Radek K.
XXX.XXX.180.7
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu.mám roční fenku Bígla.dnes v noci začala kašlat.a po každém zakašlání jako by se snažila něco vykašlat.jako by jí něco vadilo v krku.kašel je suchý a chraplavý. poradí někdo zda jde jen o nachlazení nebo něco vážnějšího? moc děkuji. Radek.
Radek K.
XXX.XXX.180.7
Jinak čumák má suchý, chuť k jídlu také a na chování žádné změny nevnímám.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zřejmě jde o psincový kašel https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3170566/kasel-a-daveni#a3182312.
Musíte podpořit imunitu, ta se posiluje ovocem, zeleninou, bylinkami(šípek, kopřiva, pampeliška, lapacho aj) a sirupy z nich (echynaceový, zázvorový, ostropestřecový), dále omegami 3,6,9 a mořskými řasami.
Radek K.
XXX.XXX.180.7
Četl jsem hodně příspěvků že pomáhá jitrocelový sirup.ten mám doma.jen nevím kolik bych jí měl dát a jak často.
Radek K.
napsal(a):
Četl jsem hodně příspěvků že pomáhá jitrocelový sirup.ten mám doma.jen nevím kolik bych jí měl dát a jak často.
Ten samozřejmě také, ale jak říkám, chce to komplexní léčbu s podporu organismu. Co je to za plemeno?
Radek K.
XXX.XXX.180.7
Bígl.jinak zeleninu baští a myslím že má vše co potřebuje. minulý týden jsme byli na dovolené a psík byl v psím hotelu kde bylo více psů.a je také pravda že paní nám ji vrátila celou mokrou a zatuchlou.
Radek K.
napsal(a):
Bígl.jinak zeleninu baští a myslím že má vše co potřebuje. minulý týden jsme byli na dovolené a psík byl v psím hotelu kde bylo více psů.a je také pravda že paní nám ji vrátila celou mokrou a zatuchlou.
Evidentně nemá vše, co potřebuje (ve stravě), jinak by se nenakazila.
Radek K.
XXX.XXX.180.7
Já to myslel obrazně.samozřejmě že nějaké látky jí chybět můžou.ale dostává stravu všeho druhu. jinak Vám moc děkuju za rady.
napsal(a):
Evidentně nemá vše, co potřebuje (ve stravě), jinak by se nenakazila.
Rájka, to snad ne...
Radek K.
napsal(a):
Dejte jí polívkovou lžíci třikrát denně, jen pozor aby nebyl s umělým sladidlem, to je pro psy jedovaté, musí být slazený cukrem.
Radek K.
XXX.XXX.212.17
napsal(a):
Dejte jí polívkovou lžíci třikrát denně, jen pozor aby nebyl s umělým sladidlem, to je pro psy jedovaté, musí být slazený cukrem.
Děkuju moc.
Radek K.
napsal(a):
Děkuju moc.
Není zač, jinak se jí snažte držet spíš v klidu, at moc nelítá. kdyby se to horšilo tak k veterináři. Jinak to co vám tu píšou o stravě apod je kravina, některý pes to chytne, jiný ne.
napsal(a):
Není zač, jinak se jí snažte držet spíš v klidu, at moc nelítá. kdyby se to horšilo tak k veterináři. Jinak to co vám tu píšou o stravě apod je kravina, některý pes to chytne, jiný ne.
Nemáte pravdu, vždy se v první řadě jedná o imunitu.
Promiňte rájka999, ale není to pravda. Kamarádka má smečku a jeden rok se s psincovým kašlem potýkala. Psi jsou krmeni naprosto stejně a přitom někdo dostal a někdo ne. Pejskovi zjevně v hotelu nesvědčilo, nemuseli ho tam trápit, stačí, že byl odtržen od své smečky. Týden je dlouhá doba, zejména v pubertě.
napsal(a):
Nemáte pravdu, vždy se v první řadě jedná o imunitu.
Ale strava nerovná se imunita, tak jednoduché to fakt není. Strava ovlivňuje, resp. může ovlivnit, ale nerovná se...
Lexaurin
napsal(a):
Na imunitu ma vliv spoustu veci, včetně psychiky.Kdyby to bylo tak jednoduché, a stačilo se poradne najíst, to by byla krasa
Tak samozřejmě, že i další faktory, jako stres, hrají roli.
A jako třeba genetika...
Radek K.
XXX.XXX.212.17
Dnes ráno jsme byli pro jistotu na veterině.doktor potvrdil psincový kašel.dostala injekci a antibiotika.druhym dnem také jitrocel.sirup. vypadá to že se opravdu nakazila v psím hotelu od jiného psa a urcite i stres ze byla tyden bez nas hraje roli.navic nedavno trpela falesnou brezosti, tak se asi vse seslo najednou. jinak dnes kašel naprosto opadl a musime ji krotit v jejim dovadeni aby byla v klidu. jinak všem moc děkuji za příspěvky.
Radek K.
XXX.XXX.212.17
A děkuji i za naší teroristku ☺.
Radek K.
napsal(a):
Dnes ráno jsme byli pro jistotu na veterině.doktor potvrdil psincový kašel.dostala injekci a antibiotika.druhym dnem také jitrocel.sirup. vypadá to že se opravdu nakazila v psím hotelu od jiného psa a urcite i stres ze byla tyden bez nas hraje roli.navic nedavno trpela falesnou brezosti, tak se asi vse seslo najednou. jinak dnes kašel naprosto opadl a musime ji krotit v jejim dovadeni aby byla v klidu. jinak všem moc děkuji za příspěvky.