Šturva
XXX.XXX.168.45
Den dneska se mi stalo že se pes na procházce začal dusit jakoby chtěl zvracet ale nešlo mu to a pak přepadla na bok tak ztuhle asi jak se nemohla pořádně nádechnout, zdvihla jsem ji a lehce ji zmačkla ten nafouklý hrudník a jakoby Polkla a všechno dobry cely den nic Nežrala a venku jsem nepostřehla ze by něco měla nebo žrala trávu byla to otázka par sekund ale hrozně mě to vyděsilo nevíte co by to mohlo být ? Je to 8 léta fenka jorkšira minuly týden jsem sni byla na očkováni a srdíčko ma dobré, už se nám to jednou stalo vytáhla si z koše kus uvařeného masa a jak to zhltla tak se ji to zaseklo v krku a nešlo to ven ani do vnitř a také cela ztuhla a přepadla na bok vypadalo to teď úplně stejně jen zní nic nevyšlo
Neporadím neb něco takového neznám.Jediné co mě napadlo je epi záchvat..
Ale mě jako osobě se už x stalo, že jsem špatně polkla- zabolí to jak čert a člověk na chvilku nemůže popadnout dech, fakt nepříjemné..možná něco takového může být i u psů.
Ostatně je tady více diskuzí na podobné téma-většinou se týká krátkolebých psů a nebo právě yorků a mini plemen - tak zkuste pohledat a nebo se zeptejte svého veta či chovatele..
neregistrovanyuz
XXX.XXX.138.2
Ještě by se jí mohla bortit trachea. Nevím jak se tomu říká odborně, ale prostě nedrží ty "kroužky" v trachee a sliznice se scucne dohromady.
Šturva
XXX.XXX.2.142
rapotacka11
napsal(a):
Popis je jakoby šlo o EPI.
Proč bylo maso v koši a ne v misce ?
Prave mi to noc nepřipadalo jak epi ale fakt jako kdyby se dusila skr něco, uz to bylo okoraly kus masa z guláše tak si to vytáhla naštěstí jsem byla u ni a kdyz jsem ji zmačkla hrudník tak to vyzvracela.
Šturva
XXX.XXX.2.142
neregistrovanyuz
napsal(a):
Ještě by se jí mohla bortit trachea. Nevím jak se tomu říká odborně, ale prostě nedrží ty "kroužky" v trachee a sliznice se scucne dohromady.
A je možné že by se ji to stalo až v 8 letech ? Nikdy se nám to nestalo i při zátěži? Často semnou chodí na vyjížďky s koněm a nebo kdyz jezdím na bruslych tak uběhne i 15 km.
Šturva
XXX.XXX.2.142
A ještě jsem teda četla v jedné diskuzi že je možné že to ma po tom očkování.. Ma na kohoutku pořad oteklou bouli ale na očkováni byla 27.10 takze uz to je přes týden.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Šturva
napsal(a):
A je možné že by se ji to stalo až v 8 letech ? Nikdy se nám to nestalo i při zátěži? Často semnou chodí na vyjížďky s koněm a nebo kdyz jezdím na bruslych tak uběhne i 15 km.
Pokud jde o kolaps trachey, tak právě střední a vyšší věk je typický
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/kolaps-prudusnice-trachealni-kolaps-v-praxi-24.html
http://www.vetkolma.cz/download/kolaps_prudusnice_trachealni_stent_20121010.pdf.
Paprunak
XXX.XXX.0.48
Nevím, jestli to je ono, ale náš buldok několikrát při zvracení omdlel.. Právě to vypadalo tak, že chtěl zvracet, natahovalo mu, ale nějak to nešlo ven a jak nedychal, došel mu kyslík a už ležel... Tím omdlenim ale zase naskočili ty automatické mechanismy, hned se sám postavil zpátky a většinou i pak pozvracel... Jsem si ale jistá, že to je opravdu pouze protrahované zvracení a nedostatek momentální kyslíku do hlavy, žádná epi :).
Šturva
XXX.XXX.13.10
bhk
napsal(a):
Neporadím neb něco takového neznám.Jediné co mě napadlo je epi záchvat..
Ale mě jako osobě se už x stalo, že jsem špatně polkla- zabolí to jak čert a člověk na chvilku nemůže popadnout dech, fakt nepříjemné..možná něco takového může být i u psů.
Ostatně je tady více diskuzí na podobné téma-většinou se týká krátkolebých psů a nebo právě yorků a mini plemen - tak zkuste pohledat a nebo se zeptejte svého veta či chovatele..
Právě vypadalo to skoro úplně stejně jako kdyz se dusila tím kusem masa a jsem ji stejně zdvihla a zmáčkla teochu hrudník.
Šturva
XXX.XXX.13.10
balisek
napsal(a):
Boule po očkování může přetrvávat i měsíc. Není to nic neobvyklého a určitě to nesouvisí s dušením.
Ted ji ma poprvé ale také jsem si říkala ze mi to moc nepasuje, jen někde bylo napsané ze se to paní stalo taky a psala ze asi po očkováni.
Šturva
XXX.XXX.13.10
napsal(a):
Pokud jde o kolaps trachey, tak právě střední a vyšší věk je typický
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/kolaps-prudusnice-trachealni-kolaps-v-praxi-24.html
http://www.vetkolma.cz/download/kolaps_prudusnice_trachealni_stent_20121010.pdf.
Aha děkuju, doufám ze to bylo jen ze zaskočeni nebo tak a ne nic vážného jinak ji nikdy nic nebylo
Šturva
XXX.XXX.168.45
Paprunak
napsal(a):
Nevím, jestli to je ono, ale náš buldok několikrát při zvracení omdlel.. Právě to vypadalo tak, že chtěl zvracet, natahovalo mu, ale nějak to nešlo ven a jak nedychal, došel mu kyslík a už ležel... Tím omdlenim ale zase naskočili ty automatické mechanismy, hned se sám postavil zpátky a většinou i pak pozvracel... Jsem si ale jistá, že to je opravdu pouze protrahované zvracení a nedostatek momentální kyslíku do hlavy, žádná epi :).
Dobře děkuju tak snad to bylo to samé, jen zní nakonec nec nevyšlo a to me vyděsilo asi nejvíc pak byla cely den v pohodě hrála si z hračkama a normálně žrala i dneska je v pohodě, doufám ze to nebylo nic vážného teda.
aktevi
XXX.XXX.243.228
Može to byť že sa jej zužuje trachea, alebo sa jej tvorí voda na plúcach a môže byť aj srdiečko...v takýchto prípadoch ma psík príznaky akokeby chcel vracať alebo kašľať.
mňa skôr zarazilo, že yorki behá 15 km ? na túto rasu je to neskutočne veľa. aby sa vám to nepomstilo zničenými klbmi, nejakým kolapsom a pod...
Šturva
XXX.XXX.168.45
aktevi
napsal(a):
Može to byť že sa jej zužuje trachea, alebo sa jej tvorí voda na plúcach a môže byť aj srdiečko...v takýchto prípadoch ma psík príznaky akokeby chcel vracať alebo kašľať.
mňa skôr zarazilo, že yorki behá 15 km ? na túto rasu je to neskutočne veľa. aby sa vám to nepomstilo zničenými klbmi, nejakým kolapsom a pod...
Nemáme ji s papíry a ma postavu spíše jako jackrusel i dost vysoká a atletická samozřejmě ne v kuse a nechodí me pořad jen přes jaro ldyz není horko a ne porad 15 km a běhá na volno takze si čuchá a pak doběhne navíc ja nejsem žádný sportovec takže mame pořad pauzy a moje tempo je pomalu jako chůzí a kdyz dojedeme domu tak kolikrát jeste nosí tenisaky a chce sním běhat, bylo to myšleno ve smyslu jak mi paní psala o te nemoci tak jestli je možné ze ma pohyb tak jestli se to muže projevit až teď.
Šturva
XXX.XXX.168.45
rapotacka11
napsal(a):
To bude dobrý,
uštveš ji,
co tady tedy řešíš ?
Pardon myslím si ze si nezasloužím takovýhle zprávy slušně jsem se zeptala na radu, a nemůžete vědět jak to probíha a co děláme z jedne zprávy, kopírují co jsem napsala ->Nemáme ji s papíry a ma postavu spíše jako jackrusel i dost vysoká a atletická samozřejmě ne v kuse a nechodí me pořad jen přes jaro ldyz není horko a ne porad 15 km a běhá na volno takze si čuchá a pak doběhne navíc ja nejsem žádný sportovec takže mame pořad pauzy a moje tempo je pomalu jako chůzí a kdyz dojedeme domu tak kolikrát jeste nosí tenisaky a chce sním běhat, bylo to myšleno ve smyslu jak mi paní psala o te nemoci tak jestli je možné ze ma pohyb tak jestli se to muže projevit až teď. Myslím ze si nikdo nezaslouží odsuzovat jen podle jedne zprávy.. Mám na ni dost velké ohledy i na jeji vek 8 takže děkuju a naschledanou.
Šturva
XXX.XXX.168.45
Dneska jsme byli na veterině rano jsem si všimla ze ma fenka lehce oteklé cecíky, a paní veterinářka zjistila falešnou březost ( během jejího Harani jsme měli doma štěně na hlídání) a srdíčko dýchání ma prý v pořádku takze mame jen sledovat že ldyz to bylo jen tak rychle tak ji mohlo bud něco zaskočit a nebo tráva a kdyby něco mame volat, děkuju moc všem za rady a doufám že už to bude všechno dobre.
rapotacka11
napsal(a):
To bude dobrý,
uštveš ji,
co tady tedy řešíš ?
Proč by nemohla běhat 15km a jezdit na vyjížďky s koněm? Je to teriér!
Šturva
XXX.XXX.168.45
balisek
napsal(a):
Taky nechápu, v čem je problém! Můj společenský pes také běhá u kola, u koně, nachodí spoustu kilometrů. Totéž sousedovic jorka, která spolehlivě zvládne třeba výšlap na Sněžku
.
Ona ma pohyb rada teda kdyz je zima nebo prší tak se ji nechce ale jakmile je teplo tak chce byt cely den venku a je zvykla všude chodit semnou, chapu že když se řekne jorkšir tak si taky řeknu malý kulatý pejsek ale ona je pravý opak.
Šturva
XXX.XXX.168.45
napsal(a):
Proč by nemohla běhat 15km a jezdit na vyjížďky s koněm? Je to teriér!
Právě ma pohyb ráda a není vubec jako klasický jorkšir, natohle se nedá nic napsat.