Vařená strava pro psy

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tesimesi

24.9.2016 09:05
tesimesi

XXX.XXX.32.137

Dobrý den
Mám 6 ti měsční fenku borderky a žádám vás o radu. Do ted jsem krmila granulemi ( brit, profine, fitminy), ale jí prostě nic nechutná a jíst to nechce. Zkoušela jsem jí do granulí míchat trochu konzervy pro chut to sice s radostí snědla, ale hned pak měla průjem.Ráda bych tedy začala vařit maso s rýží nebo těstovinami, zeleninou a nějaké ty "bonusy" vejce, tvaroh, sýr atd.. ale vůbec nevím kolik bych jí měla dávat ( vím že 1/3 masa a 2/3 příloha a zelenina) ale nevím kolik gramů masa a kolik přílohy.A jestli mi to výjde draze pokud jsem kupovala granule 15 kg cca 900 kč které nám vydrželi na 2 měsíce. Jsem ochotna utratit do 600 kč/měsíc vím že hlava, nohy a krky jsou dost levné a mi nevadí obírat a porcovat maso a mysím si že by to byla dobrá alternativa bojím se však že jídlo nebude dost vyvážené a ona pak bude mít kvůli mě problémy.Budu ráda za jakou koliv radu :).

24.9.2016 09:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Koukněte na tuhle stránku: manwe.eu a na celý pravý sloupec. Je tam vše co potřebujete vědět. Jinak doporučuji pokud to fenka bude baštit klidně syrové, ať se s tím nemusíte vařit. A mě maso vychází na míň, než kvalitní granule, záleží na zdroji a druhů masa.

annaalexa

24.9.2016 09:24
annaalexa

XXX.XXX.73.11

Obávám se se, že to máte obráceně. Pes má dostávat 2/3 masa a 1/3 přílohy.

tesimesi

25.9.2016 09:25
tesimesi

XXX.XXX.32.137

Andrýsek3 napsal(a):
Koukněte na tuhle stránku: manwe.eu a na celý pravý sloupec. Je tam vše co potřebujete vědět. Jinak doporučuji pokud to fenka bude baštit klidně syrové, ať se s tím nemusíte vařit. A mě maso vychází na míň, než kvalitní granule, záleží na zdroji a druhů masa.

DĚKUJI URČITĚ SE MRKNU
A syrovým masem určitě krmit nechu hlavně kvůli parazitům kteří se díky tpelnému zpracování zahubí. Ale kažého názor :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.9.2016 10:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

tesimesi napsal(a):
DĚKUJI URČITĚ SE MRKNU
A syrovým masem určitě krmit nechu hlavně kvůli parazitům kteří se díky tpelnému zpracování zahubí. Ale kažého názor :).

No nemyslím si, že by pes z normálního masa chytil nějakého parazita, ale budiž...taky maso vařím, pesanům syrový moc nejede, poměr maso vs. zelenina a příloha...určitě, jak už bylo popsáno výše...a hlavn nezapomeňte, že jestli nebudete zkrmovat kosti (který musíte dávat syrový), tak pes bude mít stopro málo vápníku, protože v mase je výrazně více fosforu, takže ten vápník musíte dodávat jinak...

25.9.2016 10:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

tesimesi napsal(a):
DĚKUJI URČITĚ SE MRKNU

To je blbost. Ale pro mě za mě, to klidně vařte, je to asi jedno. A hlavně nevařte kosti. Kosti pes dostávat musí, takže ty stejně budete dávat syrové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík