aktevi
XXX.XXX.243.228
Prosím viete mi poradiť v nasledujúcej veci : mám fenku yorka, má 14 rokov a už nejakú dobu ak vonku prší, nechce ísť von cikať. Vyjdeme z činžiaku von a ona sa začne vrtieť otočí sa a rýchlosťou blesku uteká hore do vestibulu. Tak ju zase vezmem na ruky, opäť znesiem dole schodmi, položím na trávu a ona opäť otočka a domov. Príde mi to, ako keby bola z dažďa zmätená, nevie čo má robiť a že má cikať. Inak chodí pekne von 4 x denne, doma si potrebu nikdy nevykoná. Čo mám robiť aby sa aj za dažďa rýchlo vonku vycikala. Nemôže predsa celý deň necikať ak celý vonku deň prší :(
p.s. psík už nepočuje, takže hovoriť na ňu je zbytočné. Je to naše zlatíčko, milujeme ju nadovšetko ale toto ma vie nejak tak rozčúliť akurát sme prišli domov a zmoknuté sme obidve
Uživatel s deaktivovaným účtem
Mít jí na vodítku a procházet se s ní.
Můj pes k smrti nenávidí déšť. Teď už to neřeším a táhnu ho za sebou, ale když byl malý, tak jsem ho holt odnesla nějaké dvě ulice vedle a cestou domů se nějak vyčůral.
aktevi
XXX.XXX.243.228
napsal(a):
Mít jí na vodítku a procházet se s ní.
Na vodítku je, ale darmo ja idem - ona sa otočí a ide si domov. Vodítko zabrzdím, ona začne v strese pobehovať okolo a ťahá domov.
aktevi
napsal(a):
Prosím viete mi poradiť v nasledujúcej veci : mám fenku yorka, má 14 rokov a už nejakú dobu ak vonku prší, nechce ísť von cikať. Vyjdeme z činžiaku von a ona sa začne vrtieť otočí sa a rýchlosťou blesku uteká hore do vestibulu. Tak ju zase vezmem na ruky, opäť znesiem dole schodmi, položím na trávu a ona opäť otočka a domov. Príde mi to, ako keby bola z dažďa zmätená, nevie čo má robiť a že má cikať. Inak chodí pekne von 4 x denne, doma si potrebu nikdy nevykoná. Čo mám robiť aby sa aj za dažďa rýchlo vonku vycikala. Nemôže predsa celý deň necikať ak celý vonku deň prší :(
p.s. psík už nepočuje, takže hovoriť na ňu je zbytočné. Je to naše zlatíčko, milujeme ju nadovšetko ale toto ma vie nejak tak rozčúliť akurát sme prišli domov a zmoknuté sme obidve
Vezměte vodítko, aby vám neutekla, a obejděte aspoň blok. Jinak - venčit jen 4* denně není nic moc pro její zdraví.
scylla
napsal(a):
Vezměte vodítko, aby vám neutekla, a obejděte aspoň blok. Jinak - venčit jen 4* denně není nic moc pro její zdraví.
Jako fakt? Já jsem hodně hysterická, co se týče venčení. Beru to tak trochu podle sebe, občas žasnu, jak dlouhé pauzy bez čůrání mívají psi v mém okolí. Pro mě je třeba nepochopitelné - a v mém okolí dost časté - že pes se naposledy vyvenčí kolem osmé večer, pak rodina zasedne k televizi, užije si hezký večer, jde spát...a pes musí vydržet do rána. A většinou bez problémů vydrží, ale já bych to prostě nedala. Neužila bych si večer, neusnula bych, já musím vyvenčit těsnně před tím, než si já jdu lehnout, i když jen krátce.
Ale pokud není mimořádná situace, víc než 4 x denně nevenčím - docela ráda bych udělala anketu mezi majiteli nevenkovních psů, kolikrát denně venčí. Pokud člověk je zaměstnaný, víckrát to prostě nedá, navíc mi to přijde i zbytečné. U nás je vždy jedno z těch čtyř venčení dlouhé, takže pokud někdy mám potřebu vmáčknout nějakou čůrací vycházku navíc, stane se mi, že chodíme, chodíme a fenka nic neudělá. Ono i při těch pravidelných venčeních je to někdy celá věčnost než něco udělá - a dokonce i ráno, po delší noční pauze.
Zkoušela jste jí dát za deště nějakou pláštěnku? Asi bych ji za deště odnesla na ruce někam dál, pokud se vzteká, aby byla nucena domů kus v dešti jít a naučila se, že prostě přes vaše rozhodnutí vlak nejede,
Ale teda můj starý pes už déšť taky moc nemusí, jen vyběhne ven, vyčůrá se a mizí domů. Nebo se zastaví v dveřích a tváří se ublíženě. Doma se nepočůrává a umí si říct, když potřebuje, takže pokud s ním pak jsem doma, ven ho nenutím a klidně jedno venčení odložím a počkám, až si řekne. Akorát teda před spaním a před prací jde povinně.
Expřítele čuvačka vodu nenáviděla a ta se vydržela nevyvenčit klidně 12 hodin, jen aby nemusela za deště ven. Brali jsme to jako její volbu a žádné negativní důsledky jsme nepozorovali.
Terven
napsal(a):
Jako fakt? Já jsem hodně hysterická, co se týče venčení. Beru to tak trochu podle sebe, občas žasnu, jak dlouhé pauzy bez čůrání mívají psi v mém okolí. Pro mě je třeba nepochopitelné - a v mém okolí dost časté - že pes se naposledy vyvenčí kolem osmé večer, pak rodina zasedne k televizi, užije si hezký večer, jde spát...a pes musí vydržet do rána. A většinou bez problémů vydrží, ale já bych to prostě nedala. Neužila bych si večer, neusnula bych, já musím vyvenčit těsnně před tím, než si já jdu lehnout, i když jen krátce.
Ale pokud není mimořádná situace, víc než 4 x denně nevenčím - docela ráda bych udělala anketu mezi majiteli nevenkovních psů, kolikrát denně venčí. Pokud člověk je zaměstnaný, víckrát to prostě nedá, navíc mi to přijde i zbytečné. U nás je vždy jedno z těch čtyř venčení dlouhé, takže pokud někdy mám potřebu vmáčknout nějakou čůrací vycházku navíc, stane se mi, že chodíme, chodíme a fenka nic neudělá. Ono i při těch pravidelných venčeních je to někdy celá věčnost než něco udělá - a dokonce i ráno, po delší noční pauze.
My v týdnu venčíme čtyřikrát, z toho taky jedna delší procházka min. hodinu a půl, pokud samozřejmě není hnusně. Ale poslední venčení je přesně ten návrat cca v osm, protože většinou jde v půl deváté spát a budit ho ještě v noci, tak mě asi vymění. Před půlnocí si řekne jednou za čas, když před spaním víc řádí a hodně se napije. Jinak ani omylem. Ráno chodí po sedmé a stejně ho musím tahat z postele.
Já taky venčim 4x, jako štěně logicky mnohem častěji ale nakonec se to ustálilo na 4x. když jsme šla 5x nic neudělala a ještě na mě koukala jak na blázna co po ní chci.. V poledne se jen vyčůrá a už otáčí měr domů naposled venčim mezi 22-23h ale to je mžik, vyběhne na trávu, vyčůrá se a letí k baráku