Boxer (senior) - vypadávání zubů

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Henny

10.1.2017 06:20
Henny

XXX.XXX.215.230

Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s vypadáváním zubů u Boxerů (seniorů)?

Mám 8 letou boxeří dámu a dnes se začala nad míru olizovat a po bližším zkoumání jsem zjistila, že jí nahoře visí zub už jen silou vůle. Jedná se o přední zub, nikoliv o stoličku. Normálně žere - primárně dostává granule a zuby a dásně má pěkné a čisté. Zápach z tlamy nepozoruji, takže bych řekla, že na první pohled žádné zjevné potíže nemá.
Jako štěněti se jí špatně skládali zuby v dolní čelisti, takže jí vypadali dole asi 3 přední zuby, protože neměli místo - od té doby jsme ale žádné problémy se zuby neměli.

Pokud budete mít někdo nějaké zkušenosti, tak budu ráda - než poběžím na vet.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2017 06:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Henny napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s vypadáváním zubů u Boxerů (seniorů)?

Mám 8 letou boxeří dámu a dnes se začala nad míru olizovat a po bližším zkoumání jsem zjistila, že jí nahoře visí zub už jen silou vůle. Jedná se o přední zub, nikoliv o stoličku. Normálně žere - primárně dostává granule a zuby a dásně má pěkné a čisté. Zápach z tlamy nepozoruji, takže bych řekla, že na první pohled žádné zjevné potíže nemá.
Jako štěněti se jí špatně skládali zuby v dolní čelisti, takže jí vypadali dole asi 3 přední zuby, protože neměli místo - od té doby jsme ale žádné problémy se zuby neměli.

Pokud budete mít někdo nějaké zkušenosti, tak budu ráda - než poběžím na vet.

Zdravím, chovali jsme boxery a nikdy jsme nezpozorovali ani naše odchovy neměli problém v seniorském věku se zuby. Co paradentóza?

Henny

10.1.2017 08:28
Henny

XXX.XXX.215.230

Dobrý den, děkuji za reakci. smajlík
dásně má pěkné a nevšimla jsem si odstupu.
Ale určitě to asi bude chtít návštěvu vet.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2017 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Henny napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci. smajlík
dásně má pěkné a nevšimla jsem si odstupu.
Ale určitě to asi bude chtít návštěvu vet.

Jediné teda co naše poslední fena měla, byli takové vředy v hubě na dásních a pyscích zevnitř, vypalovalo se to, ale u nás to byla asi pžedzvěst rakoviny, fenka na podzim prohrála v deseti letech boj s rakovinou kostí. Bohužel si nemůžu vzpomět jak se těm vředům říká ale všimli jsme si toho, že jakoby furt honila jazyk v hubě a dost slinila. a tím dost slinila myslím, opravdu hodně, že pod ní byli kola slin, ale jak voda, ne takové ty husté táhnuté žgrindy.

Accuracy

11.1.2017 11:30
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Neměla někdy úraz čumáku?

Náš pes měl úraz kolem čtyř let, veterinář nás pak upozornil, že má mrtvé 3 zuby a že budou choulostivější a můžou prakticky kdykoli z ničeho nic vypadnout.

Henny

18.1.2017 06:41
Henny

XXX.XXX.18.230

Dobrý den, žádný úraz, který by jsme řešili neměla - ale s ohledem na to jací jsou boxini pobouchanci, tak si mohla něco přivodit sama. smajlík Ale nic co by nás vedlo k vet a nebo bylo nějak řešené. Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík