Ahoj dnes som si doniesol domov 3 mesacne steniatko staforda ma 3,5 kg no vsimol som si ze ked sa napapa a napije tak sa mu nafukne brusko a ma ho tvrde po cca dvoch hodinach mu zase splasne je to normalne u tychto steniatok? a ma stale stiahnuty chvost akoby mu na ritke nieco vadilo. pani ho krmila granulami pre starsich psov a bol odcerveny iba dva krat. rovno som mu dal odcervovaciu tabletku, steniatko je aktivne. skuste trosku poradit.
Martin MB
napsal(a):
Ahoj dnes som si doniesol domov 3 mesacne steniatko staforda ma 3,5 kg no vsimol som si ze ked sa napapa a napije tak sa mu nafukne brusko a ma ho tvrde po cca dvoch hodinach mu zase splasne je to normalne u tychto steniatok? a ma stale stiahnuty chvost akoby mu na ritke nieco vadilo. pani ho krmila granulami pre starsich psov a bol odcerveny iba dva krat. rovno som mu dal odcervovaciu tabletku, steniatko je aktivne. skuste trosku poradit.
Odčervení je základ. Že má plné bříško je dobře, ale jestli je to hodně, tak je tu třeba možnost, že mu dáváte naráz moc velkou porci. Pokud splaskne, tak bych to ale neviděla vůbec tragicky, zvláště pokud nemá průjem, nezvrací a je aktivní.
Jinak kdo proboha může dávat štěňátkům granule pro seniory?
Martin MB
napsal(a):
Klid - je to po krmení normální a že má stáhnutý ocásek? Máte ho první den - štěně je v novém prostředí zatím nejisté.Dejte mu čas. A zbytečně do něj nic nervěte - další odčervení má hromadu času a navíc není nutné.Jsou i jiné způsoby.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Špatné jídlo.
Co máte ?
Takto to vypadalo po jedle doteraz mala dake dospelacke granule a teraz som jej kupil dake junior z velkym podielom vytaminov na klby pre stence velkeho vzrastu ale nazov neviem boli to vazene u veterinara kupovane.
Ráno k veterináři. Řekla bych že bude pořádně začervený. při masivní invazi parazitů je lepší nechat to na vetovi, doma by odčervení mohlo zkončit blbě.
Dle té fotky to fakt vypadá na veterinu...
"dost vela prdi "
jakou značkou granulí krmíš? Je tam ve složení kukuřice? - to by na ty prdíky sedělo
Martin MB
napsal(a):
Proč dáváte psovi tablety bez konzultace s veterinářem? Vaše první návštěva má být u dobrého veta, když se vám u štěněte cokoli nezdá.
Martine, bez ohledu na odčervení bych dala trus na koprologii+další parazity (giardie, kokcidie) - to ti měl navrhnout veterinář.
Za druhé, fakt, že granule byly pro starší psy by nevadil, ale vadit bude složení granulí - např. ta kukuřice ve složení umí nadělat pěknou paseku. Takže se zkus zamyslet nad krmením, pogůglit složení granulí...případně zda vůbec krmit granulemi či přirozenou stravou.
Možná by nebylo špatné si přečíst články o výživě tady (teď doufám, že tam nejsou nesmysly ) :
http://www.muj-pes.cz/vyziva/
o granulích se tam dočteš dost užitečného...
Martin MB
napsal(a):
Ja som bol u veterinara a ten mi dal tu tabletku a nevravel na to nic ze je to normalne ale ja mam dojem ze to bdude tymi granulami co im davala ta majitelka pretoze teraz rano uz nieje nafuknuta a aj ked sa najela nieje az tak moc a cez noc kakala 5x a dost velky bobek.
Víte kde je další veterinář ?
Nic jí jíst nedávejte a běžte.
Až budete vědět co jí je, přijďte sem, granule vyřešíme během 5 minut.
Ale až vet řekne o co jde. Jiný vet. Dva, třeba deset vetů. Přece nechcete, aby se jí něco stalo.