Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Evsej

30.11.2016 17:44
Evsej

XXX.XXX.168.18

Dobrý podvečer,
v pondělí jsme si jeli pro štěňátko s PP, stál nás spoustu peněz, jedná se o sarloosova vlčáka... Doma jsme si všimli, že má zalomený ocásek... Táta zašel k veterináři a ten zálomek potvrdil podle RTG... Prý je teď nový zákon, že štěně, které nese tuto genetickou vadu, by mělo být utraceno. (Do 6týdnů po odběru si ho může vzít chovná stanice zpět a nechat ho utratit) Mě to přijde trochu přehnané.. když přece nechám psa vykastrovat, nemohu tuto vadu dále šířit a tím pádem by neměla vadit... Psa jsme původně chtěli uchvnit, ale není to pro nás důležité.. Hlavně, ať nám zůstane živý.. Chci se proto zeptat zde, jak v tomto případě jednat, zda se dá euthanasii nějak vyhnout, jaké jsou vaše zkušenosti? Štěně jsme si zamilovali a přijde mi tak zlé a hloupé jen kvůli křivému ocásku zvíře hned zabít...

Děkuji všem za odpovědi. :(.

Evsej

30.11.2016 17:55
Evsej

XXX.XXX.168.18

Bohužel to jsou stránky, které jsem procházela horem a dolem, ale nic jsem z toho nevyčetla.. A nově znějící zákon jsem také nenašla... A zrovna nemám možnost mluvit s dalším veterinářem... Proto se ptám tady.

30.11.2016 18:00
manbea

XXX.XXX.18.54

Nevím, ale známá si teď kupovala rhodéského ridgebacka s PP a také má zálomek. Samozřejmě, má smlouvu s chovatelem, že pes se nezúčastní výstav ani chovu, ale o povinnosti utratit ho nikdo nepřemýšlel. Možná, že se to dělá s několikahodinovými štěňaty, ale nyní ? K normálnímu a plnohodnotnému životu snad zálomek na ocase nevadí...

30.11.2016 18:11
davidka

XXX.XXX.14.251

Zákon? Jaký? smajlík
Naopak veterináři už mnoho let nemohou utratit psa jen tak, navíc kvůli zálomku. Pes pouze nebude chovný, takže z něj mějte dál radost a žádného utracení se nebojte.
Můžete po chovateli pouze žádat slevu z ceny, pokud vám dopředu o této vadě neřekl a věděl, že byste psa uchovnit chtěli.

30.11.2016 19:45
burunduk

XXX.XXX.38.17

Nesmysl, žádný takový zákon neexistuje.
Jedině snad nějaké ustanovení chov. klubu...ale pochybuji. No i kdyby si toto klub odhlasoval, tak by se to týkalo štěňat čerstvě narozených, a ne dvouměsíčního štěněte. Takže klid. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2016 20:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jan píše davidka, utratit zdravého psa (zálomek opravdu není žádná fatální nemoc, při které by zvíře zažívalo nesnesitelné utrpení) by bylo naopak protizákonné.

gfdhg

30.11.2016 20:13
gfdhg

XXX.XXX.16.242

..se asi zase někdo dobře baví!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík