mrkurovec
XXX.XXX.55.134
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, máme štěnata labradora a píše nám pán z USA, že chce štěně, at mu napišem email paypal účtu, adresu, jméno, telefon že pošle peníze a poté zajistí vyzvednutí a dopravu, dá se tomu věřit? Co všechno to obnáší ? popř. kolik to stojí?
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zajímá se pán o chov detailněji? Je chovatel? Zná ho někdo z AKC? Jen tak z legrace na mazlíka si nikdo psa ze zámoří neimportuje.
mrkurovec
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, máme štěnata labradora a píše nám pán z USA, že chce štěně, at mu napišem email paypal účtu, adresu, jméno, telefon že pošle peníze a poté zajistí vyzvednutí a dopravu, dá se tomu věřit? Co všechno to obnáší ? popř. kolik to stojí?
Děkuji.
No Vás to nestojí nic, ale moc bych nevěřila, že se jedná doopravdy o koncového páníčka pro štěňata. Máte sportovně či chovností natolik výjimečné psy, že by se to někomu vyplatilo? Popřípadě je tento zájemce majitelem nějakého příbuzného psa na Váš odchov? Popravě bych tomu moc nevěřila.
mrkurovec
napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.
Ještě i heslo k vašemu účtu náhodou nechce?
nebuďte blbá!
Stalo se mi něco podobného před asi pěti lety. Pán údajně z nějakého státu bývalé Jugoslávie, vůbec ho nezajímalo samotné štěně, jak se má, jak prospívá, jestli je zdravé, fotky... nic, nezájem, jen neustále chtěl pouze číslo účtu. nezdálo se mi to, tak jsem mu po několika vyměněných mailech napsal, že pes je nemocný. Bál bych se nějakému neprověřenému člověku poslat jakékoliv osobní údaje! Nedokážu odhadnout co všechno hackeři umí a co všechno je možné, ale snažím se chránit především sebe!
mrkurovec
XXX.XXX.193.242
No ja právě nemam moc zkušenosti s paypalem, a nevím jeké jsou tam hranice, ale myslím si že když chce pouze znát emailový učet na paypal aby mohl poslat peníze by asi nemělo byt nic zlého ne ? a že chce adresu kde si vyzvedne psa mi také přijde normální, ale jisty si nejsme no, pán teda vůbec neodpovídá na to jestli chce hnědou nebo černou fenkua to mame poslední hnědou volnou a dvě poslední černé a jméno si zatím taky nevybral, říkám si proč to nezkusit, jestli to bude tak že posle peníze, pak pošle někoho kdo si to vyzvedne a skončí to takhle pro nas tak super, ale prave se ptam jestli nemá někdo podobné a špatné zkušenosti, psi jsou z dobrého chovu to jo, inzerat prý našel na nějaké, local siteˇˇ což sem také nepochopil co to je, tak nevím no, jestli to risknout.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
mrkurovec
napsal(a):
No ja právě nemam moc zkušenosti s paypalem, a nevím jeké jsou tam hranice, ale myslím si že když chce pouze znát emailový učet na paypal aby mohl poslat peníze by asi nemělo byt nic zlého ne ? a že chce adresu kde si vyzvedne psa mi také přijde normální, ale jisty si nejsme no, pán teda vůbec neodpovídá na to jestli chce hnědou nebo černou fenkua to mame poslední hnědou volnou a dvě poslední černé a jméno si zatím taky nevybral, říkám si proč to nezkusit, jestli to bude tak že posle peníze, pak pošle někoho kdo si to vyzvedne a skončí to takhle pro nas tak super, ale prave se ptam jestli nemá někdo podobné a špatné zkušenosti, psi jsou z dobrého chovu to jo, inzerat prý našel na nějaké, local siteˇˇ což sem také nepochopil co to je, tak nevím no, jestli to risknout.
Tak jestli vám jde jen o to zbavit se psa, a dostat peníze, tak do toho jděte.
Já bych ale nedala štěně někomu anonymnímu, kde vůbec nevím co je to zač, a kde a jak pes skončí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak jestli vám jde jen o to zbavit se psa, a dostat peníze, tak do toho jděte.
Já bych ale nedala štěně někomu anonymnímu, kde vůbec nevím co je to zač, a kde a jak pes skončí.
Přesně
mrkurovec
XXX.XXX.193.242
To zase ne, spíš mi to přijde jako slušná příležitost zviditelnit svůj chov. Kdo ví, třeba s nim bude chodit na výstavy, vyhrávat a třeba by si od nás brali pravidelně, navíc se to tam rozkřikne stejně jako tady v ČR, jen mě zajímali vaše zkušenosti.
mrkurovec
napsal(a):
To zase ne, spíš mi to přijde jako slušná příležitost zviditelnit svůj chov. Kdo ví, třeba s nim bude chodit na výstavy, vyhrávat a třeba by si od nás brali pravidelně, navíc se to tam rozkřikne stejně jako tady v ČR, jen mě zajímali vaše zkušenosti.
Nezdá se vám to trochu naivní?
Zrovna labrador... Kdyby to bylo jó nějaké těžko sehnatelné plemeno, ale takhle? Tomu přece sám nemůžete věřit.
Jen sběr dat. Když nic, tak už získal mail. Za aktivní mailové adresy se platí ;-).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
mrkurovec
napsal(a):
Myslím, že někdo, koho ve skutečnosti Váš chov ani nezajímá, vám opravdu k zviditelnění nepomůže
Když jsem prodávala zvířata do zahraničí, tak se budoucí majitel dlouho dopředu o spojení zajímal, zajímali ho dopodrobna předci, sourozenci rodičů, chtěl vidět jejich videa, zdravotní testy apod. Ten, kdo chce obohatit svůj chov o importa se zajímá o úplně jiný věci, než je účet na paypal, a doprava (to je jen nutná formalita).
mrkurovec
napsal(a):
Brali pravidelně? Prodáváte proboha živá štěňata nebo nějaké spotřební zboží?
Štěňata do zahraničí prodávám, ale vždy trvám na osobním odběru, žádné zajištění dopravy. Jen přemýšlejte, v čem jsou Vaši labradoři tak výjimeční, že o ně v zámoří mají větší zájem, než o své místní.
Ale jsou to Vaši psi a Vy jste za jejich život zodpovědný. Někomu stačí poradit, jiný se musí sám poučit.
asurwic
napsal(a):
No Vás to nestojí nic, ale moc bych nevěřila, že se jedná doopravdy o koncového páníčka pro štěňata. Máte sportovně či chovností natolik výjimečné psy, že by se to někomu vyplatilo? Popřípadě je tento zájemce majitelem nějakého příbuzného psa na Váš odchov? Popravě bych tomu moc nevěřila.
Pána by to naopak stálo hodně. Dostane fiktivní oznámení, že platba za stěně je již připsána na PayPal účet s poznámkou, že je nejdříve potřeba zaplatit několik set dolarů kurýrovi přes MoneyGram, Wester Union nebo podobnou anonymizující službu - do té doby jsou peníze blokovány.
Samozřejmě, jakmile důvěřivý chovatel částku uhradí, po kupujícím se slehne zem. Zrovna včera jsem si psala s pánem, který udělal stejnou zkušenost (naštěstí peníze neposlal a vše si ověřil u PayPalu).
Takže rozhodně na podobné nabídky NEREAGOVAT a hlavně žádné peníze nikam NEPOSÍLAT! Fiktivní nabídky štěňat atraktivních plemen za směšné částky jsou již profláklé, takže podvodníci změnili taktiku.
balisek
napsal(a):
Pána by to naopak stálo hodně. Dostane fiktivní oznámení, že platba za stěně je již připsána na PayPal účet s poznámkou, že je nejdříve potřeba zaplatit několik set dolarů kurýrovi přes MoneyGram, Wester Union nebo podobnou anonymizující službu - do té doby jsou peníze blokovány.
Samozřejmě, jakmile důvěřivý chovatel částku uhradí, po kupujícím se slehne zem. Zrovna včera jsem si psala s pánem, který udělal stejnou zkušenost (naštěstí peníze neposlal a vše si ověřil u PayPalu).
Takže rozhodně na podobné nabídky NEREAGOVAT a hlavně žádné peníze nikam NEPOSÍLAT! Fiktivní nabídky štěňat atraktivních plemen za směšné částky jsou již profláklé, takže podvodníci změnili taktiku.
Tak nějak doufám, že při prodeji štěněte nikoho nenapadne platiti zájemci. Ale možné je fakt všechno.
mrkurovec
napsal(a):
Prodala jsem do USA několik psu a námluvy probíhaly zcela jinak.zájemce o psa chtěl vidět fotky, videa, videi jsem posílaly několik, stejně tak kopie dokladu a zdravotních testu + kopie vakcinace a povinna vyšetření, plánování cesty, řešení odkud a kam a jak poslat...dohoda o ceně štěněte a dopravy a teprve pak se řešilo číslo učtu.. nikoliv obráceně.
mrkurovec
napsal(a):
Proboha NEBUĎTE VŮL!
Tohle jsou normální podvody, lepší level "jsem právník zlatého dolu v Africe, majitel zemřel, nemá dědice a peníze chceme poslat právě vám".
Funguje to tak, že vy si začnete dopisovat s podvodníkem, pošlete mu spoustu svých osobních údajů (to dneska má obrovskou cenu) a pak vám přijde email, že je potřeba zaplatit tady zálohu a tuhle tohle, a prostě budete platit vy jemu.