Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2016 17:34
WeaterCz

XXX.XXX.103.59

Dobrý den, mám otázku mám ročního amerického stafforda brali jsme si ho od lidí když mu byly 4 měsíce kde vyrůstal s jorkšírem a nebyl problém když jsme si ho vzali tak už jsme měli dvě kočky a jorkšíra a nebyl žádný problém zvykli si na sebe teď jsou největší kámoši ale kámen úrazu je když jdeme na procházku a potkáme cizího psa, když ho uvidí tak k němu začne táhnout a když ho nenechám očuchat tak začne kňučet, štěkat, vrčet a točit se na obojku prostě nejde zvládnout na pamlsky a hračky nereaguje. Ale když ho nechám očuchat tak není žádný problém chce si hrát a nemá žádný problém jenže každý k sobě nenechá jít tuto rasu a nechat očuchat svého miláčka. Takže otázka zní jak ho odnaučit dělat tyhle céresy na ostatní psy? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.10.2016 18:33

WeaterCz napsal(a):
Dobrý den, mám otázku mám ročního amerického stafforda brali jsme si ho od lidí když mu byly 4 měsíce kde vyrůstal s jorkšírem a nebyl problém když jsme si ho vzali tak už jsme měli dvě kočky a jorkšíra a nebyl žádný problém zvykli si na sebe teď jsou největší kámoši ale kámen úrazu je když jdeme na procházku a potkáme cizího psa, když ho uvidí tak k němu začne táhnout a když ho nenechám očuchat tak začne kňučet, štěkat, vrčet a točit se na obojku prostě nejde zvládnout na pamlsky a hračky nereaguje. Ale když ho nechám očuchat tak není žádný problém chce si hrát a nemá žádný problém jenže každý k sobě nenechá jít tuto rasu a nechat očuchat svého miláčka. Takže otázka zní jak ho odnaučit dělat tyhle céresy na ostatní psy? Děkuji.

Kdybyste takhle přitáhli k mojí feně, tak by vám štěndo mohla pěkně zrychtovat, ono i kdyby se jí nepovedlo štěněti ublížit (i když i košíkem mu může dát pěknou řachu), tak není dobré, aby štěně hned zkraje mělo takovouhle negativní zkušenost se psy...
teď ještě štěndo fyzicky zvládnete, ale když to nepodchytíte, tak vás v dospělosti pes odvleče, kam si vzpomene...
Je těžké radit, každý pes je jiný...já bych zkusila posadit a teprve po domluvě s druhým majitelem na povel třeba "jdeme říct pejskovi AHOJ" vyrazila k psovi, ale pokud by táhlo, tak zůstat stát na místě a pokračovat až povolí vodítko...je to zdlouhavé a chce to vééélkou trpělivost...držím palce

25.10.2016 18:46
WeaterCz

XXX.XXX.103.59

Asi jsem to špatně zformuloval náš staffík nemá žádnou negativní zkušenost se psy ba naopak :D má je tak rád že se k nim chce mermomocí dostat a hrát si s nimi ale i když jde kolem někdo se psem tak hned říkám nebojte se on nic nedělá je to štěně chce si hrát :) a jsou dva typy lidí jeden typ řekne není problém necháme je očuchat a jde se dál :) pak je druhý typ je člověk který vezme svého psa na ruku aby se k němu ten můj náhodou nepřiblížil a skoro utikají :).

25.10.2016 18:58
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

WeaterCz napsal(a):
Asi jsem to špatně zformuloval náš staffík nemá žádnou negativní zkušenost se psy ba naopak :D má je tak rád že se k nim chce mermomocí dostat a hrát si s nimi ale i když jde kolem někdo se psem tak hned říkám nebojte se on nic nedělá je to štěně chce si hrát :) a jsou dva typy lidí jeden typ řekne není problém necháme je očuchat a jde se dál :) pak je druhý typ je člověk který vezme svého psa na ruku aby se k němu ten můj náhodou nepřiblížil a skoro utikají :).

To je jedn, ale tu špatnou zkušenost by mohl získat. Nemůže chodit za každým psem, pak vás tam odtáhne. Taky bych to zkoušela s povelem sedni, nejprve doma, pak venku bez rušení, pak když je.pes hodně daleko a když bude blíž. Motivovat palmsky, hračky.

25.10.2016 22:14
Iliena

XXX.XXX.37.7

WeaterCz napsal(a):

No a zapomínáte na třetí typ, ty kteří z Vás mít radost nebudou, protože jejich pes na ostatní není zvědavý. Takový pes ho může ignorovat, okřiknout, nebo rovnou se ohnat... a tady by mohla vzniknout ta negativní zkušenost.
Moje fena jako odrostlé štěně taky táhla za každým psem, občas byly procházky děs. Učili jsme tak, že jsem si ji posadila k noze (pokud možno v takové vzdálenosti od psa, kdy mě ještě vnímala) a nechali jsme psa projít, nebo odejít. Pokud byla v klidu byla pochvala a odměna, vzdálenosti jsme zkracovali. Ale netvrdím, že nám to šlo hned, určitě to trvalo nějaký ten měsíc.
A je v kontaktu i s jinými psy? Kámoši se kterými se může vylítat a pohrát si?

25.10.2016 22:17
WeaterCz

XXX.XXX.103.59

Ano samozdřejmě že když se zeptám jestli je mohu pustit k sobe a dotyčný mi řekne radeji ne tak to chápu má k tomu důvod :) A ano chodím s ním na cvičák a jinak je v kontaktu s jorkšírem a vlčákem :).

25.10.2016 22:34
Iliena

XXX.XXX.37.7

WeaterCz napsal(a):
Ano samozdřejmě že když se zeptám jestli je mohu pustit k sobe a dotyčný mi řekne radeji ne tak to chápu má k tomu důvod :) A ano chodím s ním na cvičák a jinak je v kontaktu s jorkšírem a vlčákem :).

Musíte ten klid při potkání jiného psa prostě cvičit, pořád dokola až do zblbnutí ne vážně, nic jiného se asi poradit nedá.
Má jenom 2 psí kámoše? A od těch 4 měsíců do roka? Když byl mojí fence (kříženka bulíka) rok, byla taky hrozný blázen, snažila jsem se jí proto dopřát co nejvíce her se psy. Chodili jsme hodně za město na louky, kam chodí hodně pejskaři a pokud to šlo nechali jsme je hrát si. Náš jezevčík co máme doma + jeden psí kámoš by jí rozhodně nestačil. Což mimo jiné oceňuji dodnes, protože co dospěla už na cizí psy zvědavá vůbec není, ale ty co zná od mala má ráda pořád a může se s nimi dosyta vyblbnout.

26.10.2016 07:22

WeaterCz napsal(a):

Bohužel takhle tu špatnou zkušenost získá raz dva...modelová situace:
dovedete si představit, že vaše štěně přiběhne k mojí čubě, ta vyhodnotí, že je to drzost nejvyššího kalibru a klíďo s ním flákne na záda přidrží ho pod krkem a dost strašidelným vrčením mu vysvětlí, že se k princeznám nečuchá...nepokouše ho, není to magor, ale i tak, jsou tři možnosti, jak na to zareaguje vaše štěndo:
1. řekne si.."aha, k dámě se musím chovat uctivě a až ho fena pustí (až jí ho vypáčim z tlamy) tak se jí omluví, že byl drzej a už se k ní nebude "hrnout"...ale nic si z toho nebude dělat, jen se naučí, že není radno se hrnout ke každému psovi...což by bylo ideální, ale nemůžete na to spoléhat...
2. po téhle zkušenosti se může bát psů
3. po téhle zkušenosti může být agresivní na psy nebo minimálně na určitá plemena
4. je to nepoučitelný pes, nic si z toho nedělá a k dalšímu psovi se opět bude řítit, do té doby, než ho nějaký opravdu sejme
A pak je tady ještě jedna varianta...vaše štěně napadne samotný majitel psa, který prostě uvidí "bojové" plemeno, které se řítí na jeho miláčka a přeci nechcete, aby vám to zlatíčko někdo nakopnul.

Vím, že váš pejsek hodný a zlatíčko, ale bohužel všichni nemáme psy, kteří milují ostatní pesany, někteří z nás mají i pesany z chovatelské stanice "Spi sladce"-je to samozřejmě nadsázka, ale myslete na to a nevěřte fámě, že dospělý pes štěněti neublíží, proto se domluvte s majitelem jiného psa, ten jediný je schopen posoudit, jak se zachová jeho pes a ani to není na stopro

26.10.2016 07:43

Weater, jak píše Illena - uč ho, že:

a) se k druhému psu dostane až TY mu to umožníš (na povel) - i k těm tvým známým!

b) onoho povelu do hry se dočká, až bude schopen být v klidu (klidné sezení, klidná chůze u nohy - bez napínání vodítka...)...rozuměj, za požadované chování=klid v nějaké podobě, mu ty dáš odměnu = hra se psem, nebo s tebou-viz za c)

c) nedostane se ke každému psu (nauč ho, že i když ho ke psu nepustíš, tak mu tu hru-aktivitu nabídneš ty).

26.10.2016 09:58
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

WeaterCz napsal(a):

Jen se zeptám, jako štěně od těch 4 měsíců to nedělal? Začal to dělat až teď?

Viděla bych problém v tom, že on to dělal už jako štěně, ale vy jste to nijak neřešili. Tudíž on teď nechápe, proč něco, co mohl dělat úplně normálně teď dělat nemůže. Dost často vidím lidi, které jejich štěně táhne k jinému psovi a ještě u toho "ječí", majitel za ním vlaje a ještě se tomu směje. To si vždycky říkám, že jsem zvědavá, zda se tomu bude smát i za rok. Ono u štěněte, které ještě není tak samostatné to jde naučit mnohem lépe.

Jinak teda jak už bylo psáno - pes si může jít očuchat jiného až ve chvíli, kdy vy to dovolíte. Žádné tahání, řvaní a napnuté vodítko. Prostě počkat až se pes uklidní. Ale učit taky to, že ke každému psovi se čuchat nepůjde. Někdy odměnit "očucháním", jindy hrou s vámi.

26.10.2016 10:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
Jen se zeptám, jako štěně od těch 4 měsíců to nedělal? Začal to dělat až teď?

Viděla bych problém v tom, že on to dělal už jako štěně, ale vy jste to nijak neřešili. Tudíž on teď nechápe, proč něco, co mohl dělat úplně normálně teď dělat nemůže. Dost často vidím lidi, které jejich štěně táhne k jinému psovi a ještě u toho "ječí", majitel za ním vlaje a ještě se tomu směje. To si vždycky říkám, že jsem zvědavá, zda se tomu bude smát i za rok. Ono u štěněte, které ještě není tak samostatné to jde naučit mnohem lépe.

Jinak teda jak už bylo psáno - pes si může jít očuchat jiného až ve chvíli, kdy vy to dovolíte. Žádné tahání, řvaní a napnuté vodítko. Prostě počkat až se pes uklidní. Ale učit taky to, že ke každému psovi se čuchat nepůjde. Někdy odměnit "očucháním", jindy hrou s vámi.

Zrovna teď jsme byli venku a pána k nám táhlo 5m štěně taky asi staforda. Jako přes kopírák. Pán: "to je dobrý on je štěně", se asi bál, že se budu malého bulla bát. A taky měl co dělat. Ale prej je pejsa syna a jeho neposlouchá.

26.10.2016 21:12
bhk

XXX.XXX.210.53

Andrýsek3 napsal(a):
Zrovna teď jsme byli venku a pána k nám táhlo 5m štěně taky asi staforda. Jako přes kopírák. Pán: "to je dobrý on je štěně", se asi bál, že se budu malého bulla bát. A taky měl co dělat. Ale prej je pejsa syna a jeho neposlouchá.

Někdy druhý, vyrovnaný pes u nezbedných štěnat poslouží jako "výchovný poradce".
Stalo se mě před časem - byla jsem venku s naším psem -SAO - vidím "takysouseda" se štěndem jezevčíka -mimochodem nádherným dlouhosrtým štěndem jezevce - pán ho měl na volno a vím, že se hrozně našeho psa bojí(ten pán) tak abych ho nestresovala sešla jsem mimo cestu, že počkám než si ho odchytí..nedařilo se mu a štěník nás najednou zmerčil - nadšeně přiběhl poprvé asi na metr a půl k nám - páneček neštastný volá a volá-můj pes v klidu, štěník šaškoval atd nakonec k pánečkovi odběhl - ten to zase nestihl (starší pán, špatně chodí)- štěník tuto scénku uskutečnil asi ještě 3x jen se s každým odběhnutím od pána k nám víc a víc radostně a štastně přibližoval (chudák takysoused vůbec nestíhal).. No a když přiběhl naposled ten můj medvěd dupl nohou, zařval -nic víc - ale na to tata byl jezevec u pána a konečně se nechal odlovit.Pak, když kolem nás procházel byl štastnej a za medvědem by s pánečkem za zády šel zase rád.On by mu neublížil - to je pod jeho úroven..Jen už měl toho čekání a stání na místě a křiku takysouseda dost-tak vypomohl

Ale kdybych šla s některým jiným z našich psů tak by to nebylo výchovné, ale možná fatální - i když to se toliko netýká vyloženě štěněcích miminek jako spíš těch odrostlejších a otravných dospělých psů..

Přidejte reakci

Přidat smajlík