Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2016 16:27
Foxy

XXX.XXX.9.49

Dobrý den,
před týdnem jsme si domů pořídili fenečku maďarského ohaře. Doma však máme 8 let starého psa Jacka Russella, který na fenku stále vrčí a startuje. Dokonce ji už 3x pokousal. Přitom štěně si ho vůbec nevšímá, nepřibližuje se k němu, neotravuje ho, ale když se jen pohne nebo se v noci probudí, tak ten se hned může zbláznit, začne vrčet, cenit zuby a nebýt přítele, který ho vždycky okřikne a vezme ho stranou, tak by ji určitě kousnul, (jak se stalo již 3x).

Vůbec nevíme, co máme dělat Snažíme se dělat vše společně - chodíme je venčit, krmíme spolu, hrajeme si s oběma stejně...

Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?

29.12.2016 17:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Foxy napsal(a):
Dobrý den,
před týdnem jsme si domů pořídili fenečku maďarského ohaře. Doma však máme 8 let starého psa Jacka Russella, který na fenku stále vrčí a startuje. Dokonce ji už 3x pokousal. Přitom štěně si ho vůbec nevšímá, nepřibližuje se k němu, neotravuje ho, ale když se jen pohne nebo se v noci probudí, tak ten se hned může zbláznit, začne vrčet, cenit zuby a nebýt přítele, který ho vždycky okřikne a vezme ho stranou, tak by ji určitě kousnul, (jak se stalo již 3x).

Vůbec nevíme, co máme dělat Snažíme se dělat vše společně - chodíme je venčit, krmíme spolu, hrajeme si s oběma stejně...

Mám. Ruslové nejsou zrovna všemilující pejskové. Znám jich několik a všichni jsou to nerváci. Feny, které nesnáší jiné feny a psi, kteří něsnáší nikoho Než jste si fenku přivezli, jak váš pes reagoval na cizí psy, fenky, štěňata?

29.12.2016 18:25
Foxy

XXX.XXX.9.49

lesnížínka napsal(a):
Mám. Ruslové nejsou zrovna všemilující pejskové. Znám jich několik a všichni jsou to nerváci. Feny, které nesnáší jiné feny a psi, kteří něsnáší nikoho Než jste si fenku přivezli, jak váš pes reagoval na cizí psy, fenky, štěňata?

Pes na procházkách vždycky na psy vrčel, ježil se,.. věřím, že kdybychom ho pustili z vodítka hned by se se psem serval. Ale pokud šlo o fenky, nebyl agresivní. Zavrčel, to ano, ale když se k ní přiblížil, tak si ji jen "očuchal" a šel si po svých. Proto jsme taky volili fenku.

Bohužel pes není vůbec socializovaný Žil 8 let v bytě, na procházky s ním chodili pouze na vodítku kolem paneláku a povely zvládá jenom základní - sedni, lehni, zůstaň,.. Takže žádný výcvik Tak nějak ho nechávali žít svým životem :(.

29.12.2016 19:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Foxy napsal(a):
Pes na procházkách vždycky na psy vrčel, ježil se,.. věřím, že kdybychom ho pustili z vodítka hned by se se psem serval. Ale pokud šlo o fenky, nebyl agresivní. Zavrčel, to ano, ale když se k ní přiblížil, tak si ji jen "očuchal" a šel si po svých. Proto jsme taky volili fenku.

Bohužel pes není vůbec socializovaný Žil 8 let v bytě, na procházky s ním chodili pouze na vodítku kolem paneláku a povely zvládá jenom základní - sedni, lehni, zůstaň,.. Takže žádný výcvik Tak nějak ho nechávali žít svým životem :(.

Nechápu.
Víte, že je to pes "protiva", sama ho nazvete nesocializovaný a pořídíte mu domů štěně?
Kdo se psem žil 8 let v paneláku a chodil s ním jenom kolem baráku a nechával ho žít tak nějak svým životem?
On to není váš pes?

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2016 22:02

Foxy napsal(a):

Jenže ono štěně není fena. Můj pes venku štěňátka nežere, ale u sebe doma "vychovával" sestřenici důkladně - nesmíš tohleto, támhleto... Stejně tak kamarádku, když k nám chodila do kanceláře, tzn. taky doma. Když se mu něco nezdálo, tak vrčel a někdy i chramstnul, až holky kvíkly. Ale měl a má je rád, nikdy to nebylo ve zlém, normální komunikace. S háráním konec výchovy, doma při pár příležitostech se ségrou proběhlo něco ve stylu:

- nelez k nám do postele
+ máš smůlu, mně je fuk, že se ti to nelíbí
- ok, tak si tady buď, ale trochu mě štveš
+ tak si polib...

A pak stejně spali spolu, potažmo naskládaní na mě.

U vás to asi bude trochu ostřejší, ale nic výjimečného, je to jen týden, korigujte a vydržte. Dál společně zaměstnávejte a cvičte oba.

29.12.2016 22:15

Taky nechápu. Máte psa nerváka nesocializovaného, který je váš zřejmě krátce. K němu si pořídíte štěně, aniž si ověříte, jak se ke štěňatům chová. To je přinejmenším nezodpovědné.

