Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Phszdb

30.1.2017 20:49
Phszdb

XXX.XXX.32.74

Ahoj, rád bych se zeptal, jestli nemáte nějaký trik či způsob jak zamezit psovi požírání a lovení včel, vos a čmeláků? Loni jsme s tím měli dost problémů.
Díky!

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2017 22:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Phszdb napsal(a):
Ahoj, rád bych se zeptal, jestli nemáte nějaký trik či způsob jak zamezit psovi požírání a lovení včel, vos a čmeláků? Loni jsme s tím měli dost problémů.
Díky!

Těžko, jedině s náhubek. naši psi to dělají taky, už dostali miliony žihadel a tím víc po nich jdou.

Neregistrovaný uživatel

31.1.2017 07:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Těžko, jedině s náhubek. naši psi to dělají taky, už dostali miliony žihadel a tím víc po nich jdou.

Nápodobně, naši psi si vyloženě v létě na zahradě pochutnávají na tom, že ukousnou květ pampelišky i se včelou... jiná samozřejmě je, když vidím z okna Chiquitu jak packou hnípe do včely, za chvíli packou zatřepe a utíká po třech dom pro záchranu a nedá si říct, vytáhnu žihadlo, ona si nohu olíže a jede na novo alergici nejsou "naštěstí" kdybych měla psi alergiky nevím jak bych to dělala, půlka zahrady jsou pampelišky, jetelina a jiné luční kvítí...

31.1.2017 08:41
vava69

XXX.XXX.136.28

Je to marný, je to marný, je to marný

31.1.2017 09:24
Atheira

XXX.XXX.240.42

Tomu efektivně zabrání jedině špatná vlastní zkušenost... Moje fena po vosách taky šla jak blázen. Jenže pak ji rovnou tři najednou daly co proto a teď se od nich drží dál.

31.1.2017 09:33
asurwic

XXX.XXX.36.3

Atheira napsal(a):
Tomu efektivně zabrání jedině špatná vlastní zkušenost... Moje fena po vosách taky šla jak blázen. Jenže pak ji rovnou tři najednou daly co proto a teď se od nich drží dál.

Já také doufala ve špatnou zkušenost, ale moje bývalá fena "vosolovkyně" i s naprosto nateklým čumákem a s kňouráním po nich chňapala dál a přikusovala je bez problémů k hruškám. Zato jí stačilo jedno kousnutí od mravence - těch už se pak hrozně moc bála.

31.1.2017 09:43
Atheira

XXX.XXX.240.171

asurwic napsal(a):
Já také doufala ve špatnou zkušenost, ale moje bývalá fena "vosolovkyně" i s naprosto nateklým čumákem a s kňouráním po nich chňapala dál a přikusovala je bez problémů k hruškám. Zato jí stačilo jedno kousnutí od mravence - těch už se pak hrozně moc bála.

Mně jednou ta blbka vyhrabala na kraji lesa takové ty zemní včely... (Netušila jsem, že tam vůbec jsou, jinak bych jí tam hrabat nenechala. On roj není žádná sranda.) Asi viděla, že tam zalézají, tak se rozhodla je navštívit.
To už bylo po zkušenosti s vosama, takže za bzučícím hmyzem už nešla. Jen ji asi fascinovalo, jak se hýbaj.

Následoval zběsilý úprk - jak psí, tak můj - a musím říct, že od té doby ji hmyz fakt nebere.

31.1.2017 10:27
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne-e, nepoučí Mamky Mandy měla dvakrát silně oteklou hlavu, vetka poradila hned nějaký dithiaden(či jak se to jmenuje) naštěstí strejda něco měl, protože je právě alergik na včely. Ta potvora malá si ovšem nedala říct a chytá je pořád, někdy až umanutě a je to dva roky, co neotéká. Takže si myslím že se desenzibilovala sama

31.1.2017 10:40
asurwic

XXX.XXX.36.3

Atheira napsal(a):
Mně jednou ta blbka vyhrabala na kraji lesa takové ty zemní včely... (Netušila jsem, že tam vůbec jsou, jinak bych jí tam hrabat nenechala. On roj není žádná sranda.) Asi viděla, že tam zalézají, tak se rozhodla je navštívit.
To už bylo po zkušenosti s vosama, takže za bzučícím hmyzem už nešla. Jen ji asi fascinovalo, jak se hýbaj.

Následoval zběsilý úprk - jak psí, tak můj - a musím říct, že od té doby ji hmyz fakt nebere.

Moje štěně našlo jednou v lese hnízdo na zemi a začalo ho zkoumat. Rychle jsem mizela pryč i s (tehdy ještě malinkým) Trishem v náručí. Samozřejmě můj magor Shina to musel sám odvážně prozkoumat - chytnu ho do tlamy, zatřepal a praštil s ním o zem. Ještě štěstí, že bylo neobydlené.

Phszdb

31.1.2017 13:41
Phszdb

XXX.XXX.32.74

Tak díky za pobavení.

31.1.2017 23:17
Iliena

XXX.XXX.148.22

Jedině naučit od malinka, že hmyz se neloví. My to tak dělali, jakmile zbystřila vosu nebo včelu, řeklo se "ne" ( u nás univerzální zákazový povel) a šlo se dělat něco zábavného. Dneska hmyz neloví a jsem za to jedině ráda, protože i tak jsme měli už 2 ošklivé alergické reakce na žihadlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík