Fenka přestala jíst granule

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Reniska07

3.1.2017 01:58
Reniska07

XXX.XXX.39.111

Dobrý den, chci Vás touto cestou požádat o radu. Máme doma Biewer teriéra - 7 měsíců. Dostává granule Fitmin Puppy Super premium pro malá plemena. Dávku vždy rozdělujeme do 3 porcí - celkem podle tabuljy vaha vs věk 65 g denně.Vždy, když jsem ji nasypala, granule ihned snědla. Někdy i štěkala, ať už jí granule dám. Poslední dva týdny mi přestala jíst. Vždy si jen k misce čuchne a jde pryč. Přestala jsem ji dávat pamlsky, stejně to nepomohlo. Většinou se nají až pozdě večer, když už má vážně hlad. Někdy i zvrací šťávy z hladu, ale to se stalo jen dvakrát. Prosím poraďte. Přestaly jí ty granule chutnat? Co dělat? Chtěla bych u granulí zatím zůstat, mám změnit značku? Jinak je vše, jak má být. Hraje si, je živá... Jsem z toho zklamaná a moc to nechápu. Granule mají výborné složení - drůbeží maso (čerstvé drůbeží maso - 50 % v čerstvém stavu, sušené drůbeží maso 22,5 %, hydrolyzovaná drůbeží játra 3 %), rýže, kukuřice, drůbeží tuk, rybí moučka (4 %), lněné semeno, cukrovarské řízky sušené, slepičí vejce, sušené jablečné výlisky, lososový olej (1 %), pivovarské kvasnice, fruktooligosacharidy (0,2 %), dihydrogenfosforečnan sodný, juka, komplex přírodních antioxidantů (0,02 %), rozmarýnový extrakt (0,01 %).
Dekuji za odpověď.

3.1.2017 06:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Fitmin dáváme slepicím, když k němu někde přijdeme, psovi bych to nedala. Pokud chcete krmit chemií, dejte jí něco pořádného, například First Mate, AG, TOW, Orijen a podobné značky. Nekrmte podle tabulek, ale podle chuti a prospívání psa, máte živého tvora, takže tabulky asi těžko.

3.1.2017 08:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.222

Reniska
Někdy i zvrací šťávy z hladu...

Přestaly jí ty granule chutnat?
Nepřiotrávilo se to malé tělíčko chemickým koktejlem ?

Co dělat?
Hlavně nedávat maso a pestrou stravu !
A čím se živíte vy ?
Jste na Maggi nebo snadna Vitaně nebo... ?

3.1.2017 08:14
inusanka

XXX.XXX.98.58

Zkuste jiné granule, když máte nucení krmit granulemi. Nebo zvolte cestu půl napůl, když nechcete přejít na maso.
Jinak je to fenka, může se jí blížit hárání, to taky některé zlobí s jídlem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2017 08:37

Reniska07 tomu jen trochu nerozumí, jako všichni ještě nedávno.

Firsmate atd. určitě stokrát lepší než Fitmin, jsou to ale samé brambory a chemií konz. moučky. Orijen ok, výši vlákniny ale nemusí pes pobrat, Totw nevhodně slaný, moc masa neviděl.

Pokud nutně granule, tak bez drůbežího tuku (hodně zlá chemie), bez blíže určeného masa (nemáte tušení co je v balení tento měsíc), fosforečnanů apod.

Pro malého psa a ještě štěně je potřeba víc energie a krmit 4x denně, ani 5x mu neuškodí.

Purizon ryba, ND codfish MINI, Wolfsblut small breed / puppy, Simpsons puppy

A kdybyste štěkanátkovi opravdu chtěla dopřát (když jste doma a tak ), dejte kuřecí křídlo. Možná budete překvapená jak to ztrestá smajlík
Nebo krůtu, krávu, to je fuk, jen ne hned vnitřnosti a moc tučné.
Můžete dávat celý den a večer granule, aby do rána neblinkal - malí psi mají rychlejší spalování, štěně totálně, tzv. kyselina smajlík

3.1.2017 08:53

Essential beginning jsou ještě ok a malé.

Reniska07

3.1.2017 11:28
Reniska07

XXX.XXX.93.126

Takze nic z toho, co psala Scylla byste nedoporucil? A jak vy se spravne mel Biewer krmit, kdyz ne granulemi? Dekuji.

3.1.2017 12:04
Šarina

XXX.XXX.231.146

Reniska07 napsal(a):
Takze nic z toho, co psala Scylla byste nedoporucil? A jak vy se spravne mel Biewer krmit, kdyz ne granulemi? Dekuji.

Pes by se měl správně krmit masem.
Jasně, moderní doba přinesla granule, ale to výhradně jako usnadnění pro páníčky. Je to dneska obrovský byznys, ale pes je k životu nepotřebuje. Pokud váš pes granule odmítá, tak ho netrapte a přečtěte si něco o krmení masem... Z mnoha rad a návodů si vyberte to, co bude nejlíp vyhovovat (vašemu psovi). I tady na IFauně je o tom hafo diskuzí.

Reniska07

3.1.2017 12:08
Reniska07

XXX.XXX.93.126

Jeste me prosim napadla jedna vec. Neni chyba v tom, ze psovi nechavam jidlo cely den? Nez udelam nejakou zmenu, chtela bych zvazit vsechny mozne priciny.

3.1.2017 12:13
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Reniska07 napsal(a):
Jeste me prosim napadla jedna vec. Neni chyba v tom, ze psovi nechavam jidlo cely den? Nez udelam nejakou zmenu, chtela bych zvazit vsechny mozne priciny.

Mam jorka a od štěněte to byl boj, ted jako dospělá ok. nechávat celý den to nenechávám, dostane v určitý čas. Ted má wolfsblut a žere hodně rychle, odpad minimální. Nové štěně jsem taky převedla na wolfsblut a super . Fitmin bych nedala, navíc toho jork sežere dost málo takže jsem neřešila cenu za kg. jako štěně jí celkem chutnal barking heads řada tiny paws kachnu, to jsou fakt mini granule

3.1.2017 12:19

Reniska07 napsal(a):

No..takhle ne. Nemůže mít plnou misku, na to, aby si sám řekl kolik čeho, nechodil dost do školy. Přejí se nebo nenají dost a pak blinká.
Mladý, malý ( a starý pes) potřebuje co nejkvalitnější stravu - maso. To je zkrátka kuře vcelku (stehno syrové), třeba rýže, řepa, dýně (tyto uvařit), zeleninu obecně narušit (posekat).
Vůbec to není složité. Uvidíte jak se má, když tak přidáte tučnější maso (kachní hřbet) nebo kvalitní olej nebo naopak - králík, krůta.
Dejte mu najíst jako sobě - snídaně, oběd, svačina, večeře. Jídlo, odpočinek, ven.
Nic na tom není. Není se čeho bát. Pes bude moc rád.
Masa cca 4% z váhy psa a k tomu zeleninu.
Má hlad ? Dejte 5% ;-).

Reniska07

3.1.2017 12:36
Reniska07

XXX.XXX.93.126

A myslite, zemam tedy Fitmin zmenit ihned, nebo postupne? Myslela jsem, ze je fitmin kvalitni

Reniska07

3.1.2017 12:37
Reniska07

XXX.XXX.93.126

Markéta80 napsal(a):
Mam jorka a od štěněte to byl boj, ted jako dospělá ok. nechávat celý den to nenechávám, dostane v určitý čas. Ted má wolfsblut a žere hodně rychle, odpad minimální. Nové štěně jsem taky převedla na wolfsblut a super . Fitmin bych nedala, navíc toho jork sežere dost málo takže jsem neřešila cenu za kg. jako štěně jí celkem chutnal barking heads řada tiny paws kachnu, to jsou fakt mini granule

Ta zmena patrila pro Vas.

3.1.2017 12:42

Dobrá otázka.
Nerozumím proč v jedné misce míchat staré s novými.
Třeba to tu někdo vysvětlí.

Nové granule (i maso) můžou chvíli dělat větší odpad, než si trávení zvykne.
Měli jste hodně rýže, kukuřice. A teď dáte víc masa, zeleniny. Takže stejné to hned první den nebude.

Reniska07

3.1.2017 12:56
Reniska07

XXX.XXX.93.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrá otázka.
Nerozumím proč v jedné misce míchat staré s novými.
Třeba to tu někdo vysvětlí.

Nové granule (i maso) můžou chvíli dělat větší odpad, než si trávení zvykne.
Měli jste hodně rýže, kukuřice. A teď dáte víc masa, zeleniny. Takže stejné to hned první den nebude.

Moc Vam dekuji za ochotu. Zkusim tedy koupit granule Wolfsblut, budu davat asi jen 2krat denne, ted jsem davala 3krat. A misku necham max. pul hodiny.

3.1.2017 12:59
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Reniska07 napsal(a):
A myslite, zemam tedy Fitmin zmenit ihned, nebo postupne? Myslela jsem, ze je fitmin kvalitni

Já se vždy snažila přecházet postupně jenže naše z toho vždy vyžrala jen ty nové a konec. jí teda přechod ze dne na den nic neudělal, ted měním jen příchutě. fitmin kvalitní nikdy nebyl nebo zkusit to maso, pokud nechce granule

3.1.2017 13:05

Reniska07 napsal(a):
Moc Vam dekuji za ochotu. Zkusim tedy koupit granule Wolfsblut, budu davat asi jen 2krat denne, ted jsem davala 3krat. A misku necham max. pul hodiny.

Nevím jestli 2x bude malému pejskovi stačit
počítejte, že také nebude zaplácaný kukuřicí (ta vydrží dlouho)
je malý a mladý, potřebuje určitě víc než dospělý vlčák ;-)
zas ty tabulky neberte tak vážně smajlík
misku půl hodiny, dobrý nápad, naučí se režimu a tělo líp hospodařit

čeho se u masa bojíte ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík