Josefka
XXX.XXX.59.180
Dobrý den, prosím o poskytnutí všech možných informací, zkušeností s Českým strakatým psem. Děkuji Katka
Josefka
XXX.XXX.59.180
rapotacka11
napsal(a):
Dobrý odkaz.
Viděla jste ho naživo ?
Ano, pročpak se ptáte?
Josefka
XXX.XXX.59.180
rapotacka11
napsal(a):
Jen jsem myslela jestli je znáte, nic víc .
V pořádku
Kdysi dávno jsem na netu na Strakáče narazila, pak úplně náhodně asi po půl roce jsem Strakáče potkala v jedné restauraci, byl mazlíčkem jednoho staršího páru, řeknu Vám, to je tak krásný pes, a jak byl poslušný. Dali jsme se do řeči a říkali, že už měli pejsky ale tenhle, že je dokonalý. Jiné plemeno už by nechtěli, a také, že uvažují, že by Dastymu (tak se jmenuje) pořídili kámoše. No a od té doby pořád tak pokukuju a sháním co nevíce informací. Rádi by jsme s manželem nějakého všestranného, aktivního společníka
Strakáč je povahově velmi trpělivý, milý, cvičitelný. Nakonec jeho bohužel původní poslání potřebovalo psa nekonfliktního. Znám jich několik a prakticky neznám jediného, který by byl silně problematický. Kolega je ve vlastnictví Strakáče, chodí a strakaté vycházky, též nikdy neříkal, že by byl nějaký problém.
Strakačku má sestřenka a je to celkem éro. Tedy teď v 5ti letech už se celkem zklidnila, ale byla rozlítaná, dokonce jim utíkala ze zahrady, když odešli do práce a ničitelka to byla taky fest, zlikvidovala k čemu se dostala. Jinak se psy byla hodná, nekonfliktní. Možná by byla i více poslušná, kdyby měla míň benevolentní výchovu
Je to takový univerzální pes, dobře cvičitelný, ale není to úplně bez práce, jak si občas někdo myslí. Vychovávat se musí každé plemeno. Při dobrém vedení se s nimi dají dělat skoro všechny psí sporty.
Vrhů nebývá ročně moc, takže máte čas si vše o nich nastudovat, případně se jít podívat na nějaký jejich sraz a štěně si pak raději dopředu zamluvit. Kolem strakáčů jsou moc fajn lidi, asi že to není žádné módní a líbivé plemeno pro slečinky.
Taky si rozmyslete, jestli chcete krátkosrstého nebo dlouhosrstého.