Michal S.
XXX.XXX.93.126
Ahoj vsem, prosim o radu s davkovanim podle teto tabulky. Muj pejsek ma 8 mesicu a cca 3,5 kg. Takze tech 70 g je pro 5 kg pejska a ja si mam podle toho vypicitat davku pro 3,5 kg? Dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ne.
1) Váš pes je v posledním bílém řádku.
2) jaká bude váha v dospělosti ?
3) najděte váhu v dospělosti ve sloupečku (máte tam sloupec 5kg,10,20,..) a spojte jak souřadnice s věkem pejska.
příklad - psovi je mezi 6-12 měsíci, v dospělosti předpokládám váhu 15kg, dostane tedy 170g.
Ale zas tolik se tabulkou neřiďte, může mít hlad nebo víc tloustnout, je to jen taková pomůcka.
Michal S.
XXX.XXX.93.126
napsal(a):
Ne.
1) Váš pes je v posledním bílém řádku.
2) jaká bude váha v dospělosti ?
3) najděte váhu v dospělosti ve sloupečku (máte tam sloupec 5kg,10,20,..) a spojte jak souřadnice s věkem pejska.
příklad - psovi je mezi 6-12 měsíci, v dospělosti předpokládám váhu 15kg, dostane tedy 170g.
Ale zas tolik se tabulkou neřiďte, může mít hlad nebo víc tloustnout, je to jen taková pomůcka.
Je to Biewer terier, ma 7,5 měsice. Vahu v dospelosti myslim kolem 5 kilo se rika.
Michal S.
napsal(a):
Je to Biewer terier, ma 7,5 měsice. Vahu v dospelosti myslim kolem 5 kilo se rika.
A viděl jste rodiče, jak jsou velcí?
Biewer má cca do 3,1kg
Takže vezměte v úvahu váhu rodičů a udělejte průměr. Fakt ale neřešte tabulky přesně.
Michal S.
XXX.XXX.93.126
Ano. Matka velka, bez PP. Odhadem pres 5 kilo. Otce ne, ale ten pry byl mensi, s PP.
Michal S.
napsal(a):
Ano. Matka velka, bez PP. Odhadem pres 5 kilo. Otce ne, ale ten pry byl mensi, s PP.
Co je to za značku granul ?
Michal S.
XXX.XXX.93.126
tapina
napsal(a):
Je to brit care.
Ano. Presne tak.
tapina
napsal(a):
Je to brit care.
Díky
ajó ten obrázek nahoře
no kolik myslíš, že bude vážit ?
Michale, u malého psa si můžete dovolit i kvalitnější granule anebo kus slepice, lépe ;-).
Michal S.
XXX.XXX.93.126
napsal(a):
Biewer má cca do 3,1kg
Takže vezměte v úvahu váhu rodičů a udělejte průměr. Fakt ale neřešte tabulky přesně.
Ja jsem pocital s tim, ze 5 kilo nepresahne. Takze prvni sloupec, posledni radek. A pocital jsem trojclenku 5 kg...70g.3,5 kg...50 g muze byt?
Michal S.
XXX.XXX.93.126
napsal(a):
Díky
ajó ten obrázek nahoře
no kolik myslíš, že bude vážit ?
Michale, u malého psa si můžete dovolit i kvalitnější granule anebo kus slepice, lépe ;-).
Mam pocit, ze uz ted se zastavila.4 kila nepresahne podle me. P.S. ty granule nejsou dobre?
Michal S.
napsal(a):
Ja jsem pocital s tim, ze 5 kilo nepresahne. Takze prvni sloupec, posledni radek. A pocital jsem trojclenku 5 kg...70g.3,5 kg...50 g muze byt?
nee ale je to vtipné, protože chcete mít celý život 3,5kg psa a on nechce ![]()
pořád myslíte na aktuální váhu, dávkování je napsáno ale na váhu, kterou bude mít až jako dospělý
kdyby to byla doga, ta má 50kg, tak se dívám do sloupečku "50kg"
od štěněte do seniora
furt
kolik má pes teď, je fuk
takže váha dospělá, trojčlenka super, ale zrovna tu u 5kg psa budeme řešit spíše ty měsíce
Michal S.
XXX.XXX.93.126
napsal(a):
nee ale je to vtipné, protože chcete mít celý život 3,5kg psa a on nechce ![]()
pořád myslíte na aktuální váhu, dávkování je napsáno ale na váhu, kterou bude mít až jako dospělý
kdyby to byla doga, ta má 50kg, tak se dívám do sloupečku "50kg"
od štěněte do seniora
furt
kolik má pes teď, je fuk
takže váha dospělá, trojčlenka super, ale zrovna tu u 5kg psa budeme řešit spíše ty měsíce
Aha. No to asi ne. Protoze to jsou steneci granule a od 12 mesicu se prechazi na adult. Ja myslela, ze kdyz se ji zmeni vaha, tak to zase prepoctu. Podle me to je aktualni vaha
Michal S.
XXX.XXX.93.126
A nebo kdyz ma pes do 5 kila, tak ma dostavat proste 70? ja nevim
"adult dog weight" = váha psa dospělého
od 12 měsíců přejdete na adult nebo si necháte tyto a množství upravíte dle jestli tloustne nebo hubne
protože štěněčí jsou obvykle lepší než adult
teď je ale pejsce 8 měsíců, takže řešíte dávku v řádku 6-12
70g
a jestli bude mít hlad, přidejte, tabulka není svatá
nejlépe přidejte kuřecí křídlo vcelku
Michal S.
napsal(a):
A nebo kdyz ma pes do 5 kila, tak ma dostavat proste 70? ja nevim
Anebo 50
když by ze 70 moc přibíral.
tapina
napsal(a):
Dobré je za 3 ;-).
přesně
napiš dobré značky
a přemluv Michala na maso
napsal(a):
přesně
napiš dobré značky
a přemluv Michala na maso
No to víš že jo. Ať jen lidi krmí granulemi. Jednak daně, druhak by zdražilo maso. Jsem ráda, že jsem jediná, kdo široko daleko chová tuleně. Mám jistotu, že jednou za 1/4 roku vykoupím v Albertu mrazák v akci. Bo nikdo jiný tu tuleně nemá.
Ale tak mohl by kuřecí křidýlka.3 4 na den, tipuji. Max 25 Kč. Stačí.
Michal S.
XXX.XXX.93.126
tapina
napsal(a):
Asi tak bych to viděla. Vážíme to na čem? Běžná váha má +- 5 i 10g přesnost.
Myslis ty granule? Na kuchynske digitalni vaze.
Michal S.
XXX.XXX.93.126
tapina
napsal(a):
No vidíš. Kocourovi to třeba měřím krabičkou od malého jogurtu. Máte lepší něco takového, zhruba jednou to zvážit, stejnak ta váha není nijak extra přesná.
Aha. Dobre, dekuji.