Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2017 17:33
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tak dnes se u nás ve městě okolo řeky objevily všude cedule "Zákaz venčení psů kvůli ptačí chřipce". Tak tomu dost dobře nerozumím, lidská chřipka nemůže přejít na psa, ale ptačí jo? Nebo je to jen hysterie?

3.2.2017 17:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

Iliena napsal(a):
Tak dnes se u nás ve městě okolo řeky objevily všude cedule "Zákaz venčení psů kvůli ptačí chřipce". Tak tomu dost dobře nerozumím, lidská chřipka nemůže přejít na psa, ale ptačí jo? Nebo je to jen hysterie?

My to máme také... nebo spíše bydlíme ve stejném městě, co jsem pochopila i podle Vašich předchozích příspěvků.

Lidská chřipka podle mého může přejít i na psa (tedy alespoň mým kolikrát teče z nosu po nemoci někoho z rodiny) a ta ptačí je nakažlivá jak pro zvířata, tak pro lidi. Každopádně my jme zákaz ignorovali a na po*raném nábřeží jsme vesele lítali.

3.2.2017 17:45
Iliena

XXX.XXX.37.7

asurwic napsal(a):
My to máme také... nebo spíše bydlíme ve stejném městě, co jsem pochopila i podle Vašich předchozích příspěvků.

Lidská chřipka podle mého může přejít i na psa (tedy alespoň mým kolikrát teče z nosu po nemoci někoho z rodiny) a ta ptačí je nakažlivá jak pro zvířata, tak pro lidi. Každopádně my jme zákaz ignorovali a na po*raném nábřeží jsme vesele lítali.

Vážně, jste ze Strakonic? No já nevím, pracuji s lékaři a podle nich pro lidi nakažlivá není... pak se v tom má člověk vyznat .

trener

3.2.2017 17:51
trener

XXX.XXX.242.250

Iliena napsal(a):
Vážně, jste ze Strakonic? No já nevím, pracuji s lékaři a podle nich pro lidi nakažlivá není... pak se v tom má člověk vyznat .

Není nakažlivá pro lidi, jistě.To si tady zase místní drbna honí triko.

3.2.2017 17:52
Iliena

XXX.XXX.37.7

Http://hobby.instory.cz/829-ptaci-chripka-jak-ji-poznat-a-vyvarovat-se-ji.html

tak tady píšou, že přenos na drobné savce (kočky, psi) nelze vyloučit a že dosud nebyl zaznamenán přenos z volně žijících ptáků na člověka.

3.2.2017 17:53
asurwic

XXX.XXX.36.3

Iliena napsal(a):

Každý druhý týden ve Strakonicích jsem, ale ne nadlouho. Plánuji se stěhovat na vesnici, kde budou mít psi větší rozběh po okolí.

Kachny i ta jedna labuť dneska vypadali až moc zdravě a drze, takže jsem se ničeho nebála. Třeba to je nějaká vyhláška / nařízení, že se lidé musí při "epidemii" takto varovat, ale také mě to zarazilo.

3.2.2017 17:53
Iliena

XXX.XXX.37.7

trener napsal(a):

Co prosím? Nechápu ani drbnu ani honění trika, já říkám, co mi bylo řečeno, ne, že je to stoprocentní pravda.

3.2.2017 17:56
Iliena

XXX.XXX.37.7

asurwic napsal(a):
Každý druhý týden ve Strakonicích jsem, ale ne nadlouho. Plánuji se stěhovat na vesnici, kde budou mít psi větší rozběh po okolí.

Kachny i ta jedna labuť dneska vypadali až moc zdravě a drze, takže jsem se ničeho nebála. Třeba to je nějaká vyhláška / nařízení, že se lidé musí při "epidemii" takto varovat, ale také mě to zarazilo.

Prý je to kvůli chcíplé labuti co našli tenhle týden v Katovicích. Ale jestli byla nakažená nebo ne nevím. Dnes odpoledne u řeky vážně skoro nikdo nebyl, dost zvláštní pohled, tam je vždycky provoz

trener

3.2.2017 17:56
trener

XXX.XXX.242.250

Iliena napsal(a):
Http://hobby.instory.cz/829-ptaci-chripka-jak-ji-poznat-a-vyvarovat-se-ji.html

tak tady píšou, že přenos na drobné savce (kočky, psi) nelze vyloučit a že dosud nebyl zaznamenán přenos z volně žijících ptáků na člověka.

No pokud bude pes lítat po posraném nábřeží a občas si lízne, jak to ty čunata rádi dělaji, stát se múže cokoliv.Já bych tam svého psa určitě nevenčil.Ale to je na každém, jak uzná za vhodné.

trener

3.2.2017 17:59
trener

XXX.XXX.242.250

Iliena napsal(a):
Co prosím? Nechápu ani drbnu ani honění trika, já říkám, co mi bylo řečeno, ne, že je to stoprocentní pravda.

Píšete, podle mého,.Takže to je asi váš názor.A pokud nemáte vlastní názor, mohla jste se zdržet odpovědi.

3.2.2017 18:04
Iliena

XXX.XXX.37.7

trener napsal(a):
Píšete, podle mého,.Takže to je asi váš názor.A pokud nemáte vlastní názor, mohla jste se zdržet odpovědi.

Nejste lehce mimo? jste...
Přečtěte si to celé znovu, nikde jsem "podle mého" nepsala.

trener

3.2.2017 18:08
trener

XXX.XXX.242.250

Iliena napsal(a):
Nejste lehce mimo? jste...
Přečtěte si to celé znovu, nikde jsem "podle mého" nepsala.

Já se vám omlouvám.Reakce byla na, asurwic,.Ještě jednou pardon.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2017 18:47

Pokud vím, tak důvodem zákazu venčení je možnost šíření viru prostřednictvím ptačích exkrementů na tlapkách apod. Tuhle o tom mluvil někdo z SVS.

3.2.2017 18:48
asurwic

XXX.XXX.36.3

Iliena napsal(a):
Prý je to kvůli chcíplé labuti co našli tenhle týden v Katovicích. Ale jestli byla nakažená nebo ne nevím. Dnes odpoledne u řeky vážně skoro nikdo nebyl, dost zvláštní pohled, tam je vždycky provoz

Aha. Já jsem prostě úplně mimo.
My šli asi ve dvě hod odpoledne a před námi černý možná-labík, za námi west teriér, z druhé strany něco bílého a německá doga... no prostě všude napsíno. Popravdě, kdyby bylo liduprázdno / psoprázdno, tak nevím, jestli bych tam šla.

3.2.2017 18:54
asurwic

XXX.XXX.36.3

trener napsal(a):

Pardon. Už jsem také pohledala na netu. Ptačí chřipku vážně nesleduji. Myslela jsme, že při první "vlně bláznovství" nosili někteří lidé roušky / se uzavírala míst s výskytem / odklízení nakažených mrtvých ptáků probíhá ve "skafandrech" kvůli možné nákaze.

3.2.2017 18:56
Iliena

XXX.XXX.75.23

asurwic napsal(a):
Aha. Já jsem prostě úplně mimo.
My šli asi ve dvě hod odpoledne a před námi černý možná-labík, za námi west teriér, z druhé strany něco bílého a německá doga... no prostě všude napsíno. Popravdě, kdyby bylo liduprázdno / psoprázdno, tak nevím, jestli bych tam šla.

Přímo kolem řeky jsme nešli, byli jsme na louce za městem, kus od řeky. A to byly asi 4 hodiny a bylo tam prázdno. No asi budeme teď radši chodit jinam no

3.2.2017 18:58
Iliena

XXX.XXX.75.23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud vím, tak důvodem zákazu venčení je možnost šíření viru prostřednictvím ptačích exkrementů na tlapkách apod. Tuhle o tom mluvil někdo z SVS.

Dík, tenhle důvod mě nenapadl, no chodit tam teď nebudeme tak jako tak.

3.2.2017 19:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

Iliena napsal(a):
Přímo kolem řeky jsme nešli, byli jsme na louce za městem, kus od řeky. A to byly asi 4 hodiny a bylo tam prázdno. No asi budeme teď radši chodit jinam no

Já už se zítra přesouvám zase do Budějovic, takže místo okolí vody budeme lítat po lesích. Jinak my šli přímo kolem řeky do Slaníku a zpátky a cestou jsme psů potkali bezpočet, běžců ještě více a zákazové cedulky dvě - jedno spadlou na zem a druhou zohýbanou.

3.2.2017 22:46

Přijde mě to jako blbina. Ptáci taky lítají sem a tam a nikdo jim v tom nezabrání. Roznášejí trus i virus. že by psi roznášeli virus na tlapkách, to by tma nesměli ani lidé, budou to mít na botách. A že by se pes nakazil, proč zrovna na nábřeží, nakazit se může kdekoliv, ptáci jsou všude.

3.2.2017 23:38
Iliena

XXX.XXX.37.7

Přijde mě to jako blbina. Ptáci taky lítají sem a tam a nikdo jim v tom nezabrání. Roznášejí trus i virus. že by psi roznášeli virus na tlapkách, to by tma nesměli ani lidé, budou to mít na botách. A že by se pes nakazil, proč zrovna na nábřeží, nakazit se může kdekoliv, ptáci jsou všude.

Hádám, že kvůli kachnám a labutím. Právě na řece je jich nejvíc pohromadě a okolo řeky tu chodí nejvíc pejskařů...

4.2.2017 07:06

Iliena napsal(a):
Hádám, že kvůli kachnám a labutím. Právě na řece je jich nejvíc pohromadě a okolo řeky tu chodí nejvíc pejskařů...

Jen je divný že zázak jen psům lidi to na botách roznesou taky. že by se pes nakazil mohl nakazit o tom nikde nic neříkali.

4.2.2017 08:23

Mě přijde celá ta hysterie kolem ptačí chřipky a vybíjení celých chovů v širokém okolí jedné mrtvé labutě prapodivné.
Vybijí tisíc kačen a slepic, které se stejně nehnou z místa a přeletí jeden nakažený havran...úplně jinam.
Ale nejsem veterinář ani virolog.

4.2.2017 08:47
Iliena

XXX.XXX.81.11

Jen je divný že zázak jen psům lidi to na botách roznesou taky. že by se pes nakazil mohl nakazit o tom nikde nic neříkali.

Také mi to přijde divné, proto jsem se včera tak divila. Jen čekám, kdy nám zabuší na vrata a zlikvidují nám těch pár slepic co máme

Přidejte reakci

Přidat smajlík