Co máte dělat, když pes už štěně třikrát kousl? Vraťte štěně co nejdříve chovateli, než ho pes zabije. Štěněti bude určitě daleko lépe někde, kde se nebude muset bát každou vteřinu.

30.12.2016 10:29
Foxy

XXX.XXX.9.49

Fiona.Praha napsal(a):
Nechápu.
Víte, že je to pes "protiva", sama ho nazvete nesocializovaný a pořídíte mu domů štěně?
Kdo se psem žil 8 let v paneláku a chodil s ním jenom kolem baráku a nechával ho žít tak nějak svým životem?
On to není váš pes?

Pes není můj. Pořídil si ho přítel s maminkou s tím, že když se před pár lety přítel odstěhoval, tak si ho maminka chtěla nechat a my jsme ho hlídali jen občas.. cca 1x za měsíc a to max na jeden den.

Před pár měsíci jsme se přestěhovali do rodinného domku a pořídili si štěně a teď přišla přítelova máma s tím, že na psa už nezvládá a potřebuje si odpočinout. Takže nám ho bez jakékoliv domluvy dala. Proto teď řešíme to, aby si na sebe zvykli. Opravdu jsme nepočítali s tím, že je budeme mít oba.

30.12.2016 10:30
Foxy

XXX.XXX.9.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže ono štěně není fena. Můj pes venku štěňátka nežere, ale u sebe doma "vychovával" sestřenici důkladně - nesmíš tohleto, támhleto... Stejně tak kamarádku, když k nám chodila do kanceláře, tzn. taky doma. Když se mu něco nezdálo, tak vrčel a někdy i chramstnul, až holky kvíkly. Ale měl a má je rád, nikdy to nebylo ve zlém, normální komunikace. S háráním konec výchovy, doma při pár příležitostech se ségrou proběhlo něco ve stylu:

- nelez k nám do postele
+ máš smůlu, mně je fuk, že se ti to nelíbí
- ok, tak si tady buď, ale trochu mě štveš
+ tak si polib...

A pak stejně spali spolu, potažmo naskládaní na mě.

U vás to asi bude trochu ostřejší, ale nic výjimečného, je to jen týden, korigujte a vydržte. Dál společně zaměstnávejte a cvičte oba.

Děkuji za aspoň jednu pozitivní zprávu

Doufám, že se to časem zlepší, protože to je šílené

30.12.2016 10:37
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Foxy napsal(a):
Pes není můj. Pořídil si ho přítel s maminkou s tím, že když se před pár lety přítel odstěhoval, tak si ho maminka chtěla nechat a my jsme ho hlídali jen občas.. cca 1x za měsíc a to max na jeden den.

Před pár měsíci jsme se přestěhovali do rodinného domku a pořídili si štěně a teď přišla přítelova máma s tím, že na psa už nezvládá a potřebuje si odpočinout. Takže nám ho bez jakékoliv domluvy dala. Proto teď řešíme to, aby si na sebe zvykli. Opravdu jsme nepočítali s tím, že je budeme mít oba.

A on už u Vás zůstane? Nebo se zase vrátí k přítelově mamince?

30.12.2016 10:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Foxy napsal(a):

A to jste před mámou ani nehodili řeč o tom, že si plánujete pořídit štěndo? Mohla vám zrovna říct, že vám plánuje psa strčit. Nezlobte se na mne, ale nepořizuju si psa na 15let s tím, že za 5let ho nebudu pravděpodobně zvládat. Takové uvažování bych čekala od malého děcka, ne od zralé osoby. Jestli je pes nevychovaný nervák, navíc ještě přestěhovaný, tak nemůžete čekat, že se bude chovat jak milius. Nezbude vám nic jiného, než nastavit psu jasná pravidla a štěndo zatím držet od něj v uctivé vzdálenosti. Až bude holka větší, tak si ho srovná. Potkávali jsme před časem jednoho JRT rozmazlence. Že takový je, uznala i jeho panička, stěžovali si i jejich příbuzní, že napadá i jejich děcka, psy, napadal právě i vlastní páníky. Jednou takhle vystartil od baráku na mé dva velké psy. Ti něco takového mají celkem na háku. Berňák jen kouknul a přišlápnul ho. Pes asi teprve pochopil, jakovou nad ním může mít jiný sílu(s takovou váhovou převahou nezmůže nic) a tím, že se ho nebojí(narozdíl od páníků, kteří mu na jeho vyjíždění ustupovali) konečně čokl pochopil. Od té doby mé pejsy chodil jen uctivě zdravit se staženým ocasem, ani nepípnul...

trenér

30.12.2016 13:27
trenér

XXX.XXX.242.250

Foxy napsal(a):
Dobrý den,

Nepolevit ani o kousek, Jacka důsledně převychovat.Věnovat tomu čas a nebýt u toho vzteklý či hysterický.Pokud máte ve své blízkosti školu pro psy, pár lekcí by bylo dobrých.Ukáží vám, jak na to.Vydžte, budte důslední, uvidíte, půjde to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík