Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kiarak

12.9.2016 15:20
Kiarak

XXX.XXX.89.133

Dobrý den, tohle téma tady je nejspíš po několikáté, ale nemám čas hledat ve starších...
Jde o to, že máme starší fenu (9 let) a chceme si k ní pořídit nové štěně. Jenže štěně, které máme vyhlédlé je pes. Vrh je celý klučičí, takže nemáme jinou možnost.
Fena je bezproblémová a se zařazením nového psa do "smečky" by jistě ráda souhlasila.
A chci se zeptat, jestli by byl nějaký problém se psem a fenou v jednom domě? Docela často vídám takovéhle složení a zatím žádný problém u nikoho nebyl. Jak tohle řešíte vy?

Kiarak

12.9.2016 15:23
Kiarak

XXX.XXX.89.133

Samozřejmě psa vykastrujeme, až to bude možné. V kolika je nejlepší kastrovat?

12.9.2016 15:35
manbea

XXX.XXX.18.54

Měla jsem smíšenou smečku a bylo to v pohodě, jen fena šéfovala (a psi ji spokojeně poslouchali). Nikdo nebyl kastrován, takže jsme v době hárání oddělovali, ale máme na to podmínky, takže nebyl problém. Soužití pes/fena je podle mne lepší, než soužití jedinců stejného pohlaví, jen počítejte s tím, že na procházkách si pes může fenu před dotěrnými psy - samci bránit.
Je také dobré, aby fena měla výborně zvládnutou poslušnost a byla bez zlozvyků, protože pro mrňouse se stane velkým vzorem a do značné míry bude kopírovat její chování.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2016 16:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Soužití bez problémů, nynější fena kastrovaná, takže pohoda, když jsme měli nekastrovanou, tak jsme oddělovali...

Kiarak

12.9.2016 16:37
Kiarak

XXX.XXX.173.16

Děkuji za odpovědi.

12.9.2016 16:42
scylla

XXX.XXX.150.32

Kiarak napsal(a):
Dobrý den, tohle téma tady je nejspíš po několikáté, ale nemám čas hledat ve starších...
Jde o to, že máme starší fenu (9 let) a chceme si k ní pořídit nové štěně. Jenže štěně, které máme vyhlédlé je pes. Vrh je celý klučičí, takže nemáme jinou možnost.
Fena je bezproblémová a se zařazením nového psa do "smečky" by jistě ráda souhlasila.
A chci se zeptat, jestli by byl nějaký problém se psem a fenou v jednom domě? Docela často vídám takovéhle složení a zatím žádný problém u nikoho nebyl. Jak tohle řešíte vy?

Mám celý život psy i feny v domě, není žádný problém, vycházejí spolu, žerou spolu, vycházejí v pohodě.

Kastrovat psa vůbec nemusíte, jde to ohlídat, máte přece kliky a dveře, ne?

Kiarak

12.9.2016 21:55
Kiarak

XXX.XXX.89.133

scylla napsal(a):
Mám celý život psy i feny v domě, není žádný problém, vycházejí spolu, žerou spolu, vycházejí v pohodě.

Kastrovat psa vůbec nemusíte, jde to ohlídat, máte přece kliky a dveře, ne?

Ano, kliky a dveře máme :). Jenže pejsci budou venku. Fena má boudu s výběhem (ale jinak je volně), do které by se jeden mohl zavírat, ale to mi přijde zbytečné. To raději tu kastraci psa...

12.9.2016 21:59
Šarina

XXX.XXX.231.146

Kiarak napsal(a):
Ano, kliky a dveře máme :). Jenže pejsci budou venku. Fena má boudu s výběhem (ale jinak je volně), do které by se jeden mohl zavírat, ale to mi přijde zbytečné. To raději tu kastraci psa...

To já bych tedy radši na těch pár dní oddělila než kastrovala :(.

12.9.2016 22:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

Šarina napsal(a):
To já bych tedy radši na těch pár dní oddělila než kastrovala :(.

Tak to jste třeba neměla doma psa, co v ty nej dny jen ležel u kotce a nežral a hubl..pro takového psa byla kastrace vysvobození, protože pak mohl být s holkama 24 hod. denně a byl klid. Jo a chuť na krytí ho nepřešla..jen měli jaksi bezpečné krytí.

Další psy už jsme kastrovali taky a nijak jim to neublížilo. Neřeknu u feny, tam je to větší zásah..ale u psa je to šmik, šmik a je to... a rizika komplikací a neduhů minimální.. (u feny třeba inkontinence, apod..).

13.9.2016 06:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Kiarak napsal(a):

Proč si pořizujete psa k feně, když pro to nemáte podmínky? Co vás k tomu vede? Je pro vás pes tak málo, že se podíváte na štěně a už si představujete kudlu?

13.9.2016 06:53
scylla

XXX.XXX.150.32

lavacca napsal(a):
Tak to jste třeba neměla doma psa, co v ty nej dny jen ležel u kotce a nežral a hubl..pro takového psa byla kastrace vysvobození, protože pak mohl být s holkama 24 hod. denně a byl klid. Jo a chuť na krytí ho nepřešla..jen měli jaksi bezpečné krytí.

Další psy už jsme kastrovali taky a nijak jim to neublížilo. Neřeknu u feny, tam je to větší zásah..ale u psa je to šmik, šmik a je to... a rizika komplikací a neduhů minimální.. (u feny třeba inkontinence, apod..).

Šmik a je to. Může následovat řídnutí kostí, vysychání vazivových tkání, inkontinence, potíže se štítnou žlázou, osteosarkom, mastocytom... ale kdo by se tím zabýval, že. Vždyť je to jen pes a šmik a je to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík