Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Hezký den všem,
tak se tak trochu nudím, snad se na mě nikdo zlobit nebude. včera večer jsem se dívala na svoji devítiletou fenku asi křížence pitbulla či staforda...kterou strašně moc miluju, je to přesně takový pes kterého jsem si vždycky přála. jelikož většina lidí má určité plemeno a podle spokojenosti u něj zůstává i celý svůj život, zjistila jsem včera, že vlastně nevím až jednou moje princezna odejde koho si domů dovedu po ní. Chtěla bych vám tady napsat její chování, povahu a přikládám foto koho vám víc připomíná, staforda, pitbulla, nebo v ní vidíte jiné plemeno?
Attila je rozvážná, chytrá, celkem vyčůraná na pibtulla nebo staforda je extrémně klidná, je to takový ten pes co si sedne mezi haldu psů co se vzteká, štěká ona je tichý pozorovatel.Je to můj pronásledovatel. Má jen jednoho pána (mě), poslouchá mě, ostatní z rodiny toleruje a poslechne jen když ona uzná za vhodné. Má ráda moji přítomnost, ráda se mě dotýká ale nepotřebuje nějaké mačkání a velké muckání, stačí že vedle mě leží. Pokud Vás napadne co by v ní mohlo být za rasy, nebo jaká rasa je v její povaze /chování nejblíž budu ráda, jen dodám že miluji její oči, dokážeme spolu i hodinu jen tak sedět či ležet a vzájemně se dívat do očí. je prostě mezi námi víc než pán a pes.
Díky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hezký den všem,
tak se tak trochu nudím, snad se na mě nikdo zlobit nebude. včera večer jsem se dívala na svoji devítiletou fenku asi křížence pitbulla či staforda...kterou strašně moc miluju, je to přesně takový pes kterého jsem si vždycky přála. jelikož většina lidí má určité plemeno a podle spokojenosti u něj zůstává i celý svůj život, zjistila jsem včera, že vlastně nevím až jednou moje princezna odejde koho si domů dovedu po ní. Chtěla bych vám tady napsat její chování, povahu a přikládám foto koho vám víc připomíná, staforda, pitbulla, nebo v ní vidíte jiné plemeno?
Attila je rozvážná, chytrá, celkem vyčůraná na pibtulla nebo staforda je extrémně klidná, je to takový ten pes co si sedne mezi haldu psů co se vzteká, štěká ona je tichý pozorovatel.Je to můj pronásledovatel. Má jen jednoho pána (mě), poslouchá mě, ostatní z rodiny toleruje a poslechne jen když ona uzná za vhodné. Má ráda moji přítomnost, ráda se mě dotýká ale nepotřebuje nějaké mačkání a velké muckání, stačí že vedle mě leží. Pokud Vás napadne co by v ní mohlo být za rasy, nebo jaká rasa je v její povaze /chování nejblíž budu ráda, jen dodám že miluji její oči, dokážeme spolu i hodinu jen tak sedět či ležet a vzájemně se dívat do očí. je prostě mezi námi víc než pán a pes.
Díky.
No, asi v sobě může mít spoustu plemen. ale pokud vám vyhovuje to, jak je extrémně klidná, tak se stafordem nebo pitem asi spokojená nebudete.
A co takhle po ní zase zachránit nějakého křížence bulla, kde už bude jasná povaha?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
marcelaamax
napsal(a):
No, asi v sobě může mít spoustu plemen. ale pokud vám vyhovuje to, jak je extrémně klidná, tak se stafordem nebo pitem asi spokojená nebudete.
A co takhle po ní zase zachránit nějakého křížence bulla, kde už bude jasná povaha?
Právě si taky myslím že ta povaha s pitem ani AST moc totožná nebude, možná jsem jen měla štěstí na klidného psa, vzpomínám když jsem si ji šla vybrat, tak to prostě bylo něco co jsem nikdy u psa nezažila, se psy jsem vyrůstala ale tam to byla rána do srdce, měla deset sourozenců, všechny štěňata se sápala z bedny ven, skákala po sobě, moje Attila seděla vzadu v rožku a dívala se mi do očí, jako teď ji tam vidím malou černou kuličku s modrýma očima a kukučem, jela jsem dom se psem ale zase má v sobě ten zápal, zápal boje, je majetnická, všem psům okolo sebere hračky, lehne si na ně a cení zuby, kámoš jí říká zubařka miluje, teda teď už ne, už ji šetřím, ale milovala visení na pešku na stromě, vzpomínám, že když jsem jí pověsila peška mohla jsem si jít vařit kafe když něco dělá, dělá to na 1000% ať je to "boj" s druhým psem (přetahování, honění...) musí být první, musí vyhrát, když dostane vyhubováno tak se jde mstít jinýmu psu za to že dostala zprda
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hezký den všem,
Díky.
