Výška a váha NO v 6 měsících.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2016 11:29

Mám půl ročního pejska NO. Má 55cm a 27,5kg. Co myslíte, je to málo ( váha ) ? Někdo mi říká ze je jak lunt, někdo, ze je takhle moc hezký. Me zdá být tak akorát. Nechci ho překrmovat jen proto, ze mi někdo řekne, ze z něj dělám mrzáka.

Jak jste to měli Vy se svými NO?
Děkuji.

15.10.2016 12:04

Tak ho vyfoťte ze strany a ze shora a fotku nám ukažte.

15.10.2016 12:25

Fotky mi bohužel nejdou přidat. Trapim se s tím pomalu dvacet minut a nic :/.

15.10.2016 12:26

Tak zkuste zmenšit formát.

15.10.2016 13:10
LájošM

XXX.XXX.14.251

Záleží na celkové konstituci psa, zrovna u NO mohou být rozdíly v tomto věku dost velké.
Půlroční pes ať je raději lehčí, mohutnost nabere, až se naplno vyvinou klouby a přestane růst kostra do výšky.

15.10.2016 13:48

Myslím, že není hubený ani tlustý.. Jaký máte názor Vy?

15.10.2016 14:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Podle mě vypadá moc dobře, takhle hubenější je lepší, než vypaseny, spíš bych nabírala svalovou hmotu, než tuky, pokud vám to přijde málo. Bohužel podle některých lidí, je pořádný pes až když je jak soudek na nožičkách.

15.10.2016 14:15

Ja myslím, ze je tak akorát. Dávám 2x granule a 3-4 týdně kozí mléko nebo tvaroh. Jen slycham od pána co má dvě čuby křepalaka, které maji 40kg ze je to vychrtlina a bude to mrzák hubenej. Proto se ptam na Vaše názory.
Děkuji :).

15.10.2016 14:18

Mě přijde OK...hlavně mě přijde, že pesani, kteří vyrostou ze štěněcí baculatosti, ale ještě nejsou fyzicky dospělý (dorostlý, mohutní) jsou v pubertě "samá ruka, samá noha" a pak teprv začínají mohutnět...

15.10.2016 16:19
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vypadá naprosto v pořádku. Je zbytečné mladého psa překrmovat. Hlavně krmte kvalitně.

15.10.2016 22:05

Děkuji Vám všem smajlík

15.10.2016 22:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ja myslím, ze je tak akorát. Dávám 2x granule a 3-4 týdně kozí mléko nebo tvaroh. Jen slycham od pána co má dvě čuby křepalaka, které maji 40kg ze je to vychrtlina a bude to mrzák hubenej. Proto se ptam na Vaše názory.
Děkuji :).

Beruško, váš N.O. je naprosto v pohodě. Pánovi od křepeláka řekněte, že pokud má jeho fena 40 kg, nemá doma psa, ale prase na výkrmu.Jak může vůbec takové zvíře pracovat v myslivosti? Ta váha. Odkaz na stránkyhttp://nemecky-krepelak.hafici.cz/ Ať se koukne. Ovčouny mám už od mládí a jednou, kdysi, jak byla světovka v Brně, jsme taky tak běhali v kruhu, pořád nám lidi říkali, že naše mladá, je samá ruka samá noha vyžle hubený, no tak jsme ji trošku více krmili a jeli. Rozhodčí nám tenkrát řekl, že je fena zkrmená, že N.O. je pracovní pes, kostra a svalstvo bez tuku. Dostali jsme V.D a jeli domů. Takže asi tak. Když se ohlédnu zpátky, samozřejmě měl pravdu. Dnes bych do do kruhu s takovou selkou, nikdy nešla. S tím tvarohem opatrně. Co krmíte za granule? Maso, vnitřnosti a kosti nedáváte? Ať vám hezky roste a na nějaké blbé něčí kecy se vykašlete. Udržujte ho štíhlého, je to lepší na vývin kostry, nebojte, až dospěje pěkně zmohutní.

15.10.2016 22:41

Beruško, váš N.O. je naprosto v pohodě. Pánovi od křepeláka řekněte, že pokud má jeho fena 40 kg, nemá doma psa, ale prase na výkrmu.Jak může vůbec takové zvíře pracovat v myslivosti? Ta váha. Odkaz na stránkyhttp://nemecky-krepelak.hafici.cz/ Ať se koukne. Ovčouny mám už od mládí a jednou, kdysi, jak byla světovka v Brně, jsme taky tak běhali v kruhu, pořád nám lidi říkali, že naše mladá, je samá ruka samá noha vyžle hubený, no tak jsme ji trošku více krmili a jeli. Rozhodčí nám tenkrát řekl, že je fena zkrmená, že N.O. je pracovní pes, kostra a svalstvo bez tuku. Dostali jsme V.D a jeli domů. Takže asi tak. Když se ohlédnu zpátky, samozřejmě měl pravdu. Dnes bych do do kruhu s takovou selkou, nikdy nešla. S tím tvarohem opatrně. Co krmíte za granule? Maso, vnitřnosti a kosti nedáváte? Ať vám hezky roste a na nějaké blbé něčí kecy se vykašlete. Udržujte ho štíhlého, je to lepší na vývin kostry, nebojte, až dospěje pěkně zmohutní.

Křepelák nejde načíst, zkusím znovuhttp://nemecky-krepelak.hafici.cz/.

15.10.2016 23:39

Křepelák nejde načíst, zkusím znovuhttp://nemecky-krepelak.hafici.cz/.

Při kopírování se vám to lípne na poslední slovo bez mezery. Lepší z copy vkládat až o dva řádky níž, pro jistotu.
http://nemecky-krepelak.hafici.cz.

16.10.2016 09:02

Ja vím, že mám feny přežraný, taky jsem mu to říkala. Jsou to koule. Ale jeho odpověď byla : "nejsou vykrmený, jsou akorát, aspoň to nejsou vyžle."

Krmim granulemi od happy dog. Malého stěněcíma, velkého pro dospělé se zvýšenou aktivitou.
Tvarohu nedavám moc, ale dávám. Stridam to s mlíčko od koziček. Vnitřnosti občas, když jsou - nekupuju, jen domácí!
Maso ano, ale syrové skopové a vepřové. Mám v plánu udělat jim "sulc".

Jen pro ujasnění- psala jsem ze tohle je můj první pes ( první kterého si cvicim od malinka ja a je můj)
Máme ještě 10leteho NO.

16.10.2016 11:41

Při kopírování se vám to lípne na poslední slovo bez mezery. Lepší z copy vkládat až o dva řádky níž, pro jistotu.
http://nemecky-krepelak.hafici.cz.

Ollie, díky za info, pořád mi to nešlo i když jinak vždy šlo. Beruško, kozí mléko je fajn, Masíčko je dobře, že dáváte. Taky dávám většinou syrové, někdy jen krátce povařím, záleží co. Kdyby jste někdy dávala divočáka, VŽDY UVAŘTE, syrového ne.

17.10.2016 19:18

Anet: děkuji za rady a hlavně i Váš názor!

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík