Kastrace fenky opakující se falešky...

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2016 00:18
Persefona

XXX.XXX.174.210

Zdravím,
pročetla jsem si tady diskuze o kastracích...tak nějak mi došlo, že tady jsou dvě skupiny, jedna je pro a druhá proti...
Ale...naše situace - máme pejska, ten byl kastrován v 1,5 roku z důvodu 1 nesestouplého varlete...zkoušeli jsme, ale nešlo dolů..z toho důvodu kastrace...pes je povahově skvělý..
nyní fenka, teď má 15 měsíců, už 2x hárala a vždy s šílenou faleškou, kdy musela brát léky...dnes začala hárat potřetí...
Prosím o zkušenosti:
pokud tu falešku měla pokaždé...asi by se to opakovalo stále a riskujeme zdravotní problémy...?
po hárání- za jak dlouho kastrovat?
Jak moc se fenka povahově změní?-nyní je to potvora, šéfuje, všechno je její...pes jí ustupuje..nás poslechne v pohodě, jenom si nás zkouší omotat smajlík ale jinak je hodná..děkuji za Vaše zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2016 01:20

Persefona napsal(a):
Zdravím,
pročetla jsem si tady diskuze o kastracích...tak nějak mi došlo, že tady jsou dvě skupiny, jedna je pro a druhá proti...
Ale...naše situace - máme pejska, ten byl kastrován v 1,5 roku z důvodu 1 nesestouplého varlete...zkoušeli jsme, ale nešlo dolů..z toho důvodu kastrace...pes je povahově skvělý..
nyní fenka, teď má 15 měsíců, už 2x hárala a vždy s šílenou faleškou, kdy musela brát léky...dnes začala hárat potřetí...
Prosím o zkušenosti:
pokud tu falešku měla pokaždé...asi by se to opakovalo stále a riskujeme zdravotní problémy...?
Jak moc se fenka povahově změní?-nyní je to potvora, šéfuje, všechno je její...pes jí ustupuje..nás poslechne v pohodě, jenom si nás zkouší omotat smajlík ale jinak je hodná..děkuji za Vaše zkušenosti.

Nebudu vám radit kastraci, to si musí každý rozhodnout sám...ale chápu vás, sama jsem měla fenu s faleškama...
Jen moje zkušenost s kastrací feny...povaha zůstala, psovi šéfuje, ostrá je až moc a inteligentní taky...jen si musíte říct pro a proti, ani kastrace není bez rizika...my jsme měli štěstí...vše bez komplikací a bez vedlejších "následků".

28.8.2016 06:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Persefona napsal(a):
Zdravím,
Prosím o zkušenosti:

Tahle paní míchá dobré bachovky na tento problém, dobře zabírají. Markéta Tomanová www.umarkety.cz.

28.8.2016 06:49
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
i když já jsem jedna s těch co je proti kastracím, ale pokud je to ze zdravotních problému tak určitě bych o tom uvažovala. Já ohledně toho, že jeto fenečka tak neporadím protože to bych spíš nadělala šodu, mám zkušenost jen se psem.
Bachovky no za skušenou nic nedáte, ale nám na určitý problém opravdu nepomohly a to jsem měla dvě dávky, nepíši že by Vám nepomohly zkusit můžete a uvidíte.
Ještě jedna věc pomalu i tady v okolí je hodně případu, že fenečky dost trpí na falešky a až tak, že berou léky, no nevím nějak je toho strašně moc. Nevím v čem je příčina a to není jen ta faleška třeba namátkou u psů ty jejich nevyvinuté varlata.
S pozdravem Dája.

Neregistrovaný uživatel

28.8.2016 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Vždy a ve všem se najdou 2 strany...

Teď spíš záleží na tvém rozhodnutí.
Pokud bych byla ve tvé kůži, kastrovala bych a klidně hned...

28.8.2016 10:57

Jen jsem chtěla dodat, mojí fenu, co trpěla faleškama, jsme nekastrovali...pořád jsme čekali, že třeba s dalším háráním...přibývajícím věkem...zlepší...nezlepšilo, ...dodnes lituju, že jsme nekastrovali...to si člověk fakt nevybere, pak bychom zase třeba litovali, kdyby fena byla inkontinentní...

28.8.2016 14:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsem pro kastraci, netajím se tím. A nevím, ale snad i odpůrci ví, že takovéhle falešky stejně končí zánětem dělohy, což už je stav život ohrožující. Všichni mí známí, s nekastrovanýma fenama, stejně tak skončili. Hlídám sousedům týden pyrenejku, oni jsou moc nábožensky založená rodina, takže když jsem jim říkala, ať fenu radši vykastrují(nemusí se bát inkontinence, je venkovní) nebo jim ji nakryje některý z místních Romeů, byli proti. Ve třech letech, dostala těžký zánět dělohy, který se jí zopakoval dvakrát po sobě a málem o ni přišli. Teď jsou spokojení, že je kastrovaná a pochvalují si ten klid.

28.8.2016 15:39
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Ja bych kastrovala, nez falesky... Muj veterinar si vykastroval sam svoji fenku a litoval jefineho-ze to neudelal drive

28.8.2016 15:43
aneleh

XXX.XXX.128.47

Lepší živá, kastrovaná fena, než s dělohou, ale umírající na zánět... čím častější falešky, tím vyšší šance na zánět dělohy fena má...
Jinak já jsem pro kastrace...

28.8.2016 18:53
Persefona

XXX.XXX.174.210

Děkuji za názory, jsem rozhodnutá, opravdu nechci, aby fenka trpěla...s tím únikem moči...jak často se to stává a proč k tomu dochází?
Mám na výběr..buď jít k mému veterináři, ten dělá klasickou kastraci, nebo je mi doporučována laparoskopická kastrace v Bohumíně...
Můžu ještě poprosit, jakou kastraci jste měli a jaký byl průběh?
Děkuji.

28.8.2016 20:11

Persefona napsal(a):
Děkuji za názory, jsem rozhodnutá, opravdu nechci, aby fenka trpěla...s tím únikem moči...jak často se to stává a proč k tomu dochází?
Mám na výběr..buď jít k mému veterináři, ten dělá klasickou kastraci, nebo je mi doporučována laparoskopická kastrace v Bohumíně...
Děkuji.

My měli klasiku...úplně bez problémů (největším problémem bylo, že moje žravka nesměla 24 hodin před operací jíst)...domů jsem jí odvážela probuzenou, ale ještě "ospalou", když to pak doma dospala, tak by nikdo nepoznal, že něco prodělala, takže za mě naprostá spokojenost...

28.8.2016 20:26
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Persefona napsal(a):
Děkuji.

Ja 2x klasika, fenky to zvladly na 1. Unik moci byva casteji u vetsich plemen a souvisi s absenci hormonu. V pripade, ze nastane, lze resit medikamentozne.

28.8.2016 20:49
Chingis

XXX.XXX.95.243

My jsme měli taky klasiku, komplikace žádné. Jedné fence se rána trochu zanítila (lízala si to), tak musela brát antibiotika, ale jinak ok. Kastrovali jsme kvůli faleškám a taky problémům s nápadníky - někteří byli značně agresivní a jedna fenka je dost bázlivá. Musím přiznat, že jsem měla celkem strach - po kastraci nám umřel kocourek, a nebýt manžela, tak jsem do kastrace asi nešla, ale teď jsem za to ráda, že mě ukecal. Hlavně ta bázlivka s faleškami po kastraci hodně ožila - když přestaly konečně psům vonět.
S inkontinencí nemám zkušenost, naše holky jsou ještě mladý a doufám, že nás to ani později nepotká (klepu na dřevo), a osobně neznám žádnou fenku která by s tím po kastraci měla problémy.

28.8.2016 20:54
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Jak se pozná faleška, jaké příznaky jsou? naše hárala zatim 2x a kromě divného chování venku se chovala celkem ok.

28.8.2016 20:57
Lexaurin

XXX.XXX.190.215

Markéta80 napsal(a):
Jak se pozná faleška, jaké příznaky jsou? naše hárala zatim 2x a kromě divného chování venku se chovala celkem ok.

Fenka spusti mleko, dela si pelisek, a za mimino si vybere treba hracky, papuce, cokoli. Nosi si je do pelisku, chova se k nim jako mama, nechce od nich ven, proste jako by ty decka mela.

28.8.2016 21:02
Chingis

XXX.XXX.95.243

Markéta80 napsal(a):

Nateklé cecíky, tvorba mléka, příprava pelechu pro štěňata a starání se imaginární štěňátka. u nás byl boj jí dostat ven i na čůrání, dokonce mi jednou utekla domů, když jsme v parku cvičili poslušnost a já jí dala volno (blbec no, mělo mě to napadnout). Prostě měla doma štěňátka a nechtěla si to dát vymluvit.

28.8.2016 21:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Díky tak to nedělá, jen venku se snaží šplhat na strom a když dělá potřebu tak se točí zadkem ke zdi ale doma ok, hraček má v pelechu hodně pořád a hraje si i mimo hárání hlavně s jednou tak snad i nadále bude ok.

29.8.2016 09:00
inusanka

XXX.XXX.98.58

Já jsem proti preventivní kastraci, strašně dlouho jsem zvažovala pro a proti, ale pokud je hárání bez problémů, žádná falešná březost nebo jen minimální bez nalití mléčných žlaz není jediný důvod kastrovat. Ano, fena může mít rakovinu dělohy, ano kastrovaná fena nemůže mít rakovinu dělohy ale čehokoli jiného ano. Rakovina na mléčné liště je u nekastrovaných fen rizikovější, riziko se zvyšuje právě falešnou březostí. Ve vašem případě bych kastrovala, to byl také jediný argument pro případnou kastraci. Naše fenka se dva měsíce šetří, potom v noci porodí hvězdici nebo krokouše, hodí nám to oslintané do postele a starejte se, tím to pro ni končí...

29.8.2016 10:27
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Jsem pro kastraci, netajím se tím. A nevím, ale snad i odpůrci ví, že takovéhle falešky stejně končí zánětem dělohy, což už je stav život ohrožující. Všichni mí známí, s nekastrovanýma fenama, stejně tak skončili. Hlídám sousedům týden pyrenejku, oni jsou moc nábožensky založená rodina, takže když jsem jim říkala, ať fenu radši vykastrují(nemusí se bát inkontinence, je venkovní) nebo jim ji nakryje některý z místních Romeů, byli proti. Ve třech letech, dostala těžký zánět dělohy, který se jí zopakoval dvakrát po sobě a málem o ni přišli. Teď jsou spokojení, že je kastrovaná a pochvalují si ten klid.

Ježkovy voči, to teda zírám, že někdo náboženskou víru používá i jako argument v otázce kastrace zvířete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík