Prosim o pomoc - psovodství

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petrakuhn

2.1.2017 21:03
Petrakuhn

XXX.XXX.139.138

Ahoj, prosím o nutnou pomoc za rok a půl mám končit základní školu no a jelikož už chci předem vybrat nějakou školu tak to řeším...Víte já mám od malička neuvěřitelné pouto se zvířaty se všemi...Jezdím na koni...Mám ochočenou slepici..Sem začátečníci v canicrossu rozumím jim miluju zvířata... Přemýšlela sem že bych šla za střední školu zemědělskou a potom na půl roku na policejní a nakonec na vysokou školu na kynologickou nebo nejdříve na kynologickou a potom na zemědělskou...A nakonec bych chtěla být psovod...Ale asi to uplatnění nebude lehké...Vážně nevím na co jiného bych měla jít...Chi dělat to co mě baví samozdrejme...Nemám tak velké IQ abych dělala kde co...Prosím poraďte mi co bych měla dělat...

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 07:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Petrakuhn napsal(a):
Ahoj, prosím o nutnou pomoc za rok a půl mám končit základní školu no a jelikož už chci předem vybrat nějakou školu tak to řeším...Víte já mám od malička neuvěřitelné pouto se zvířaty se všemi...Jezdím na koni...Mám ochočenou slepici..Sem začátečníci v canicrossu rozumím jim miluju zvířata... Přemýšlela sem že bych šla za střední školu zemědělskou a potom na půl roku na policejní a nakonec na vysokou školu na kynologickou nebo nejdříve na kynologickou a potom na zemědělskou...A nakonec bych chtěla být psovod...Ale asi to uplatnění nebude lehké...Vážně nevím na co jiného bych měla jít...Chi dělat to co mě baví samozdrejme...Nemám tak velké IQ abych dělala kde co...Prosím poraďte mi co bych měla dělat...

Ahoj, jsi mladá a máš toho hodně před sebou, nepiš že máš IQ nic moc, jistě to není pravda! Nejspíš jsi empatický člověk, pokud budeš chtít dokážeš cokoliv, co tak zabrat a jít na veterinu? To by tě nebavilo?

3.1.2017 08:24
inusanka

XXX.XXX.98.58

V Suchdole je spousta oborů - speciální chovy, kynologie... Já bych volila střední veterinu a potom vysokou, protože pokud by ta vysoká z nějakého důvodu nevyšla, je to lepší než gympl. Jsou i jiné odborné střední školy zaměřené na kynologii, zrovna nedávno se otevíral nový obor, ale nějak mi vypadlo na které škole to bylo. Každopádně vystudovat zajímavý obor je jedna věc a živit se tím druhá. Nicméně držím palce.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2017 09:10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, jsi mladá a máš toho hodně před sebou, nepiš že máš IQ nic moc, jistě to není pravda! Nejspíš jsi empatický člověk, pokud budeš chtít dokážeš cokoliv, co tak zabrat a jít na veterinu? To by tě nebavilo?

Na veterinu? Jediná veterinární vysoká škola je v Brně. Je zde neuvěřitelný přetlak zájemců o studium nejen zájemců z celé ČR, ale i ze Slovenska (tam je vysoká veterinární v Košicích). Takže dostat se na veterinární lékařství je velmi obtížné. A uplatnění potom dost diskutabilní, pokud absolvent nemá na to, zařídit si svoji ordinaci, ke které ale nejprve potřebuje praxi u zkušeného veta, kterou bude dělat za pár korun... Mám v blízkém okolí jednu takovou slečnu doktorku. Nešla bych k ní se psem.

3.1.2017 09:14
scylla

XXX.XXX.150.32

Petrakuhn napsal(a):

Jestli máte ráda zvířata, asi byste z těchto škol rychle odešla.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na veterinu? Jediná veterinární vysoká škola je v Brně. Je zde neuvěřitelný přetlak zájemců o studium nejen zájemců z celé ČR, ale i ze Slovenska (tam je vysoká veterinární v Košicích). Takže dostat se na veterinární lékařství je velmi obtížné. A uplatnění potom dost diskutabilní, pokud absolvent nemá na to, zařídit si svoji ordinaci, ke které ale nejprve potřebuje praxi u zkušeného veta, kterou bude dělat za pár korun... Mám v blízkém okolí jednu takovou slečnu doktorku. Nešla bych k ní se psem.

Tak to my máme mladou vetu kterou znám již několik let, co si právě dělala praxi u vety ke kterému jsme dřív chodili, ten veterinář je špičkový, ona tam byla jak přes školu na praxi tak po škole, naše psy už taky zná, protože asistovala u všech operacích a maximálně jí věřím. Otevřela si veterinu u nás v malém městě (s okolními vesnicemi 10 000 obyvatel) a začíná mít v čekárně narváno. Myslím že veterina je hodně dobrý job, pokud to člověka baví a chce to dělat, nic mu v tom zabránit nemůže. nehledě na to, že zvířata se začínají dostávat těžce na úroveň dětí a lidi kldině za psa dají deseti tisíce za léčbu než aby jej jednoduše utratili. Pokud je veterinář schopný, neustále se vzdělává, vylepšuje ordinaci atd... samozřejmě znám veterináře, kteří si v ordinaci klidně zapálí cigáro, všude je špína, smrad...humus, ale pokud člověk chce dokáže cokoliv, navíc mladá holčina co teprve výde ZŠ je to člověk který si toho v životě dokáže ještě hodně změnit, podle mě jako psovod uplatnění nic moc, oproti veterináři.

3.1.2017 09:24
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Taky ne každý na veterinu má. No ne každý, minimum lidí má na to být veterinářem, když na medinu nebo veterinu, tak jedině z Gymplu a co jsem tak viděla, opravdu to není sranda se dostat. Takže pokud si slečna nevěří ani na Gympl a sebekriticky o sobě ví, že není mezi spolužáky úplně nadprůměrná, tak nemá šanci.
Já bych si udělala školu na kterou mám kapacitu, abych věděla, že ji zvládnu, a že budu mít alespoň nějaké uplatnění..

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 09:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Andrýsek3 napsal(a):
Taky ne každý na veterinu má. No ne každý, minimum lidí má na to být veterinářem, když na medinu nebo veterinu, tak jedině z Gymplu a co jsem tak viděla, opravdu to není sranda se dostat. Takže pokud si slečna nevěří ani na Gympl a sebekriticky o sobě ví, že není mezi spolužáky úplně nadprůměrná, tak nemá šanci.
Já bych si udělala školu na kterou mám kapacitu, abych věděla, že ji zvládnu, a že budu mít alespoň nějaké uplatnění..

Takže zemědělka, nějaký ošetřovatel zvířat, nebo krmivář...? já kdybych se mohla vrátit a nevybrala jsem si tenkrát technickou školu, tak bych šla asi na krmiváře, na vetu bych jít nemohla protože omdlívám při pohledu na krev, bych toho moc neošetřila a pracovala bych někde v ZOO, ale tak nestěžuju si na to co dělám teď

3.1.2017 09:39
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Takže zemědělka, nějaký ošetřovatel zvířat, nebo krmivář...? já kdybych se mohla vrátit a nevybrala jsem si tenkrát technickou školu, tak bych šla asi na krmiváře, na vetu bych jít nemohla protože omdlívám při pohledu na krev, bych toho moc neošetřila a pracovala bych někde v ZOO, ale tak nestěžuju si na to co dělám teď

Já se v těhlech oborech nevyznám, ale když sama ví, že není úplně nejchytřejší, tak ji nepošlu na veterinu. a v tomhle věku opravdu člověk ví, jak na tom je, a zabrat a jít si vklidu na Gympl a pak na 6 let na jednu z nejtěžších a nejžádanějších univerzit, to úplně není o tom zabrat, buď na to máš nebo ne, a to se pozná už na ZŠ.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2017 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Andrýsek3 napsal(a):
Já se v těhlech oborech nevyznám, ale když sama ví, že není úplně nejchytřejší, tak ji nepošlu na veterinu. a v tomhle věku opravdu člověk ví, jak na tom je, a zabrat a jít si vklidu na Gympl a pak na 6 let na jednu z nejtěžších a nejžádanějších univerzit, to úplně není o tom zabrat, buď na to máš nebo ne, a to se pozná už na ZŠ.

Já vím, ale hromada dětí se strašně podceňuje, vím že u nás na ZŠ dokonce i některé učitelky spolužáky srážely a dělaly z nich idioty konec konců i ze mě, když jsem se hlásila na přístrojovou optiku, učitelka z matiky se mi vysmála,...no školu jsem úspěšně dodělala, v optice se sice nepohybuji, ale kamkoliv jsem se zatím hlásila a dala životopis, hned jsem pro ně byla zajímavá (myslím v technickém oboru, ne třeba jako prodavačka), takže spíš jsem holčinu chtěla povzbudit a pokud má nějaký sen a přání čím by chtěla být, tak ať si jej splní, samozřejmě čím těžší cesta tím víc odříkání a dřiny na sobě sama, ale třeba by to přineslo ovoce

3.1.2017 10:11
jahodapavel

XXX.XXX.225.3

Všichni tady melou nesmysly. V první řadě se učte. každá zlepšená známka znamená větší možnost vybrat si střední školu o kterou máte zájem. Střední školu si vybírejte podle svých zájmů. Je nepříjemné se muset učit na škole, kde vás vůbec nic nebaví. Při přijímačkách na vysokou veterinární nerozhoduje, ze které střední školy jdete, ale co máte v hlavě. Rozdíly v osnovách se na odborných školách řeší jako nepovinné předměty. Doporučoval bych zjistit si, kdy jsou na SŠ dny otevřených dveří a navštívit je.Z toho co jste napsala bych doporučoval školy s tradicí, vet stř. školy v Hradci Králové, Českých Budějovicích, Kroměříži. Na školách učí lid, kteří se zabývají kynologií, v ČB mají kotce pro psy studentů. Pro výkon profese psovoda musíte mít SŠ, ale hlavne lásku ke psůn a cit pro ně a ten se nenaučíte.

p.

3.1.2017 10:26

Možná se nechce dívat na nemocná zvířata, ale něco je učit, vést, být s nimi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík