Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Paprunak

2.10.2016 11:24
Paprunak

XXX.XXX.179.163

Dobrý den,

Mám téměř 2 leteho psa, jednostranný kryptorchik, takže se chystáme tak jako tak v nejbližším roce na operaci a odstranění nesestoupleho varlete, ktere je schované někde hluboko v břiše. Trápí mě ale jiná věc. Byť má varle jedno, funguje snad za tři, ale prostě jeho sexuální chování je neúnosné. Myslela jsem si, že to přejde s pubertou, ale naopak se to horsi. Procházky trávíme pravidelně polovinu času s hlavou v jakékoliv louži od fenek (i neharajicich) v absolutním kómatu nevidím neslyším, samotnou kapitolou jsou fenky samotné. Pes je jinak velmi společensky, miluje cizí psy - kluky, dokáže si hrat s každým a to hodiny. Pokud jde ale o fenky, má naprosto zatemnely mozek a má pouze hlavu mezi jejich nohama a nebo se je snaží obskocit, když se fenka nechá. A nemusí harat, prostě téměř všechny feny. :( moc mě tohle chování mrzí, ale prostě vycvik a povely nepomahaji, má vždycky úplně temno a je jak hluchý a slepý, nedá se odvolat na naprosto nic (jídlo, hračky, lidi, psy). S čím problém nemám vůbec je dominance, je to velmi submisivni pes, neagresivni, ve smečce se vždy podridi a psům zásadně ustupuje, v životě se nepopral, snad to ani neumi. Jde pouze čisté o nezvladatelne sexuální chování na fenky.
Otázkou tedy je, pomůže v tomto případě kompletní kastrace? Na operaci půjde tak jako tak, tak jestli vzít jednu kulku nebo dvě už je jedno. Vždy jsem mu tu druhou chtěla nechat, ať má alespoň jednu, ale už mi dochází nervy :(

Diky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2016 11:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

Paprunak napsal(a):
Dobrý den,

Mám téměř 2 leteho psa, jednostranný kryptorchik, takže se chystáme tak jako tak v nejbližším roce na operaci a odstranění nesestoupleho varlete, ktere je schované někde hluboko v břiše. Trápí mě ale jiná věc. Byť má varle jedno, funguje snad za tři, ale prostě jeho sexuální chování je neúnosné. Myslela jsem si, že to přejde s pubertou, ale naopak se to horsi. Procházky trávíme pravidelně polovinu času s hlavou v jakékoliv louži od fenek (i neharajicich) v absolutním kómatu nevidím neslyším, samotnou kapitolou jsou fenky samotné. Pes je jinak velmi společensky, miluje cizí psy - kluky, dokáže si hrat s každým a to hodiny. Pokud jde ale o fenky, má naprosto zatemnely mozek a má pouze hlavu mezi jejich nohama a nebo se je snaží obskocit, když se fenka nechá. A nemusí harat, prostě téměř všechny feny. :( moc mě tohle chování mrzí, ale prostě vycvik a povely nepomahaji, má vždycky úplně temno a je jak hluchý a slepý, nedá se odvolat na naprosto nic (jídlo, hračky, lidi, psy). S čím problém nemám vůbec je dominance, je to velmi submisivni pes, neagresivni, ve smečce se vždy podridi a psům zásadně ustupuje, v životě se nepopral, snad to ani neumi. Jde pouze čisté o nezvladatelne sexuální chování na fenky.
Otázkou tedy je, pomůže v tomto případě kompletní kastrace? Na operaci půjde tak jako tak, tak jestli vzít jednu kulku nebo dvě už je jedno. Vždy jsem mu tu druhou chtěla nechat, ať má alespoň jednu, ale už mi dochází nervy :(

Diky.

Trochu pomůže. prostě uleví se tomu obrovskému pudu a psa sice fenky zajímají, ale tak nějak normálně.

2.10.2016 17:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

Paprunak napsal(a):
Dobrý den,

Diky.

Já bych ho nechala vykastrovat komplet. Min. to ty dané projevy zmírní...

Taky máme zrovna doma hafana s jednou kulkou. Ostatní 2 jsme kastrovali i bez zdravotního důvodu (máme doma více fen a jistota je jistota, navíc jeden to měl i v adopční smlouvě jako podmínku), takže jsme ani neuvažovala o tom, mu tu jednu nechávat. Nevidím moc důvod...stejně do chovu není a zvlášť pokud takhle vyvádí...

2.10.2016 17:33
linduš

XXX.XXX.79.4

Měla jsem podobného erotomana, jinak super pes. tohle už hraničilo snad i s týráním.
nechala jsem kastrovat a u háravek se sice napružil, něco jako zkusil, ale dal se odvolat.
byla bych za kompletní kastraci, uleví to pudům

Paprunak

2.10.2016 17:58
Paprunak

XXX.XXX.178.237

Díky všem za podporu, půjde tedy pryč všechno :).

Neregistrovaný uživatel

5.10.2016 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

U kryptorchidů je zvýšený sexuální apetit velice častý. Varle, které zústalo v břiše (nebo třísle) je ve vyšší teplotě. Sice neprodukuje normální spermie, ale o to více testosteron. Nechte vzít obě varlátka a bude v pohodě. Měla jsem dva psy "krypťáky" a takto mi to bylo vysvětleno. Oba se měli po kastraci o dost lépe. Navíc nesestouplé varle se musí vzít v každém případě, je to zdravotní riziko.

Paprunak

5.10.2016 06:27
Paprunak

XXX.XXX.0.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
U kryptorchidů je zvýšený sexuální apetit velice častý. Varle, které zústalo v břiše (nebo třísle) je ve vyšší teplotě. Sice neprodukuje normální spermie, ale o to více testosteron. Nechte vzít obě varlátka a bude v pohodě. Měla jsem dva psy "krypťáky" a takto mi to bylo vysvětleno. Oba se měli po kastraci o dost lépe. Navíc nesestouplé varle se musí vzít v každém případě, je to zdravotní riziko.

To jsem nevěděla, díky za odpověď, jsem ráda, že to má potencionálne nějaké vysvětlení :)
Že se nesestouple musí vzít víme, veterinář řekl ideálně mezi 2-4 rokem věku, takže se chystáme co nejdříve,2 roky bude mít za měsíc.

6.10.2016 03:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Měla jsem dva psy kryptorchidy a nechala jsem odstranit jen zadržené varle, oba byli v pohodě a chovali se normálně.

6.10.2016 08:03
manbea

XXX.XXX.70.116

Kamarádka měla šeltii, také jednostranného kryptorchida a byl na tom mentálně podobně jako pes zadavatele. Nechala nakonec po dlouhém rozmýšlení odstranit obě varlata a pes se konečně začal chovat normálně. Byl schopný výcviku a soustředit se, ale jinak zůstal akční a temperamentní.
Nejsem zastánce kastrací, ale v tomto případě, kdy byl pes ovládán prakticky jenom hormony velmi pomohla.

Neregistrovaný uživatel

7.10.2016 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

scylla napsal(a):
Měla jsem dva psy kryptorchidy a nechala jsem odstranit jen zadržené varle, oba byli v pohodě a chovali se normálně.

Ano, jasně, pokud nechcete kastráta, nechte odstranit jen to nesestouplé varle - to je nutnost.
To venku můžete klidně nechat a pak máte normálního nekastrovaného psa i když pouze s jedním varletem. To "bušení testosteronu" dělá to varle, co je v teple v břiše.
Operace může být někdy složitější, protože prý nění vždy lehké to atrofované varle v briše najít. Když se ale neodstraní zvrhává se často do rakoviného bujení. Rána po zašití vypadala podobně jako u feny po kastraci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík