Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lvet

20.1.2017 20:45
lvet

XXX.XXX.41.243

Pěkný večer,

Za nějakou dobu bych si chtěla pořídit stafbulíka. S plemenem zkušenost nemám, takže bych ráda získala nějaké zkušenosti ještě než si štěndo vezmu.
Neznáte dobrou chovnou stanici, které by nevadilo, že bych se občas motala okolo?
Nejlépe Hradecký nebo Jihomoravský kraj, ale vůbec není podmínkou, dojedu :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2017 21:04

lvet napsal(a):
Pěkný večer,

Za nějakou dobu bych si chtěla pořídit stafbulíka. S plemenem zkušenost nemám, takže bych ráda získala nějaké zkušenosti ještě než si štěndo vezmu.
Neznáte dobrou chovnou stanici, které by nevadilo, že bych se občas motala okolo?
Nejlépe Hradecký nebo Jihomoravský kraj, ale vůbec není podmínkou, dojedu :).

Teď máte v Brně DUO CACIB, určitě si tam zajeďte omrknout chovatele, pokud můžete.

lvet

21.1.2017 10:21
lvet

XXX.XXX.41.243

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď máte v Brně DUO CACIB, určitě si tam zajeďte omrknout chovatele, pokud můžete.

Super, děkuju moc :).

21.1.2017 10:48
impact

XXX.XXX.54.225

Na FB máte dost velkou stafbullí skupinu, zeptejte se tam - https://www.facebook.com/groups/655532227859846/.

21.1.2017 17:17
awake

XXX.XXX.115.235

V Brně jich je hlášeno na sobotu 102 a na něděli 109. Většina jich bude nejspíš vystavována oba dny. http://www.duocacib.cz/obsazeni-kruhu/789-926.

21.1.2017 18:15
impact

XXX.XXX.54.225

awake napsal(a):
V Brně jich je hlášeno na sobotu 102 a na něděli 109. Většina jich bude nejspíš vystavována oba dny. http://www.duocacib.cz/obsazeni-kruhu/789-926.

Mazec. Já věděla, proč nechci výstavního!

21.1.2017 20:05

Ale vybírejte opravdu pečlivě, u SB se při tom počtu chovatelů najde i nepoctivý. Sousedé si pořídili fenku s demodexem, které ve finále vyrostly zuby tak, že musela na operaci - chovatelka dělala mrtvého brouka a odmítla komunikovat, před dvěma lety jsme volali právě v Brně PČR na jinou chovatelku, která před halou seřezala fenu za déčko...

22.1.2017 07:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Kolem SBT se motá strašná spousta zlatokopů. Je to logické - čím dražší plemeno, tím větší boje. SBT se prodává od 15 (za černého) do cca 30 (za barevnou fenu) Kč. Takže je logické, že povedený vrh štěňat je slušný výdělek. Ano, výdělek, protože mně nikdo nepřesvědčí, že tohle je částka prezentující náklady a chovatel má štěňata jen proto, že to dělá z lásky a proto, že má tak strašně úúúžasnou fenu. Jo, jsou blázni, kteří mají třeba 30 výstav (často v zahraničí), u těch beru, že když ne první vrh, tak všechny další už o výdělku jsou. Já jsem prostě přesvědčená, že jakmile se nějaké plemeno stane tak strašně módní, nastane obrovský nárůst ceny a tím i počtu chovatelů, že to prostě není o lásce k plemeni, ale jen o penězích. Viz příspěvek výše od Ollie, jak majitelka seřezala na výstavě fenu za "dobrou" - nebude moci být chovná a peníze jsou fuč. Je to o lásce ke psu? Skoro bych se vsadila, že zrovna tato majitelka bude po čase prodávat štěňata bez PP po rodičích s PP - nemusí pršet, stačí, když kape. A proto je mezi chovateli módních plemen tolik neseriózních. Když půjdete štěně kupovat, budou milí, ale jakmile nastane nějaký problém, dají ruce pryč. Chci tím jenom říct, abyste obzvláště pečlivě vybírala chovatele!

22.1.2017 08:58

To koňadra

Fena byla nakonec zbonitovaná s VD, ale doufám, že se madam na chov vykašlala. Už rozhodčí se prý divil bázlivému chování v kruhu, a pak ten výstup venku, kdy se fena strachy počůrala, zatímco na ní ta megera ječela, že jí utratí. Holka pak bezradně stála 20 m od ní a nevěděla, co má dělat, jí se samozřejmě bála. Fuj, strašný zážitek, a to je ta ženská profesí kardioložka.

lvet

22.1.2017 09:48
lvet

XXX.XXX.41.243

Aha, koukám, že jsem si zase vybrala nějaké super plemeno :D
STB chci už od mala a teď konečně mám tu možnost a samozřejmě že musí být módní :D :D :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík