Můžu použít obojek Foresto již nyní

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 19:25
Sonnna

XXX.XXX.24.1

Dobrý večer,

potřebuji poradit. Náš desetiletý pes poprvé přinesl blechy. Nikdy jsem s tímto nebojovala tak potřebuji poradit.Psa jsem vykoupala (což byla asi chyba) a po uschnutí použila pipetu Frontline combo. Neúčinkoval. Cca po týdnu jsem použila Exspot, ale manžel ho nevědomky po dvou dnech opět vykoupal včetně šampónování, prý byl špinavý po procházce. Veterinář mi doporučil tabletu Bravecto, ale tu mu nechci z určitých důvodů dát. Slyšla jsem o možnosti dát mu obojek foresto. Jde mi o to, zda můžu již teď, i když jsem použila ty pipety. Abych ho zbytečně nepředávkovala. Samozřejmě okolí vysávám, stříkám biokillem a bojuji. Ale je dobré začít od psa, ale...Poraďte prosím...

4.12.2016 20:13
Persefona

XXX.XXX.174.210

Blechy...začarovaný kruh, taky jsme bojovali...když nás to postihlo poprvé, dala jsem Bravecto a byl klid...po roce se situace opakovala ( mám malé psy a prostě se to na ně chytá- vesnice, kočky, jježci), ale po přečtení příspěvků jsem se bála Bravecto dát..spot ony nám nezabírají...
Foresto ok, ale je to pomalejší...navíc prvních 14 dnů reakce na kůži...ale vy píšete že pejsek měl spot on 2x během 14 dnů...nyní bych si nelajzla mu dávat další přípravek...takže poctivě vystříkávat prostředí Neostomosanem, ten Vás vyjde určitě levněji než biokill, ale nesmíte mít jiná zvířata... vše vyprat, luxovat, vyčesávat vajíčka atd..počkat...nevím co Vám odpoví ostatní, ale pokud to máte už rozjeté, je to všude...takže systematicky ničit, já si myslím, že do prostředí odpadává nejvíce vajíček, vylíhne se blecha ta pak skočí na psa, na Vás- v tu ránu ji můžete s trochou štěstí chytit...ale ty potvory jsou ukryté ve spárách atd, tam je musíte v zárodku zničit...pejska bych teď nezatěžovala...je to hnus, ale vemte si kolik lidí zachraňuje toulavé zvířata, které vezmou domů, mají tisíce blech a prostě to zvládnou...je třeba nestresovat...po měsíci je nutno zvolit dlouhodobou ochranu...moji psi po Bravectu problém neměli, moc mi pomohlo, ale dávat ho dlouhodobě ? nevím...

4.12.2016 20:25
Sonnna

XXX.XXX.24.1

Tak já už luxuji téměř každý den, peru vše co mi příjde pod ruku. Vysávám i postel, pohovku, koberce, kde pejsek leží, boudičku. Pár blech jsem odchytla i já a hodila do vody se saponátem, abych měla jistotu zabití. Kde koupím ten Neostomosan? Bojím se, že pes nemá ale žádnou ochranu (tím šampónováním, jednou před podáním pipety cca 3 hodiny a jednou dva dny po podádní pipety).

4.12.2016 21:36
Persefona

XXX.XXX.174.210

Noestomosan kupte u veterináře malá lahvička vyjde okolo 120, - kč a ředí se...na litr vody jsem dávala myslím 3 ml, ale to si ještě ověřte, už si to přesně nepamatuji! lahvičku máte na dlouho...já jsem co 10 dní vystříkala podlahy, kouty, boudy, matrace...poprvé jsem stresovala a jako blázen hledala a i smítko jsem považovala za blechu...tohle jsem první 2 měsíce aplikovala a pak 2x za měsíc...a je klid...já jsem pejskovi v kožichu našla jenom jednu blechu...zbytek byl vždy mrtvý na zemi...jelikož s námi spí, byla jsem poštípaná i já...nebojte...jinak tu první pipetu jste dala až po šamponování...takže působí aspoň trochu..myslím...počkejte ještě chvíli a mezitím psa ještě jednou vykoupejte v antiparazitním šamponu...ten nějakou chvíli působí...bude to ok...
p.s. to co povýsáváte hned hodte do popelnice...v tom sáčku se taky množí!

4.12.2016 21:45
Sonnna

XXX.XXX.24.1

No tak to stresovani zažívám já. Navíc diskuze mi nepridavaji na klidu. Dobrá děkuji za radu. Držte mi pěsti.

4.12.2016 22:25
Persefona

XXX.XXX.174.210

Ještě poslední věc, pejska nechte odčervit...blechy přenáší tasemnice atd...tbl u veta stojí max 50, -kč...a nečtěte horory...přesně tohle jsem zažívala, hrůzy s blechama...nikdy se jjich nezbaíte bla bla...bude to v pohodě, dejte pejskovi vzdušnou pusinku, on ten shon kolem prožívá...ať se daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík