Dzejn
XXX.XXX.13.16
Dobry den, mame takový problém naše fenka ma pupeční kýlu dcerka s ni byla cca pred 3 tydny na prochazce a az ted z ni vypadlo ze ji obskocil na procházce pes kdyz harala a uz ji natýkají ceciky a prijde mi ze ma trochu i bríško poradíte mi prosim někdo je to asi hodně velky risk nebo se s tim da jeste neco delat? dekuji za odpoved :(.
Dzejn
napsal(a):
Dobry den, mame takový problém naše fenka ma pupeční kýlu dcerka s ni byla cca pred 3 tydny na prochazce a az ted z ni vypadlo ze ji obskocil na procházce pes kdyz harala a uz ji natýkají ceciky a prijde mi ze ma trochu i bríško poradíte mi prosim někdo je to asi hodně velky risk nebo se s tim da jeste neco delat? dekuji za odpoved :(.
Ano je to problém a pro vás bude nejlepši řešení vzít fenku a nechat ji ted hned vykastrovat a při tom pořešit i tu kýlu, ušetří vám to v budoucnu hodně starostí i problému.
Dzejn
napsal(a):
Poraďte se s veterinářem, opravdu dobrým, žádným řezníkem. Nejdřív je třeba zjistit, jestli je fenka skutečně březí.
Dzejn
XXX.XXX.13.16
A neni uz na kastraci pozde?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dzejn
napsal(a):
A neni uz na kastraci pozde?
Naopak. Po 3. týdnu je akorát čas mazat urychleně na sono, aby to bylo možné tímto způsobem řešit.
scylla
napsal(a):
Poraďte se s veterinářem, opravdu dobrým, žádným řezníkem. Nejdřív je třeba zjistit, jestli je fenka skutečně březí.
Tady není potřeba žádna rada s veterinářem, a kastrace je namístě at je nebo není fenka březí, pokud ted náhodou nebude tak další hárání už takové štěstí při vycházce nemusí mít...a kýla je v teto situaci nejmenší problém který by měl vet zvládnout při jedné narkoze.