Každopádně je to fešanda
Asi bych byla taky pro křížence bulíka, nehody se občas stávají (pro rýpaly: tím myslím, vážně neuhlídanou fenku ne účelné křížení a množení).
Taky mám kříženku bulíka a taky je tam povaha buhví čeho
Uživatel s deaktivovaným účtem
Labrador
Jasminka11
XXX.XXX.156.160
Kosti, svaly, orgány.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Labrador
To neeee labrador je tupoš a ňouma mezi psy...sorry, ale labrador a retrívr to nikdy, jsem na velký palice a turbo běhače
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Iliena
napsal(a):
Každopádně je to fešanda
Asi bych byla taky pro křížence bulíka, nehody se občas stávají (pro rýpaly: tím myslím, vážně neuhlídanou fenku ne účelné křížení a množení).
Taky mám kříženku bulíka a taky je tam povaha buhví čeho
Jééé já vím, ona je kočanda tenkrát když jsem si ji brala, tak se jí chtěli zbavit, protože měla každé ucho jinak a křivý záda, takže jsem si ji vzala z dobré vůle a samozřejmě zadarmo, protože nejsem ochotna za křížence platit, maximálně odčervení/očkování popř. stravu takže tak do 1000 Kč. Ale tenkrát byla za nic, vlastně mi ještě poděkovali přemýšlela jsem pak ještě nad stafbulíčkem, ti mají strašně krásný obličejíčky. jenže vedle našeho rostoucího CC by jednou vypadala dost směšně ale asi jo, asi se jednou zase ujmu nějakého nepodarka v podobě bull
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To neeee labrador je tupoš a ňouma mezi psy...sorry, ale labrador a retrívr to nikdy, jsem na velký palice a turbo běhače
Ne že by tyto rasy byly zrovna moje krevní skupina...
Ale, to, že jsou to tupouši, je udělané tím, k čemu si ho většina lidí pořizuje, co po něm chce a taky tím, jak je přizpůsobivý do té situace.
(Hodný pes k dětem, nenáročný pes na zahradu...)
Přečtěte si, co jste napsala k povaze své fenky ;-)
No určitě to není všechno, ale takhle + obrázek, nedivte se, že nápad je labrador.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
tapina
napsal(a):
Ne že by tyto rasy byly zrovna moje krevní skupina...
Ale, to, že jsou to tupouši, je udělané tím, k čemu si ho většina lidí pořizuje, co po něm chce a taky tím, jak je přizpůsobivý do té situace.
(Hodný pes k dětem, nenáročný pes na zahradu...)
Přečtěte si, co jste napsala k povaze své fenky ;-)
No určitě to není všechno, ale takhle + obrázek, nedivte se, že nápad je labrador.
Já v ní z labradora nevidím vůbec nic... jo je fakt, že co znám labradory, tak to jsou buď takový ti psi co poskakují a panáčkují bez mozku a nebo ti co běhají po zahradě jak potrefení a vůbec jim nevadí že hlavou už dvakrát po sobě trefili strom já mám ráda psy co mají vlastní hlavu, koupili jsme si Molossa a manžel je z něj na nervy a já se směju tomu, že pes dostane povel a přemýšlí nad ním aniž by bezmyšlenkovitě reagoval
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Už víííím jak labradorům říkáme u nás doma labraňouma chovateleé a milovníci labradorů mi odpustí, ikdyž asi ne, chápu
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Včera jsem si na netu našla celkem zajimavý test, jaký pes se ke mě hodí...po vyhodnocení my vyšel samý moloss, tosa inu, malorská doga, bulmastif a urugvajský něco, nevím už jak to správně bylo, ale krásný pes, pro mě úplně neznáme rasy... vkládám odkaz na test pro pobavení se
http://www.vyberpsa.cz/.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Uruquayský cimarron je ta rasa
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera jsem si na netu našla celkem zajimavý test, jaký pes se ke mě hodí...po vyhodnocení my vyšel samý moloss, tosa inu, malorská doga, bulmastif a urugvajský něco, nevím už jak to správně bylo, ale krásný pes, pro mě úplně neznáme rasy... vkládám odkaz na test pro pobavení se
http://www.vyberpsa.cz/.
To jsem zvědavá co mi vyleze
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Iliena
napsal(a):
jako první mi vyšel bígl, pak slovenský kopov, kontinentalní buldog, velký knírač, malina, baset... To teda nevím nevím
Mamce vyšel pudl ve všech velikostech, nesnáší pudli !
Mně vyšlo toto, když přivřu očko, tak by i souhlasilo http://www.vyberpsa.cz/vysledek.
napsal(a):
Mně vyšlo toto, když přivřu očko, tak by i souhlasilo http://www.vyberpsa.cz/vysledek.
Mě to píše neoprávněný přístup
Iliena
napsal(a):
Protože to je výsledek výběru Rájky.
Udělejte si vlastní výběr - http://www.vyberpsa.cz/
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Iliena
napsal(a):
Mě taky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Jinak máte pravdu pes si nezaslouží pojmenování labraňouma, žádný pes není blbý, každý byl užitečný k něčemu a musel v tom být výborný jinak by prostě nebyl...lidi dělají ze psů a zvířat trotle...ale labradora nechci, prosím ne já zas znám lidi co by nikdy neměli bully nebo boxery, každej vidí jen ty zažgrindané pysky...mě jsou zase tady ty široký palice nejblíž no. Ale vychází tam dobří psi co? v tom testu? mě vyšlo tak nějak v normě, ikdyž na molossa si budu teprve zvykat, nakonec možná zjistím, že moloss je přesně ten pes pro mě co má svou hlavu. já totiž miluji procházky kde mají všichni hold volno, já psa vychovám, nevycvičím, nejsem typ člověka co musí mít psa na kterhé luskne a pes přiběhne a nadšeně očekává další povely, mám ráda psa kterému když dám povel jej splní, protože musí, ale jinak dokáže situace vyhodnocovat sám, sám se rozhoduje a je samostatný. Jinak u nás preferuju takovou tu psí řeč, prostě s našimi psi komunikuju očima, postojem, občas vycením zuby, (poznají kdy se směju a kdy cením) rozhodně doma neštěkám, ale občas si zaduním aby bylo jasno kdo teď jde na gauč když sedíme třeba na veterině v čekárně pozoruji psí pacinety a dívám se, jak moji psi mi sedí u nohy a s ledovým klidem a mirným opovržením sledují ostatní psy, neskutečně mi to zvedá ego, jakobych měla něco víc než psy, nějaké nadpsy jsem z nich unešená nenadšencům se omlouvám.
napsal(a):
To je krásné. Udělám si test na nejideálnějšího psa a vykoukne na mě fotka mojí feny. To udělá člověku radost.
Jinak kromě karolíny ostatní plemena také docela odpovídají - o borderce, ČSV, pyrenejském ovčákovi a huskym už dlouho uvažuji. Ardeňáky jsem viděla jen jednou a zamilovala jsem se + čau-čauy mám povahově také moc ráda. Maďarské ohaře ani karelské medvědí mít nemohu, přesto se mi líbí.
Iliena
napsal(a):
Aha tak to jsem nevěděla
Vyšel mi ČRT, Bobtail, Anatol, Anglický mastif a ještě něco.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Aha tak to jsem nevěděla
Vyšel mi ČRT, Bobtail, Anatol, Anglický mastif a ještě něco.
Však supr ne?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Však supr ne?
No, musela bych přivřít spíš obě oči
asurwic
napsal(a):
Prd víte, jakého psa chcete. Test má pravdu.
Jsk jinak
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
Prd víte, jakého psa chcete. Test má pravdu.
Tak jistě, mamku jsem taky včera přesvědčovala že pudl je pro ni nejlepší volba škoda že tu není ten válející se smajlíky smíchy
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jistě, mamku jsem taky včera přesvědčovala že pudl je pro ni nejlepší volba škoda že tu není ten válející se smajlíky smíchy
No... mě včera nějaká ženská s uřvaným pidi-vořechem přesvědčovala, že nejlepší jsou jorkšíři a zvláště ti, co se vejdou do tašky. Jen tak tak jsem se udržela, abych nevypadala jako ten smajlík, kterého popisujete.
Ten smailík válející se smíchy mi tu taky chybí.
Asi neumím vybrat psa, jeden z požadavků byl, že má mít svojí hlavu a vyšlo mi toto:
jen mi tam chyběla možnost že na srsti nezáleží.
Edit: první výběr byl se střední srstí, tady výběry s krátkou a dlouhou srstí.
že mi jako psa s malou cvičitelností v krátkosrstých nabídnou malinu už jsem čekala, ale že se do dlouhosrstého výběru vleze zas ten brakýř a holandský krátkosrstý, to mě celkem překvapilo.
Kromě toho, že mi vyšel i ten můj zrzavý potvora, tak bych si doma dokázala představit většinu z výběru.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
tapina
napsal(a):
Mně to dalo co si pamatuju leopardí pes, ardenský bouvier, holandský ovčák, australský ovčák, argentýnská doga ještě něco a americký kokršpaněl. Ten fakt nevím, jak se tam vyloupl ![]()
Jenomže když už máte psa, tak je to podvod
, protože přece je jasné, že ten váš pes je nej
Tak samozřejmě že vždycky to co máme doma je to nejlepší a jedinečné! já jsem z těch našich unešená pořád
No, ten test je totální blbost. Někdy bych volila i více možností (např. hladkosrstý + středně dlouhá srst, u velikosti střední + velký atd.). Takhle mně nevyšlo ani jedno plemeno, co bych kdy vlastnila! Také je zavádějící otázka např. jak má být pes aktivní? Pro někoho je každodenní okruh 5 km hodně, pro někoho málo... prostě jestli si lidi vybírají psy podle takovýchto testů, tak potěš koště! To se ani nedivím, že si vyberou něco, co absolutně nechtěli (a potom se toho zbavují).
Test je opravdu zábavný
Já mám samé španěly.Kokr, velšpringr, nějaký vodní a ještě další španěl, toho už jsem zapomněla.Myslivosti jsem nikdy neholdovala.Zaškrtla jsem psa nepříliš aktivního, jakože jsem příležitostný procházkář.Co nemá moc ani málo času.
Pak mudi, to jsem živé taky neviděla.Chodský pes a střední knírač.Jediné, co mají podle zadání společného, kromě toho, že jsou psi, je ta střední velikost, asi.
Z této paletky plemen bych si já zrovna nevybrala nic.Asi jako většina zdejších účastnic, ze své osobní nabídky
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.6
koňadra
napsal(a):
No, ten test je totální blbost. Někdy bych volila i více možností (např. hladkosrstý + středně dlouhá srst, u velikosti střední + velký atd.). Takhle mně nevyšlo ani jedno plemeno, co bych kdy vlastnila! Také je zavádějící otázka např. jak má být pes aktivní? Pro někoho je každodenní okruh 5 km hodně, pro někoho málo... prostě jestli si lidi vybírají psy podle takovýchto testů, tak potěš koště! To se ani nedivím, že si vyberou něco, co absolutně nechtěli (a potom se toho zbavují).
Vy jste asi hodně negativní člověk, že? Kdy jste se naposled od srdce zasmála? Vždyť ten test, přece normální člověk nemůže brát vážně
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste asi hodně negativní člověk, že? Kdy jste se naposled od srdce zasmála? Vždyť ten test, přece normální člověk nemůže brát vážně
Tak já ho vážně neberu, dokáži si vybrat psa i bez testu, ale jsou lidé, kteří si nedokáží vybrat nic (proto se tady pořád dokola ptají - jakého psa?) a ti se klidně takovým testem řídit budou.
No, nejsem zase až tak negativní člověk, jiní tvrdí, že je se mnou i legrace, ale určitou dávku pesimismu v sobě mám, protože v životě vždy raději počítám s tím horším - raději se nechám příjemně překvapit, než nepříjemně zklamat.