Anonym11
XXX.XXX.40.124
Dobrý den,
potřebovala bych radu. Máme doma 7letou Francouzského Buldočka a od včerejšího dne má bolesti zad (pravděpodovně -už měla něco podobného). Celý den byla v pořádku ovšem večer začala přešlapovat, nevěděla jak si má lehnout, ztěžka dýchat a třepat se. Asi po 15 minutách ji to přešlo. Nasadili jsme tedy klidový režim, ovšem nestačilo to. Ráno jsme ji pustili ven vyvenčit na chvíli a situace se po chvíli opakovala. Ale slaběji než včera. Zdá se nám i trochu nafouklá, i když toho do sebe moc nedostala. Teď s ní jsem, má "karanténu" a leží, nikam ji raději nepouštíme, je přikrytá svetrem a má u sebe vodu. Momentálně je v pořádku, myslíme si, že je to klidnější průběh než posledně, to byla citlivá i na dotek.
Můžeme jí ještě nějak ulehčit situaci? Postupujeme správně? Měla by být v teple nebo naopak ne? O víkendu veterináře jen stěží najdeme. Odpoledne budeme volat veterináři alespoň pro radu. Víte někdo co by to mohlo být? Už jednou jsme tu situaci zažili a dostala injekci, prášky a klidový režim.
Moc děkuji za jakoukoli radu, zkušenost.
Anonym11
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych radu. Máme doma 7letou Francouzského Buldočka a od včerejšího dne má bolesti zad (pravděpodovně -už měla něco podobného). Celý den byla v pořádku ovšem večer začala přešlapovat, nevěděla jak si má lehnout, ztěžka dýchat a třepat se. Asi po 15 minutách ji to přešlo. Nasadili jsme tedy klidový režim, ovšem nestačilo to. Ráno jsme ji pustili ven vyvenčit na chvíli a situace se po chvíli opakovala. Ale slaběji než včera. Zdá se nám i trochu nafouklá, i když toho do sebe moc nedostala. Teď s ní jsem, má "karanténu" a leží, nikam ji raději nepouštíme, je přikrytá svetrem a má u sebe vodu. Momentálně je v pořádku, myslíme si, že je to klidnější průběh než posledně, to byla citlivá i na dotek.
Můžeme jí ještě nějak ulehčit situaci? Postupujeme správně? Měla by být v teple nebo naopak ne? O víkendu veterináře jen stěží najdeme. Odpoledne budeme volat veterináři alespoň pro radu. Víte někdo co by to mohlo být? Už jednou jsme tu situaci zažili a dostala injekci, prášky a klidový režim.
Moc děkuji za jakoukoli radu, zkušenost.
Měli jste být už zpátky z veteriny, může mít ucpaná střeva, problém s ledvinami, s játry, má bolesti a vy jí přikryjete svetrem? Maztejte na veterinu, ihned.
Tak asi na veterinu, a pokud to budou opravdu záda, tak na to nám kdysi veterinář píchnul vitamín B a proti bolesti dal tablety Movalis - dával jsem psovi půl ráno a půl večer. A po dvou injekcích béčka a pár tabletách Movalisu běhal 12 ti letý pes za 3 dny jak mladík. Ale také to ve vašem případě nemusí být záda, to musí určit veterinář.
Se rozthrl pytel s takovými dotazy ne? Už čtu asi 4tý, kdy jde psovi pomalu o život - kaštan, záda, pravidelné zvracení a průjem a všichni čekají, že jim tady někdo poradí bylinky do žrádla, nebo už zvednete zadek a vezmete to zvíře na veterinu? Já nevím, ale jakmile se mi něco zdravotního na mém psovi nezdá, notabene bolesti apod. Tak okamžitě volám veterináři, který mi řekne nejlíp, zda přijet rovnou, nebo to do pondělí vydrží.