AUO
XXX.XXX.149.3
Dobrý den, chtěla bych si pořídit psa a hledám nějaké sportovně založené plemeno a zamlouval by se mi AUO. Bydlíme v bytě 4+1 a máme ještě kocoura a kočku. Jsme dost aktivní rodina (jezdíme na vodu, pořádáme vlastní tábory kde spíme jen v tee-pee, chodíme po výletech, chodíme běhat...). Se psem se plánuji věnovat agility, poslušnosti, obraně, běhu psa vedle kola a canicrossu. Už mám vyhledané i cvičáky. Časem bych s ní/ním chtěla absolvovat i bonitaci. Asi 20 min. cesty pěšky od domu máme statek, kam chodím pravidelně jezdit koně a mají tam různá domácí zvířata (především ovce a kozy). Jediný problém je, že by byl doma sám každý den (krom víkendů) cca 7 hodin, pořád ještě studuji. Samozřejmě, že ráno ještě před odchodem by jsme byli na cca hodinové procházce a hned po příchodu domů by jsme také šli + 2x týdně ten cvičák a o víkendy vždy něco. Další věc je, že bych chtěla doma psovi dát klec, která by byla ale celodenně otevřená, akorát by tam měl takové své "zázemí" a zároveň by jsme jí brali na výstavy. Máte někdo prosím zkušenosti s australáčkem a máte nějaké rady? Mockrát děkuji všem, kdo mi poradí. Pokud si myslíte, že pro mě tento pes není vhodný prosím napište mi proč a popřípadě jaké jiné plemeno by jste navrhovali.(prosím, nechci žádnou čivavu, jorka ani nic podobného a ani nechci žádného z útulku, jak už jsem psala, chtěla bych s ním absolvovat bonitaci, takže chci psa s papíry)
Děkuji, T.
AUO
XXX.XXX.149.3
macomb
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3227504/je-pro-mne-vhodny-australsky-ovcak#a3227846.
Děkuji, nevšimla jsem si tohoto vlákna..jdu si to pročíst.