Dobrý den,
Máme doma v jedné domácnosti dva samce. Jeden je už dospělý pes je spíše dominantni ostatní samce nemusí pokud je nezná. Je flegmatický o okolí zájem moc nejeví. Druhý je starý půl roku. Oba jsou to velcí psi cca 40 kg.
Co se týče jejich vztahu tak je prozatím bez problémů. Žerou vedle sebe dolizuji po sobě misky, spí na sobě ani na sebe nežárlí. Ven chtejí chodit jen spolu a když jeden napriklad někam jede při návratu se vítají nejdřív mezi sebou pak s náma. Ten starší k mladšímu nepustí žádného psa a když si ho hladí cizí lidé nespustí z nich oči.
Každý den a to skoro furt si hrají a to tak že si venou jednu hračku do té oba koušou u toho vydavaji prazvlaštní zvuky cení zuby a koušou se do tlam. Nebo se po sobě valejí tahají se za kůži cení zuby vrčí a nekdy ty zvuky jsou už takové "drsné" jako pri boji ale nic si neudelají ani škrábnutí přijde mi že když jeden zakňučí tím stylem to mě bolí tak přestanou a olizují se.
Když reknu dost tak oba přestanou ani je nenecháv spolu samotné.
Myslíte že jsou tyto hry nevinně nebo to směřuje k něčemu závažnějšímu ?
Nikdy jsem doma dva psy velké velikosti neměla jen velkého a malého a tam ten vztah byl úplně jiný malý se podrídil a velký ho moc nevnímal ale tady už je to o něčem jiném a uvědomuji si ze boj by to mohl byt opravdu závažný.
Podotýkám že já si oba neporídila ale jsem v situaci kdy spolu psi musí být.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dle Vašeho popisu se jedná o normální hru.
Normální hry. Vám se možná zdají drsné, ale nezasahujte jim do nich. Nikdy jsem to nedělala a vedlo to k tomu, že velcí psi spolu byli celý život, bez jediné rvačky. Dokud není naříkání a krev tak je nechte, ať se naučí dobře spolu komunikovat. U nás se jednou stalo, že větší menšího zvalchoval tím způsobem, že mu nějak hňácnul na nohu a ten začal kňučet a kulhat. To jsem se lekla, že mu ji mohl zlomit a hru jsem hned tedy ukončila. Velký se chudák taky leknul a pak menšího ošetřoval a omlouval se. Jinak nikdy nic.
"Myslíte že jsou tyto hry nevinně nebo to směřuje k něčemu závažnějšímu ? "
to se teprve uvidí s plus mínus dospíváním mladšího.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
strapatec
napsal(a):
Dobrý den,
Máme doma v jedné domácnosti dva samce. Jeden je už dospělý pes je spíše dominantni ostatní samce nemusí pokud je nezná. Je flegmatický o okolí zájem moc nejeví. Druhý je starý půl roku. Oba jsou to velcí psi cca 40 kg.
Co se týče jejich vztahu tak je prozatím bez problémů. Žerou vedle sebe dolizuji po sobě misky, spí na sobě ani na sebe nežárlí. Ven chtejí chodit jen spolu a když jeden napriklad někam jede při návratu se vítají nejdřív mezi sebou pak s náma. Ten starší k mladšímu nepustí žádného psa a když si ho hladí cizí lidé nespustí z nich oči.
Každý den a to skoro furt si hrají a to tak že si venou jednu hračku do té oba koušou u toho vydavaji prazvlaštní zvuky cení zuby a koušou se do tlam. Nebo se po sobě valejí tahají se za kůži cení zuby vrčí a nekdy ty zvuky jsou už takové "drsné" jako pri boji ale nic si neudelají ani škrábnutí přijde mi že když jeden zakňučí tím stylem to mě bolí tak přestanou a olizují se.
Když reknu dost tak oba přestanou ani je nenecháv spolu samotné.
Myslíte že jsou tyto hry nevinně nebo to směřuje k něčemu závažnějšímu ?
Nikdy jsem doma dva psy velké velikosti neměla jen velkého a malého a tam ten vztah byl úplně jiný malý se podrídil a velký ho moc nevnímal ale tady už je to o něčem jiném a uvědomuji si ze boj by to mohl byt opravdu závažný.
Podotýkám že já si oba neporídila ale jsem v situaci kdy spolu psi musí být.
Přesně takto si spolu hrají naše dvě feny již několik let, občas teda nějaký ten uškubnutý trs chlupů najdu ale nic víc...a je fakt že hrůzu při té hře obě pouští obrovskou já se občas ráda přidám a štípu jednu do zadních nohou a pak se honíme po bytě atd
napsal(a):
Dle Vašeho popisu se jedná o normální hru.
Ještě bych měla otázku ať nezakládám novou diskusi.. Jak přibližně myslíte že bude velký pes co má v 6ti měsících 27 kg a 51 cm kohoutek ? Rodiče mají 30 a 33kg myslíte že je možné že by je nepřerostl aspoň ne nějak výrazně.
strapatec
napsal(a):
Ještě bych měla otázku ať nezakládám novou diskusi.. Jak přibližně myslíte že bude velký pes co má v 6ti měsících 27 kg a 51 cm kohoutek ? Rodiče mají 30 a 33kg myslíte že je možné že by je nepřerostl aspoň ne nějak výrazně.
A je to kříženec nebo pes s rodokmenem? Jak rostli rodiče?
Moje fena měla v také v půl roce 27kg, nyní v dospělosti si drží váhu 40-42kg.
Psi si takto hrají, buďte ráda, že se nenudí a mají se rádi.
V naší smečce to máme stejně, zvuky jsou při hře příšerné, jako by se chtěli zabít. I chlupy lítají jako u rvačky. A za pár minut už si vylizují uši a spí na jednom pelechu. Už jsou to starší psi a já jsem ráda, že jim ta hravost vydržela.
napsal(a):
A je to kříženec nebo pes s rodokmenem? Jak rostli rodiče?
Moje fena měla v také v půl roce 27kg, nyní v dospělosti si drží váhu 40-42kg.
Je s rodokmenem akorat rodice byli mensi a ja tak nejak doufam ze bude po nich jinak maji kolem tech 40 kg prave jeho dedove meli 55..
strapatec
napsal(a):
Je s rodokmenem akorat rodice byli mensi a ja tak nejak doufam ze bude po nich jinak maji kolem tech 40 kg prave jeho dedove meli 55..
Hmm, tak to uvidíte