Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lucikapka

10.1.2017 11:35
lucikapka

XXX.XXX.92.228

Dobrý den, mám čtyřletého Jacka Russella, vždy byl ke všem psům přátelský, ale od té doby, co ho napadli dva psi, na všechny psy agresivně vyjíždí. Bydlíme v menší obci, kde skoro všichni venčí své psy bez vodítka, dobře, s tím jsem se už smířila, nic s tím nenadělám. Ale co mám dělat, když k mému Barnymu, který je na vodítku, přijde pes, který je na volno, a já vím, že Barny vyjede, ale nic s tím nenadělám, když druhý pes je bez vodítka nalepený na mém psovi? Děsí mě už každá procházka, protože se bojím, že se střetneme se psem bez vodítka. Moc vás prosím o jakoukoli radu nebo zkušenost. Máte podobný problém? Povedlo se vám to nějak vyřešit? A co dělat, když už ke střetu dojde? Jak je od sebe odlepit? Moc vám všem děkuji za vaše zkušenosti a rady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2017 12:26

Tak jak se bojím já, tak se bojí pes. Pokud ho neschováte za sebe, neví, že ho zachráníte, vezme to za Vás a vyjede.
Odtrhnout - chytit psa za obojek za krkem a zvednout nahoru. Když křik nepomůže.
Nejlépe zjistit čí pes je, mluvit s majiteli. Váš pes je na vodítku, nezůstanete celý život doma přece a vycházka ve strachu je nanic.

Já to musela vyřešit takhle. Vždy svého psa schovám, cizího řeším já, nikdy můj pes.
I za cenu, že mě cizí kousne. Pokud vidím majitele, řeknu jen - vidíte, že můj pes je na vodítku.
Většinou je to trkne.

10.1.2017 12:45

No a pak samozřejmě by to chtělo ten klid získat - s hodnými, ovladatelnými psy.

lucikapka

10.1.2017 14:19
lucikapka

XXX.XXX.92.228

Super, děkuju za přímou zkušenost! Budu ho tedy takto trénovat. Vím, že mám z velké části problém já, bojím se po tom útoku, a Barny to ze mě cítí a možná se mě i snaží chránit. Musím si znovu vybudovat sebevědomí a ukázat mu, že ti psi nemají problém s ním, ale se mnou. Děkuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík