"Prstýnek" na ocasu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2016 21:05
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ahoj,
dneska jsme nahmatali naší fence něco v půlce ocasu, asi otok? Ale je to spíš tvrdé, je to jako by měla na ocasu prstýnek, prostě vyboulené místo kolem dokola. Nahmatali jsme to náhodou, na pohled to ani není vidět. S ocasem hýbe normálně, vrtí, mává, při prohmatání jí to nebolí, ani sebou necukne, dokonce se ani neotočí, když na to sahám. No přijde mi to divné, nevíte co by to mohlo být?
Cca před 10ti dny jí ocas trochu nastydl (asi z řeky), měla zákaz vody a nahřívali jsme, za pár dní se to srovnalo. Nemůže to mít souvislost? I když to nastydnutí bylo u kořene a tohle je v půlce... díky za reakce.

3.9.2016 23:00
Iliena

XXX.XXX.37.7

Nikdo?

4.9.2016 05:39
koňadra

XXX.XXX.128.31

Co je to za plemeno? Může to být i zálomek = vylučující vada z chovu. Ale takto se to nedá určit, navštivte veterináře, nebo zkušeného chovatele.

Neregistrovaný uživatel

4.9.2016 08:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Taky bych to viděla na zálomek.

4.9.2016 09:36
Iliena

XXX.XXX.248.253

Zálomek? To je co? Je to kříženka SBT, takže chov se nás netýká, je ji bez pár týdnů rok a půl a má to tam až teď. No k vetovi asi sjedeme.

Neregistrovaný uživatel

4.9.2016 09:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Iliena napsal(a):
Zálomek? To je co? Je to kříženka SBT, takže chov se nás netýká, je ji bez pár týdnů rok a půl a má to tam až teď. No k vetovi asi sjedeme.

Zálomek je buď vrozená vada (zdeformovaný ocasní obratel), nebo poúrazový stav, kdy došlo k poškození nebo zlomení ocasu. Pokud to není bolestivé a pes nese ocas normálně, tak bych to nějak nehrotila - max. ukázala vetovi až tam půjdete kvůli něčemu jinýmu

4.9.2016 10:00
Iliena

XXX.XXX.143.14

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zálomek je buď vrozená vada (zdeformovaný ocasní obratel), nebo poúrazový stav, kdy došlo k poškození nebo zlomení ocasu. Pokud to není bolestivé a pes nese ocas normálně, tak bych to nějak nehrotila - max. ukázala vetovi až tam půjdete kvůli něčemu jinýmu

Aha, jen nevím že by se jí něco stalo... Bolestivé to nemá. Možná se nám to zdá to o něco menší než včera. Kdyžtak tam zítra sjedeme, jen pro klid. Děkuju

Neregistrovaný uživatel

4.9.2016 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Iliena napsal(a):
Aha, jen nevím že by se jí něco stalo... Bolestivé to nemá. Možná se nám to zdá to o něco menší než včera. Kdyžtak tam zítra sjedeme, jen pro klid. Děkuju

To je hned - stačí, že vás pes bouřlivě vítá, a jak vrtí ocasem, tak se bouchne o futra nebo roh nábytku.

4.9.2016 10:55
Iliena

XXX.XXX.37.7

No tak to potom jo, to je totiž každou chvíli a že jsou to dost pecky. No tak to asi k vetovi nemá cenu, nebolí jí to a udělat se s tím stejně nic nedá, že? Leda kdyby se s tím něco dělo, tak bysme tam sjeli. Poděs můj bláznivej

4.9.2016 17:45
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Mazová žláza.

5.9.2016 09:50
Iliena

XXX.XXX.28.253

Dasvo napsal(a):
Mazová žláza.

Uprostřed ocasu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2016 09:58

Dasvo napsal(a):
Mazová žláza.

Toť kde? Tohle (asi) měli oba mí psi a kocour, bylo a zmizelo (žádný zálomek).

5.9.2016 10:08
Iliena

XXX.XXX.28.253

Jako ucpaná? (musíte na mě trochu jak ba blbečka) Tak já nevím, možná tam odpoledne sjedem nebo nad tím nepřestanu dumat...

XXX189

5.9.2016 12:12
XXX189

XXX.XXX.89.103

Dasvo napsal(a):
Mazová žláza.

To by nebylo kolem dokola jako prstýnek, ale spíš jako tužší vyboulenina s hmatatelným okrajem.

5.9.2016 12:13
Dasvo

XXX.XXX.101.12

XXX189 napsal(a):
To by nebylo kolem dokola jako prstýnek, ale spíš jako tužší vyboulenina s hmatatelným okrajem.

No, podle mého názoru ani zálomek není prstýnek. smajlík

5.9.2016 12:16
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Iliena napsal(a):
Jako ucpaná? (musíte na mě trochu jak ba blbečka) Tak já nevím, možná tam odpoledne sjedem nebo nad tím nepřestanu dumat...

Ne, ne, ucpaná ne. Psi mají na hřbetu ocasu mazovou žlázu (přibližně v jedné třetině délky bráno od kořene), a ta to může být. je to takové tuhé zduření pokryté řidší, tvrdší srstí. u krátkosrstých je to patrnější než u dlouhosrsťáků.
Pokud to není bolestivé a pes neijak nereaguje, asi bych to neřešil. ale jestli máte cestu na veterinu, klidně se tam zeptejte. pro klid duše. smajlík

5.9.2016 12:26

Jojo, tak mí psi měli přesně to.

5.9.2016 12:33
Iliena

XXX.XXX.52.23

Dasvo napsal(a):
Ne, ne, ucpaná ne. Psi mají na hřbetu ocasu mazovou žlázu (přibližně v jedné třetině délky bráno od kořene), a ta to může být. je to takové tuhé zduření pokryté řidší, tvrdší srstí. u krátkosrstých je to patrnější než u dlouhosrsťáků.
Pokud to není bolestivé a pes neijak nereaguje, asi bych to neřešil. ale jestli máte cestu na veterinu, klidně se tam zeptejte. pro klid duše. smajlík

Cestu tam sice nemám, ale už jsme se domluvili s přítelem a po práci tam zajedeme. Při nejhorším vypláznu pětikilo za rtg, už jsem v životě přišla o víc. Tak pak napíšu co to vlastně je.

5.9.2016 16:46
Iliena

XXX.XXX.37.7

Tak jsme zpátky od veta. Udělal a ukázal nám rtg a je tam jedna kůstka naštípnutá kolem toho je tedy otok. Pravděpodobně to tedy bylo tím nárazem ocasu do dveří a teď se tam tedy něco děje. Bolestivé to není (nechápu, že se ani neozvala když se jí to stalo) tak jí máme nechat normální režim a sledovat to. Když se bude otok zvětšovat máme přijít hned, když to bude stejné nebo ustupovat máme přijít za měsíc na kontrolní rtg. Prý to chce ještě vidět. Bláznivka moje bláznivá

5.9.2016 17:07

a pak že to kupírování ocasu nemá smysl a je to týrání...

Neregistrovaný uživatel

5.9.2016 17:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Kupírování ocasů podle našich zákonodárců týrání není - týrání prý jen kupírování uší

5.9.2016 17:18
Iliena

XXX.XXX.37.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

já jen, že přítel prohlásil přesně něco takového, když jsme jeli z veteriny domů

5.9.2016 17:30

vet o tom nemluvil?

5.9.2016 17:42

Vždyť by vypada jak boxer ze začátku 20.století

5.9.2016 21:47
Iliena

XXX.XXX.37.7

jen to ne, kdo by mě pak mlátil "bičem"?

Přidejte reakci

Přidat smajlík