Jak odnaučit štěndu z plínky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2016 10:56
Niki_Accident

XXX.XXX.102.41

Dobrý den,
přivezla jsem si před 5 dny z dočasné péče nalezence - kříženeček. Odhadem 3,5 - 4 měsíce. V dočasce se naučil chodit na plínku - jak bobky, tak čůrat. Občas byl puštěn na zahrádku, kde udělal též bobek. Nyní je u mě v bytě, na plínku umí pořád, ale když jdeme ven - neudělá nic, čeká až přijdem domu a letí na plínku. Venku je plachý . Zkouším ihned po probuzení ho vzít ven na travičku a ani to ho nedonutí aby si alespoň čůrnul - prostě až doma na plence.
nevím, zda mám zvolit přísnější režim už bez pleny a vymáchat mu čumec v jeho díle? Co myslíte? Děkuji

11.11.2016 11:02
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,
přivezla jsem si před 5 dny z dočasné péče nalezence - kříženeček. Odhadem 3,5 - 4 měsíce. V dočasce se naučil chodit na plínku - jak bobky, tak čůrat. Občas byl puštěn na zahrádku, kde udělal též bobek. Nyní je u mě v bytě, na plínku umí pořád, ale když jdeme ven - neudělá nic, čeká až přijdem domu a letí na plínku. Venku je plachý . Zkouším ihned po probuzení ho vzít ven na travičku a ani to ho nedonutí aby si alespoň čůrnul - prostě až doma na plence.
nevím, zda mám zvolit přísnější režim už bez pleny a vymáchat mu čumec v jeho díle? Co myslíte? Děkuji

No, vymáchat mu čumec v jeho díle? Tím si moc nepomůžete, štěně se akorát bude bát dělat loužičky ve vaší přítomnosti, nebo tam, kde je najdete

Je to mimino, nikdo ho nenaučil čistotnosti, tak proč mu v tom máchat čumák?

Ale asi bych pleny dala rovnou úplně pryč... Být venku tak dlouho, dokud se nevyčůrá... Pak pochválit.. Pokud udělá loužičku doma, tak to bez řečí uklidit a neřešit. Ono to časem půjde...

11.11.2016 11:04
asurwic

XXX.XXX.36.3

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,

Proč mu proboha máchat "čumec v jeho díle"? Kde jste zase tohle vzala? Nemáte ho ani týden, je plachý (jak píšete) a Vy už máte takové nápady?
Prostě mu tu prokletou plínu nedávejte, vezměte ho ven a čekejte třeba pár hodin, než se zadaří (ideální je na to víkend). Potom pochválit a domů a za chvíli zase.

11.11.2016 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,

Pokud ho chcete odnaučit z plínky, nedala bych ji s rizikem, že nehody budou. Nestačí vynést na travičku a stát nad ním jak dráb, aby udělal potřebu. Musíte s pejskem chodit, hrát si, nechat ho čichat si a vydržet tak dlouho, dokud prostě potřebu neudělá a moc pochválit. Vymáchat v díle čumec?!? Tak na takovou blbost ale rychle zapomeňte! Vám máma také v roce mlátila pos... plenou přes hubu?!?

11.11.2016 11:05
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
No, vymáchat mu čumec v jeho díle? Tím si moc nepomůžete, štěně se akorát bude bát dělat loužičky ve vaší přítomnosti, nebo tam, kde je najdete

Je to mimino, nikdo ho nenaučil čistotnosti, tak proč mu v tom máchat čumák?

Ale asi bych pleny dala rovnou úplně pryč... Být venku tak dlouho, dokud se nevyčůrá... Pak pochválit.. Pokud udělá loužičku doma, tak to bez řečí uklidit a neřešit. Ono to časem půjde...

Tak jste mě úplně se stejným příspěvkem předběhla - asi píšete rychleji než já.

11.11.2016 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já než to nadatluju..

11.11.2016 11:07
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Já než to nadatluju..

Tak nějak. Alespoň jsem nebyla poslední.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2016 11:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,

Je u vás krátce, nechala bych ho, a byla ráda že chodí na plínku a nedělá všude po bytě. Chodte co nejčastěji ven, po probuzení s ním chodte a běhejte tka dlouho až ho to donutí. Vezměte ho třeba někam kde jiní psi chodí at to cítí. On se u vás rozkouká a zvykne si, a časem pochopí že se to dá dělat i venu. Až pochopí že může venku tak plínku seberte. Občas to třeba udělá na místě kde jí míval, ale časem se to odnaučí. Vždycky jsme všechny štěnda co jsme měli učili na hadr /plínku/ a vždycky s tím po čase přčstali sami od sebe a zjistili že venku je to lepší. pes je od přírody velmi čistotné zvíře.Netrestejte ho žádný přísný režim, když je plachý. Budujte důvěru, učte ho, hrajte si tvrdostí by jste ho zkazila a zadělaal si na problém. Pes musí svému pánovi věřit ne se ho bát.

11.11.2016 11:15
Niki_Accident

XXX.XXX.102.41

Proto se ptám Vás smajlík někdo mi doporučoval tento tip, že takto se naučil jeho pejsek bez probémů chodit jen ven.. mě osobně přijde divný , proto jsem se zeptala. teď samozřejmě vím, že je brzy na nějaké rychlé kroky - tohle chce čas... Chci to praktikovat formou pochval a odměn smajlík přemýšlím dopředu, jestli plenku furt mít, nebo už ji dát pryč...
Díky za Vaše odpovědi

11.11.2016 11:17
Niki_Accident

XXX.XXX.102.41

Děkuji

11.11.2016 11:36
manbea

XXX.XXX.70.116

Tak mu tu plínku vezměte ven. Hrajte si tam s ním a sledujte, jestli se vyvenčení na ní povede.. Dávala bych mu ji pořád na stejné místo a až by se naučil na ní chodit venku, tak bych ji odebrala. Časem zjistí, že venčení venku je pohodlnější a budete bez problému. Podle popisu je to čistotné a snaživé štěňátko, tak si nekažte vztah zbytečnými tresty, kterými malému navíc popletete hlavu.

11.11.2016 12:25
Niki_Accident

XXX.XXX.102.41

Děkuji za rady

11.11.2016 13:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,

S tim jste musela počítat co bude, chce to trpělivost. je u vás pár dní, hlavně klid a venku být dokud se nevyčůrá

11.11.2016 13:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Niki_Accident napsal(a):
Dobrý den,

Jestli o plenu, hadr, noviny nestojíte - vyhoďte a začněte trénovat.
Venku choďte tak dlouho, dokud ze štěněte "něco" nevypadne, pak chvalte
Doma si nad louží nebo bobkem trošku nabrblejte a ukliďte.
Jak se štěně probudí, vezměte ho na ruku a jděte ven (teda jestli ho unesete). Venku ho postavte na trávu. Je pravděpodobné, že se hned vyčůrá. No a hned chvalte a jásejte (budete si připadat jako blázen, ale tak jsme si se štěnětem připadali všichni).

11.11.2016 14:26
Niki_Accident

XXX.XXX.102.41

Fiona.Praha napsal(a):
Jestli o plenu, hadr, noviny nestojíte - vyhoďte a začněte trénovat.
Venku choďte tak dlouho, dokud ze štěněte "něco" nevypadne, pak chvalte
Doma si nad louží nebo bobkem trošku nabrblejte a ukliďte.
Jak se štěně probudí, vezměte ho na ruku a jděte ven (teda jestli ho unesete). Venku ho postavte na trávu. Je pravděpodobné, že se hned vyčůrá. No a hned chvalte a jásejte (budete si připadat jako blázen, ale tak jsme si se štěnětem připadali všichni).

Děkuji moc smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík