASADNE PROTI SYROVEMU JA PISU ZE JE MU VIC JAK 8 LET A NEBUDU MU NAJEDNOU DAVAT SYROVE MASO PES NENI VLK TIM KRMTE SAMA.A VITE CO NA TUHLE DIZKUSI KDE JE KAZDEJ CHYTREJ JAK RADIO JA VAM KASLU.OPET JSEM SE PRESVEDCILA, ZE JE TO TADY SAMEJ BLB.TAKZE NAZDAREK...

16.12.2017 19:00

ZDAR NAZDAR.

16.12.2017 21:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nooo, tak to jste se hezky vybarvila. Vy nepotřebujete pomoc pro psa, ale psychiatra! Nevím, z jakového důvodu urážíte lidi, co vám chtějí poradit?! Sem si většinou chodí lidi pro rady, nebo jen tak pokecat o psech. Pravda, zrovna psychoanalýza to není, to fakt musíte jinam...

16.12.2017 22:15

Znám spoustu psů, které háravky úplně rozsekají. Jaro a podzim nonstop průjmy, zvracení. A taky znám jednoho, který už 2 roky žije pomalu na samotě skoro bez psů, tj. i bez háravek a najednou žádný problém nemá.

16.12.2017 22:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Znám spoustu psů, které háravky úplně rozsekají. Jaro a podzim nonstop průjmy, zvracení. A taky znám jednoho, který už 2 roky žije pomalu na samotě skoro bez psů, tj. i bez háravek a najednou žádný problém nemá.

Já to pořád říkám, že se chci odstěhovat někam do hor, třeba Švýcarsko by bylo hezké ale já bych se spokojila i s nějakou Oravou Muž vyhrožuje s tropy, ale až nebude pes a já tam nejspíš zdechnu

16.12.2017 22:52

lesnížínka napsal(a):
Já to pořád říkám, že se chci odstěhovat někam do hor, třeba Švýcarsko by bylo hezké ale já bych se spokojila i s nějakou Oravou Muž vyhrožuje s tropy, ale až nebude pes a já tam nejspíš zdechnu

Fuj, tropy nebrat. V tom souzním se svým psem, pěkně pianko lehce nad 20. Má se strašně rád a jakýkoliv diskomfort strašně řeší, holt rozmazlený chlap. Když ho ve vedrech vyvezu do parku, aby se nemusel smažit cestou (stejně bych ho tam těch půl km nedotáhla), rozložím deku do stínu, jakože pohodička, miska s vodou, tak stejně hned fňuká s výrazem, že za chvíli zaručeně lekne a musíme okamžitě pryč. Společné dovolené - Normandie, Dánsko. Teplota akorát a moře taky. Na jih nikdy, srdeční červi, housenky...

16.12.2017 23:58

Fuj, tropy nebrat. V tom souzním se svým psem, pěkně pianko lehce nad 20. Má se strašně rád a jakýkoliv diskomfort strašně řeší, holt rozmazlený chlap. Když ho ve vedrech vyvezu do parku, aby se nemusel smažit cestou (stejně bych ho tam těch půl km nedotáhla), rozložím deku do stínu, jakože pohodička, miska s vodou, tak stejně hned fňuká s výrazem, že za chvíli zaručeně lekne a musíme okamžitě pryč. Společné dovolené - Normandie, Dánsko. Teplota akorát a moře taky. Na jih nikdy, srdeční červi, housenky...

Já radši pod 20. Jsem strašně horkokrevní člověk v 5 stupně jsem schopná jít pouze v teplakach a mikine.
Moje čuba to samý v létě vysloveně trpi jazyk až na zem, na poli (které je vzdálené 15m ) stačí 4 hody a jde se domů ale vysloveně utíká domu!
Minule leto když jsme byli asi 2 km(sotva jsme to usli) se mi otočila jakože " kašlu ti na procházku du dom!" celých 2 km jsem ji honila po poli a vesnici, pro přihlížející se mohli alespoň pobavit.
Takže každé léto narikam ať už je alespoň podzim( i moje fena naříká), snad jedině když můžu vypadnout z baráku je možné až mezi 5-7 hodinou a to hodně přeháním!
Kam bych jela(ze psem )je Německo, Rakousko, Rusko
Stačí když jedu v létě do Chorvatska a jsem celou dovolenou otrávená naštěstí kvůli psovi pojedem max do Rakouska (tam se mi moc líbí), Německa a nebo Jižní(Sumava)a Severní Čechy.

17.12.2017 07:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Prosim vas nebudte chytrej pane bafiku kdyby jste mel za sebou to co ja tak presne k vuli takovym jsem sem nepsala. OPAKUJI VETERINARIA NEKOLIK MI REKLO RYZE ANO VLOCKY ANO VLAKNINA ANO...nechte si ty pripominky kdo je zmatenej a piste jinam budte tak hodnej..

Bohužel jsou veterináři, kteří vám budou tvrdit, že můžete nechat kastrovat štěně nebo že chemická kastrace psovi neškodí na zdraví. Veterináře bych se na krmení opravdu neptala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík