Aktevi
XXX.XXX.243.228
Dnes som nasla doma na sedacke nacucaneho ziveho kliesta. Mam yorka, takze pravdepodobne odpadol z nej. Ja som ho este aj chytila, lebo som nevedela co to je za gulku ! Skoro som odpadla.
Aktevi
XXX.XXX.243.228
Doplnujem otazku, lebo mi odoslalo iba polovicu...
... Nikdy sme klista nemali, psika ani nedavam zaockovat proti nim, lebo ma 14 rokov takze aj kvoli starobe a aj zdravotnym tazkostiam..psika uz dva mesiace obliekam, takze kliesta musela mat na nozicke ale nejde mi do hlavy, ze ju hladkam a mazname sa a nezbadala by som !
Tak sa chcem opytat, ze je mozne aby boli v novembri klieste ?! Ved uz mrzlo !
A kolko trva, kym sa taky kliest nacica a sam odpadne ? Citala som ze 6 dni asi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Klíšťata celoročně.
Úplně normálně, nic, o čem bych psala na Faunu. Jakmile není ten den mráz, může mít pes klíště klidně v lednu.
Aktevi
XXX.XXX.243.228
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Klíšťata celoročně.
Úplně normálně, nic, o čem bych psala na Faunu. Jakmile není ten den mráz, může mít pes klíště klidně v lednu.
No moje nervy...myslela som ze v zime su neni...Nikdy som sa o ne nezaujimala, lebo ani doma z nas nikdy klista nikto nemal. Chuderka moja bambulka, je malinka a este jej ten hajzel vycucal tolko krvi
Aktevi
napsal(a):
No moje nervy...myslela som ze v zime su neni...Nikdy som sa o ne nezaujimala, lebo ani doma z nas nikdy klista nikto nemal. Chuderka moja bambulka, je malinka a este jej ten hajzel vycucal tolko krvi
Asi nechodíte moc do přírody. Vždycky zjara, než se rozhoupu dát nějaké antiparazitikum, mívá jich pes i několik denně.
Terven
napsal(a):
Asi nechodíte moc do přírody. Vždycky zjara, než se rozhoupu dát nějaké antiparazitikum, mívá jich pes i několik denně.
Cca před měsícem najednou po delší době, začal pes nosit klíšťata, jeden den měl i tři. Jelikož je to chlupatá koule, také jsem jedno našla, až z něj odpadlo(a hlavně už mne nenapadlo ani je hledat) docvaklo mi, že je asi nosí z boudy, kam si je naplehnil, protože v tu dobu začal po ochlazení, zase spávat v noci v boudě. Trvalo to asi týden, než je odsud z kocourem vynosili protože pak už jsem je na nich přestala nacházet. Jo a to nacucání...myslím, že 6dní to nebude, asi záleží i na jakém místě klíště je, ale tipla bych tak polovinu, tak tři dny.
Aktevi
XXX.XXX.243.228
Dakujem za odpovede, hold zase som o nieco mudrejsia.