Henny
XXX.XXX.215.230
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s vypadáváním zubů u Boxerů (seniorů)?
Mám 8 letou boxeří dámu a dnes se začala nad míru olizovat a po bližším zkoumání jsem zjistila, že jí nahoře visí zub už jen silou vůle. Jedná se o přední zub, nikoliv o stoličku. Normálně žere - primárně dostává granule a zuby a dásně má pěkné a čisté. Zápach z tlamy nepozoruji, takže bych řekla, že na první pohled žádné zjevné potíže nemá.
Jako štěněti se jí špatně skládali zuby v dolní čelisti, takže jí vypadali dole asi 3 přední zuby, protože neměli místo - od té doby jsme ale žádné problémy se zuby neměli.
Pokud budete mít někdo nějaké zkušenosti, tak budu ráda - než poběžím na vet.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Henny
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s vypadáváním zubů u Boxerů (seniorů)?
Mám 8 letou boxeří dámu a dnes se začala nad míru olizovat a po bližším zkoumání jsem zjistila, že jí nahoře visí zub už jen silou vůle. Jedná se o přední zub, nikoliv o stoličku. Normálně žere - primárně dostává granule a zuby a dásně má pěkné a čisté. Zápach z tlamy nepozoruji, takže bych řekla, že na první pohled žádné zjevné potíže nemá.
Jako štěněti se jí špatně skládali zuby v dolní čelisti, takže jí vypadali dole asi 3 přední zuby, protože neměli místo - od té doby jsme ale žádné problémy se zuby neměli.
Pokud budete mít někdo nějaké zkušenosti, tak budu ráda - než poběžím na vet.
Zdravím, chovali jsme boxery a nikdy jsme nezpozorovali ani naše odchovy neměli problém v seniorském věku se zuby. Co paradentóza?
Henny
XXX.XXX.215.230
Dobrý den, děkuji za reakci. ![]()
dásně má pěkné a nevšimla jsem si odstupu.
Ale určitě to asi bude chtít návštěvu vet.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Henny
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci. ![]()
dásně má pěkné a nevšimla jsem si odstupu.
Ale určitě to asi bude chtít návštěvu vet.
Jediné teda co naše poslední fena měla, byli takové vředy v hubě na dásních a pyscích zevnitř, vypalovalo se to, ale u nás to byla asi pžedzvěst rakoviny, fenka na podzim prohrála v deseti letech boj s rakovinou kostí. Bohužel si nemůžu vzpomět jak se těm vředům říká ale všimli jsme si toho, že jakoby furt honila jazyk v hubě a dost slinila. a tím dost slinila myslím, opravdu hodně, že pod ní byli kola slin, ale jak voda, ne takové ty husté táhnuté žgrindy.
Accuracy
XXX.XXX.1.187
Neměla někdy úraz čumáku?
Náš pes měl úraz kolem čtyř let, veterinář nás pak upozornil, že má mrtvé 3 zuby a že budou choulostivější a můžou prakticky kdykoli z ničeho nic vypadnout.
Henny
XXX.XXX.18.230
Dobrý den, žádný úraz, který by jsme řešili neměla - ale s ohledem na to jací jsou boxini pobouchanci, tak si mohla něco přivodit sama.
Ale nic co by nás vedlo k vet a nebo bylo nějak řešené. Děkuji.