Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KLap

7.11.2016 16:02
KLap

XXX.XXX.31.8

Ahojky potřebovala bych poradit. Mám 7letou fenku maltezáčka a momentálně má nařízený přísný klidový režim kvůli plotýnkám. To znamená nošení na tvrdém povrchu do schodů a ze schodů jen vyvenčit a zpět. Absolutně žádné skákání na postel či pohovku a tu se dostáváme k tomu problému byla totiž zvyklá, že může v podstatě kamkoliv a teď když už jí je líp a nemá bolesti opět se snaží dostat na postel což ale nemůže. Přes den to nijak nevyžaduje leží hezky na zemi ale jakmile ležíme s manželem v posteli už chce jít za námi jak byla 7 let zvyklá. Dokud nespíme máme šanci ji uhlídat aby nevyskočila bohužel ale jak usneme je to takřka nemožné..:( Prosím tedy o nějaké rady tipy jak jí v tom zabránit aniž bych jí musela zavírat tohle by bylo podle mě ještě horší..děkuji :).

7.11.2016 16:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Udělejte k posteli lávku a naučte jí chodit po lávce. Pozor na to, aby nespadla. Já jsem se psem, když nemohl vylézt do postele, spala dva měsíce na zemi na matraci.

KLap

7.11.2016 16:15
KLap

XXX.XXX.31.8

To už mě taky napadlo jde ale o to, že ona už by neměla nikdy skákat na postel apod. a představa lávky u postele v naší už tak malé ložnici na dobu neurčitou je pro mě jaksi nereálná..Napadlo mě jestli třeba neexistuje nějaké odpuzovadlo aby ona sama nechtěla na tu postel...možná jsem naivní a vím že si za to můžeme sami tím jak jsme si ji rozmazlily, ale kdo mohl tušit, že jednou bude mít takové zdravotní problémy..:(.

7.11.2016 16:16
Lexaurin

XXX.XXX.187.91

Take jsem spala na zemi na matraci z postele , když byla fenka po operaci.

7.11.2016 16:18
Ebi

XXX.XXX.104.1

No a když byla zvyklá spát 7 let s vámi v posteli - jak jsem pochopila - proč ji tam tedy nevyzvednete, aby mohla spát s vámi dál.
Nebo druhá varianta, zavřít na noc do klece - nevím jaké "odpuzovadlo" si představujete.

KLap

7.11.2016 16:47
KLap

XXX.XXX.31.8

Ebi napsal(a):
No a když byla zvyklá spát 7 let s vámi v posteli - jak jsem pochopila - proč ji tam tedy nevyzvednete, aby mohla spát s vámi dál.
Nebo druhá varianta, zavřít na noc do klece - nevím jaké "odpuzovadlo" si představujete.

Poslední 2 dny to tak děláme s tím že já toho moc nenaspím protože jsem stále ve střehu jestli neseskočí ona totiž chodí v noci často bumbat.. klec jsem vyloučila mám strach ji zavřit aby z toho neměla ještě psychické problémy prý to není dobré když má pes většinu života volnost najednou zavírat menších prostorů. S tím odpuzovadlem mě napadlo něco v tom smyslu jak se u psu postříkají místa doma které rádi občůrávají aby to nedělaly že prý jim to smrdí.. ale nemyslím přímo tohle jen jestli neexistuje něco podobného..:).

KLap

7.11.2016 16:49
KLap

XXX.XXX.31.8

Lexaurin napsal(a):
Take jsem spala na zemi na matraci z postele , když byla fenka po operaci.

A fenka už potom spala sama na té zemi? už neměla potřebu spát s vámi jak jste se přesunula opět do postele?..:).

7.11.2016 16:58
Ebi

XXX.XXX.104.1

KLap napsal(a):
Poslední 2 dny to tak děláme s tím že já toho moc nenaspím protože jsem stále ve střehu jestli neseskočí ona totiž chodí v noci často bumbat.. klec jsem vyloučila mám strach ji zavřit aby z toho neměla ještě psychické problémy prý to není dobré když má pes většinu života volnost najednou zavírat menších prostorů. S tím odpuzovadlem mě napadlo něco v tom smyslu jak se u psu postříkají místa doma které rádi občůrávají aby to nedělaly že prý jim to smrdí.. ale nemyslím přímo tohle jen jestli neexistuje něco podobného..:).

Mám jezevčíky, kteří čas od času mají také problémy se zády - jednu fenku jsem do postele vyzvedávala a sundávala - v noci pít nechodila.
Tu druhou, která v noci rajzuje, jsem zavřela na noc do klece /Na noc tam měla i pití/- ač tam nikdy před tím nebyla - klec máme látkovou, čili po stranách krytou a měli jsme jí jen na výstavy.
Žádné trauma z toho neměla, protože prostě v noci spala, navíc se jí tam od té doby nějak zalíbilo, takže jsme klec nechali v pokoji stále otevřenou a chodí si tam přes den spát - občas se tam vystřídají i ostatní psi, takže o klec je najednou zájem.
Ona jak je krytá tak tam mají klid a zřejmě i pocit bezpečí.

7.11.2016 17:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.100

Nemá v pořádku záda, chce do měkoučkého teplíčka...

7.11.2016 18:16
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

KLap napsal(a):
A fenka už potom spala sama na té zemi? už neměla potřebu spát s vámi jak jste se přesunula opět do postele?..:).

Jóó, u stenete jsem si naivne myslela, ze zustane ona na zemi a ja pujdu zpet do postele. Vyslo nam to na 50%. Tedy ja jsem zpet a fenku mam zachumlanou ve vlasech, jak jsem tu kdysi psala, uz osm let .
A ta po operaci, jen co se zahojila se presunula take nahoru. .Myslela jsem, ze to mate na prechodnou dobu, takze jsem Vam moc neporadila.

KLap

7.11.2016 18:19
KLap

XXX.XXX.31.8

Ebi napsal(a):
Mám jezevčíky, kteří čas od času mají také problémy se zády - jednu fenku jsem do postele vyzvedávala a sundávala - v noci pít nechodila.
Tu druhou, která v noci rajzuje, jsem zavřela na noc do klece /Na noc tam měla i pití/- ač tam nikdy před tím nebyla - klec máme látkovou, čili po stranách krytou a měli jsme jí jen na výstavy.
Žádné trauma z toho neměla, protože prostě v noci spala, navíc se jí tam od té doby nějak zalíbilo, takže jsme klec nechali v pokoji stále otevřenou a chodí si tam přes den spát - občas se tam vystřídají i ostatní psi, takže o klec je najednou zájem.
Ona jak je krytá tak tam mají klid a zřejmě i pocit bezpečí.

Mohla bych vyzkoušet i tu látkovou klec, asi by to bylo lepší. V unoru čekáme přírustek do rodiny náš první a opravdu nevím jak bude i tohle zvládat nechci ji uplně izolovat at se neciti odstrčená a nežarlí.

7.11.2016 18:27
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

KLap napsal(a):
Mohla bych vyzkoušet i tu látkovou klec, asi by to bylo lepší. V unoru čekáme přírustek do rodiny náš první a opravdu nevím jak bude i tohle zvládat nechci ji uplně izolovat at se neciti odstrčená a nežarlí.

Tak to je nejvyssi cas zvykat. U prvnoho psa jsem mela pelisek u postele a v pelisku ruku

7.11.2016 19:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Každý z našich (malých) psů je zvyklý jezdit v autě v přepravce. Učím je to od malého štěněte, ale nikdy není pozdě začít - jen je to trošku obtížnější. Pokud potom potřebuji psa (např. zrovna ze zdravotních důvodů) zavřít do klece, není s tím problém. Klec nebo přepravka, moji psi to moc nerozlišují.
Takže moje rada je: večer zavřít psa do dost velké klece a vytrvat - pokud se bude zpočátku dožadovat ven. Může to trvat i několik večerů či nocí, nebo vás překvapí a vadit mu to nebude, to uvidíte.
Pravda je ale ta, že u nás stejně psi v posteli nespí, takže o to to mám jednodušší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík