Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anakon

8.9.2016 21:30
Anakon

XXX.XXX.43.117

Ahoj, mám bílého krátkosrstého psa (takže je na něm dost vidět) a dneska jsem viděla, jak mu po hlavě leze brouček - při bližším ohledání a nabrání na kapesník jsem s hrůzou zjistila, že jde o blechu (už je měl před rokem asi, vím, jak to vypadá). Prohlédla jsem ho celého a žádnou jinou jsem nenašla a ani trus. Mám i tak koupit šampony a spreje a udělat deratizaci nebo je možné, že se "neuhnízdily" a mám počkat, jestli budou další nálezy? Díky :).

Anakon

8.9.2016 21:31
Anakon

XXX.XXX.43.117

(ještě dodám, že na kapesníku mi blecha vyskočila, fakt to bylo ono).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2016 21:33

Jedna blecha, kterou vidíte, často znamená 100 blech o kterých nevíte.

s opatřeními bych nečekala.

Anakon

8.9.2016 21:35
Anakon

XXX.XXX.43.117

No právě mi přijde, že na bílém krátkosrstém psovi bych po důkladné prohlídce něco našla, ne? A ještě dodám, že se pes vůbec nedrbe...
Mám tedy i tak zítra dojet koupit věci na deratizování? :).

8.9.2016 21:52

Anakon napsal(a):
No právě mi přijde, že na bílém krátkosrstém psovi bych po důkladné prohlídce něco našla, ne? A ještě dodám, že se pes vůbec nedrbe...
Mám tedy i tak zítra dojet koupit věci na deratizování? :).

Blechy ale nežijí pouze na psovi, jo, chodí se tam nažrat, ale většina je jich v daném okamžiku mimo psa.

Anakon

8.9.2016 21:53
Anakon

XXX.XXX.43.117

No my jsme dnes přijeli domů od známých po týdenním pobytu v přírodě, takže doma zatím nic není, pouze na psovi, pokud je má, přivezl si je... Ale asi máte pravdu a pro klid duše půjdu zítra deratizovat, zablešený byt nechci :).

8.9.2016 22:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nám se stává, že když za psem přijde jeho romská kamarádka tak sem tam nějakou blechu přitáhne. Je bílý a chlupatý a blechu vždycky najdu, když mu pomuchlám hlavu, tak vyběhne z těch krátkých chlupů co má, na tváři" Také se mi stane, že odchytím jednu-dvě a konec. Ještě se mi nestalo, že by byl zablešený. Ale já ho také x krát denně muchlám a prohlížím. A je venkovní, takže i kdyby nám náhodou něco uniklo a pomnožilo se, nějaký spot on by to pak napravil

8.9.2016 23:04
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak...je fakt, že blechy jsou teď asi problém a není radno je podceňovat, ale na mé předchozí feně (byla světlá) jsem několik blech za život určitě našla, žádná protibleší opatření jsem v bytě nikdy neprováděla a ťuk ťuk...nevím o tom, že by nám ho kdy zamořily
Čímž netvrdím, že se to nemůže stát.
Pro anakon - deratizace je hubení hlodavců smajlík

9.9.2016 08:48

Já nevím, žiju se psy a kočkami 45 let. Zablešené psy jsme měli jednou, spravila to koupel orthosanem, nic jiného tehdy nebylo. jednoho psa jsme našli a v tom se blechy přímo hemžily, tenkrát mu veterinář píchl ivomec, blechy chcíply a dál se to neřešilo. Kočky nějak moc nesleduji, asi nějaké mají. Někdy občas na psovi nějakou blechu vidím, bud to neřeším, když jich vidím víc dám nějaký spot on nebo obojek. Nikdy jsme zamořený byt neměli. Na místě zadavatelky bych tedy spíš pro její klid na psa něco koupila, ale jinak bych to nějak přehnaně neřešila.

Anakon

9.9.2016 10:51
Anakon

XXX.XXX.43.117

Díky za uklidnění :)
Náš pes je bytový a spí (bohužel:) i v posteli, takže blechy bychom opravdu doma neradi.
Každopádně jsem ho znovu dnes prohlížela a stále žádný další nález ani blech ani trusu, nedrbe se, tak to asi nechám být zatím a budu ještě pár dní sledovat.

9.9.2016 12:16
balisek

XXX.XXX.131.211

Anakon napsal(a):
Díky za uklidnění :)
Náš pes je bytový a spí (bohužel:) i v posteli, takže blechy bychom opravdu doma neradi.
Každopádně jsem ho znovu dnes prohlížela a stále žádný další nález ani blech ani trusu, nedrbe se, tak to asi nechám být zatím a budu ještě pár dní sledovat.

Jelikož mám naháče, trvalejší protibleší opatření jsou problém (obojek dráždí holou kůži, spoty se při pravidelném týdenním koupaní smyjí a v Bravecto zatím nemám moc důvěru).

Z chalupy si pravidelně od místních psů přitáhne blechu. Jednu smajlík. Blechu odchytnu a psa pro svůj klid jednorázově vykoupu šamponem Arpalit. Nedramatizovala bych tosmajlík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík