Dobry den.
V kvetnu jsme si z utulku vzali 9ti letou fenku labradora.
V cervnu podstoupila kompletni kastraci.
A priblizne od zari nam zacala nepravidelne curat po byte- v kuchyni u jidelniho stolu u zidle, kde sedavam.
Na pritele neda dopustit, je to jeji panicek, zatimco ja jsem ta, co ji rozmazluje, takze zadny respekt ke mne nema.
Jde mi o to, proc to dela, proc na tom samem miste a proc obcas.
Je mozne, ze na me zarli, kvuli priteli a tak se mi msti takto?
Tresty nepomahaji, to, ze s ni pak pritel nemluvi take ne.
Vetsinou chodi spachat tento cin mezi 1-4h.v noci.
Pred nedavnem byl pritel vzhuru a nacapal ji.
To je to dalsi, co me zarazi.
Nerekne si, ze potrebuje ven. Proste sleze z gauce, jde do kuchyne, vycura se a vrati se zpet na gauc.
Nema nekdo neco podobneho doma? Vencime naposled okolo 21-22h. A rano okolo 6-7h.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Napadá mě zdravotní problém...obzvlášť když fena prodělala kastraci, dále mě napadá možná nějaký psychický...
Pokud tedy vyloučíte zdravotní problém, tak bych začala s venčením jako u štěňátka, každý 2-3 hoďky a venku za vyčůrání chválit...ale nejdřív bych to zkusila u veta...
V první chvíli zapomeňte na to, že vám to fena dělá schválně. Prostě to vymažte z hlavy. Stejně tak zapomeňte na nějakou mstu.
Fena prostě z nějakého důvodu potřebuje v noci čůrat a toto místo jí připadá jako vhodné.
Můžete mi zadavatelko nějak rozumně vysvětlit, proč jste si brali z útulku psa, ke kterému nemáte žádný citový vztah? Tvrdíte, jak ji rozmazlujete a místo, aby jste ji nechala na veterině zkontrolovat, uvažujete takto: Je mozne, ze na me zarli, kvuli priteli a tak se mi msti takto?Tresty nepomahaji, to, ze s ni pak pritel nemluvi take ne. - to o nějaké péči a lásce ke psu nevypovídá.
Ačkoliv jsem pro kastrace psů, takhle starou fenku už bych kastrovat nedala, pokud k tomu není zdravotní důvod. V tomto věku a u velkého psa už je riziko inkontinence nemalé.
lesnížínka
napsal(a):
Můžete mi zadavatelko nějak rozumně vysvětlit, proč jste si brali z útulku psa, ke kterému nemáte žádný citový vztah? Tvrdíte, jak ji rozmazlujete a místo, aby jste ji nechala na veterině zkontrolovat, uvažujete takto: Je mozne, ze na me zarli, kvuli priteli a tak se mi msti takto?Tresty nepomahaji, to, ze s ni pak pritel nemluvi take ne. - to o nějaké péči a lásce ke psu nevypovídá.
Ačkoliv jsem pro kastrace psů, takhle starou fenku už bych kastrovat nedala, pokud k tomu není zdravotní důvod. V tomto věku a u velkého psa už je riziko inkontinence nemalé.
Inkontinence ale není, že se jde fenka v noci vyčůrat do kuchyně.
inkontinentní zvíře neví, že čůrá, a svěrače se mu povolí prostě samy, hlavně ve spánku. inkontinentní fenka nečůrá v kuchyni, ale do pelíšku.
lesnížínka
napsal(a):
Ano, to ze jsme jeste nezasli k vet, je ostudne, to uznavam.
Vykastrovana byla kvuli zanetu delohu.
Myslim, ze sveho psa znam lepe nez vy, a vim, jak se chova v nejruznejsich situaci, a takova pomsta, ji neni vubec cizi.
Laska tam je, verte nebo ne, takze vykladat zrovna mne, jak k ni nemam zadny citovy vztah, je jak hazet hrach na stenu.
Svou chybu ohledne veteriny si uvedomuju, napravim to.
Ale neurazejte me tady prosim nejakym nesmyslem o tom, ze si beru psa z utulku a pak se o nej dostatecne nestaram.
Prodelala zanet delohy, kastraci, zjistilo se, ze ma rozsirene srdicko, na ktere bere leky a vsechno jsem s ni prozivala ja, ja ji nosila ctyri patra v naruci, kdyz byla po kastraci a nesmela chodit 14dni ze schodu a do schodu...
Takze mi mila zlata nevtloukejte do hlavy, ze tam zadna laska neni..
napsal(a):
inkontinentní zvíře neví, že čůrá, a svěrače se mu povolí prostě samy, hlavně ve spánku. inkontinentní fenka nečůrá v kuchyni, ale do pelíšku.
Vím, co je inkontinence, jen jsem si říkala, že si třeba nevšimnuli, že je to i jinde.
LucyD
napsal(a):
Myslim, ze sveho psa znam lepe nez vy, a vim, jak se chova v nejruznejsich situaci, a takova pomsta, ji neni vubec cizi.
Laska tam je, verte nebo ne, takze vykladat zrovna mne, jak k ni nemam zadny citovy vztah, je jak hazet hrach na stenu.
Ale neurazejte me tady prosim nejakym nesmyslem o tom, ze si beru psa z utulku a pak se o nej dostatecne nestaram.
Prodelala zanet delohy, kastraci, zjistilo se, ze ma rozsirene srdicko, na ktere bere leky a vsechno jsem s ni prozivala ja, ja ji nosila ctyri patra v naruci, kdyz byla po kastraci a nesmela chodit 14dni ze schodu a do schodu...
Zánět dělohy - to je jasné, tam kastrace být musela, ale právě po kastraci z tohoto důvodu, tam inkontinence bývá často - což není ale vina nikoho. Prostě je to už všechno složitější Píšete, že bere léky na srdíčko, tudíž je tam pravděpodobné, že jsou odvodňovací(bodlinka se určitě vyjádří) a to pak opravdu vydržet nejde - budete muset chodit možná ještě v noci...Omlouvám se, že jsem byla nespravedlivá, jen mne tady poslední týden, některé dotazy dokážou fakt vytočit.
LucyD
napsal(a):
To, co jste pro fenu udělala a děláte je velmi záslužné...kéž by takových lidí bylo víc.
přesto Tresty nepomahaji, to, ze s ni pak pritel nemluvi take ne tak tohle opravdu ne...
Zkuste toho veta...a pak častější venčení...klidně jí za to vyvenčení venku dávejte zkraje odměnu, alespoň tak bych to řešila já...doma bych to bez komentáře uklidila...a uvidíte za nějaký čas, jestli dojde k zlepšení...
LucyD
napsal(a):
Dekuji moc za rady, zkusim to venceni v noci, pochvaly a zadne trestani. K vetovi co v nejblizsi dobe zajdeme.
Dekuji moc vsem, velmi mi to pomohlo.
Taky mě napadlo to, co psala lesnížínka, jestli třeba některé léky, co feňule bere, nejsou močopudné...opravdu si nemyslím, že to fena dělá natruc...nemyslím si, že pro ni samotnou, pokud je naučená se venčit normálně venku, je tento stav příjemný...
No držím palce, aby bylo lépe...
napsal(a):
Paní psala, že účůrává různě po bytě.
scylla
napsal(a):
Paní psala, že účůrává různě po bytě.
Ne, psala že nepravidelně - to znamená občas - čůrá na jednom konkrétním místě - v kuchyni u jídelního stolu vedle židle zadavatelky.
jolyha
XXX.XXX.229.101
LucyD
napsal(a):
Dekuji moc za rady, zkusim to venceni v noci, pochvaly a zadne trestani. K vetovi co v nejblizsi dobe zajdeme.
Dekuji moc vsem, velmi mi to pomohlo.
Víte, udivuje mne jedna věc a to ta, že se divíte, že si fenka "neřekne" že chce ven... učili jste jí nějak aby dala najevo, že cítí potřebu a máte s ní jít? Pokud ne, co od ní čekáte? Já nevím, ale takovéhle dotazy mne dokážou odrovnat. Buď jí musíte naučit něco, co udělá a vy z toho poznáte, že chce ven. Nebo musíte sami vypozorovat jak se chová když tu potřebu má. Pes se fakt nenarodí s tím, že pokud pocítí potřebu močit, začne před člověkem stepovat nebo válet kotrmelce, aby člověku došlo, že s ním má jít ven. Pes ví, že se čůrá venku. Tudíž trpělivě čeká a čeká zda ho někdo ven vezme. Když nevezme, pustí to tam, kde to jemu příjde v dané chvíli nejvhodnější. Tu "signalizaci" problému musíte psa napřed naučit, pak vám teprve zvládne dát najevo, že byste s ní fakt měli jít, protože jinak neudrží...
Aktevi
XXX.XXX.243.228
Suhlasim s nazorom, ze ak psik berie lieky na srdiecko, mozu byt mocopudne. My berieme Vetmedin a Upcard / je aj napr. Furosemid /. Ja chodim s fenkou 5 x denne von, nosim ju v taske alebo na rukach nech si srdiecko nenamaha a polozim az vonku na trave. Nastastie vydrzi necikat doma ale keby sa aj, nekricala by som, netrestala ju..ved za to nemoze malinka...aj vy ak rano vstanete, a psika potrestate, on nevie preco sa hnevate. Nie je clovek, ze si zapamata, ze v noci spravil nieco zle.
Skuste vencit castejsie a ak sa vyluci zdravotny problem, no tak proste rano dlazbu utriete a hotovo. Ziadny problem !
trenér
XXX.XXX.242.250
lesnížínka
napsal(a):
Z tebe vždycky lítaj moudra