Nový pes k submisivnímu staršímu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anakon

27.10.2016 17:44
Anakon

XXX.XXX.43.117

Dobrý den,

mám dvouletého buldoka (takže už dospělý), je velmi hodný, ale také velmi velmi submisivní v kontaktu s ostatními psi. Vše si nechá líbit, nepere se, nebrání se když někdo další vyjede, když má hračku a přiběhne cizí pes, radši ji pustí a ustoupí, když jsme ve skupině vícero psů, je vždycky až "dole" ve smečce, no prostě trubka a dobrák od srdce, dál snad nemusím pokračovat :)
Každopádně do 2 let si plánuji pořídit druhého psa, taky kluka a téže rasy, očekávám, že bude časem právě tím dominantním, protože fakt neznám submisivnějšího psa, než je ten můj stávající.
Chci se zeptat, jestli si myslíte, že to bude dělat problémy, že ten služebně starší bude s největší pravděpodobností časem podřízený tomu mladšímu, jeslti to vezme přirozeně a nebo z toho bude "smutný", jestli se mi kluci kvůli tomu neservou a nebudou rvát pravidelně atd... Máte někdo zkušenost? Fenu nechci.

Děkuji.

27.10.2016 18:04
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Myslím, že sama víte, jaký je váš pes. Mám doma něco podobného, ani ne v takové míře, a vím, že by to s druhým psem (samcem) dal (stát se může cokoliv, ale i tak). Psi jsou i takový lepší na to řešení šarvátek, než feny. Myslim, že jste si jistá, že se druhému psu podřídí, tak bych do toho šla. :).

27.10.2016 18:06
manbea

XXX.XXX.18.54

Mám ve smečce 5 psů (samí kluci) také takového, je všem podřízený, nesnaží se o žádný hodnostní postup, spíš má filozofii "nech mě žít a já tě taky nechám žít" . Všichni, co přišli po něm už ve věku štěňat objevili jak to je a tak ho normálně "přerostli" Uspořádalo se to nějak samo, žádné vrčení, bitka, nebo tak něco. Pouze budete muset důsledně dohlížet na to, aby si štěně z velkého neudělalo onuci a hračku. Takové nekorigované chování ve štěněcím věku může v budoucnu přerůst ve zbytečnou šikanu od mladého vůči velkému.

Přidejte reakci

Přidat smajlík