N&D Grain free vs. Purizon Single meat

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Veronika90

26.8.2016 09:03
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Ahojte,

vybírám granule. Nyní krmíme Taste of the wild a slyšela jsem dost názorů, že to není ideální a tak hledáme něco jiného. Zaujaly mě tyhle dvě značky.
Pro co byste se rozhodli vy a proč?
Případně krmíte někdo tímhle?

Díky
Verča.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2016 23:41

Purizon jen jehněčí s lososem nebo ryba. Ostatní mají drůbeží maso nebo drůbeží tuk. V kvalitních granulích nemají co dělat.

N&D GF i LG jsou v pořádku. Všecko to klidně můžete střídat třeba po pytli.

Veronika90

7.9.2016 10:37
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Tak pejskovi asi ND nějak nesedí. Přecházíme už 10 dní, kdy mu je přidávám do původních Taste of the Wild s bobky nejsou ideální. Není to úplně průjem, ale je to řidší. Navíc mi přijde, že pes už je ani moc nechce. ND máme Grain Free ryba s pomerančem.
Nějaké zkušenosti?

7.9.2016 12:35

Totw hodit do koše.

ND víc sedí low grain.

Nebo jinou příchuť.
Nebo jinou značku.

Je důvod dávat bezobilné granule ? Nějaká módní vlna.

7.9.2016 13:14
inusanka

XXX.XXX.98.58

Třeba že pes není slepice?
Proč nemá drůbeží maso co dělat ve slušných granulích?
Zažívání některých pejsků s prominutím hází bobek na to, co říkají recenze.

7.9.2016 13:45

inusanka napsal(a):
Třeba že pes není slepice?
Proč nemá drůbeží maso co dělat ve slušných granulích?
Zažívání některých pejsků s prominutím hází bobek na to, co říkají recenze.

Proto má dostávat místo špaldy hrách ?
Kdo rozhodl co je lepší ?

Proč existuje vyhláška zvlášť na kuřecí moučku a drůbeží moučku, kuřecí maso a drůbeží maso, kuřecí tuk a drůbeží tuk ?

Tady nejde o to, že drůbež, tak jak si představíme na dvoře nebo v krámě, je pro psa špatná.
Vnímáme drůbež jako označení kuřat, krůt, hus.
Pokud máte možnost, krmte drůbeží. To je správně.

Jenže v granulovém průmyslu jde o kvalitativní rozdíl.

7.9.2016 14:17

Dvojí metr, zdá se mi.
Odjakživa se psům dávalo maso s těstovinami (ze špaldy jistě nebyly) nebo rýží, ovesnými vločkami.
Kdo ví kolik.
A když je v granulích 20% obilovin a ještě těch nejlepších a původem ne z Číny, je to špatně ?

7.9.2016 14:31
inusanka

XXX.XXX.98.58

No, ono je asi něco trochu jiného granule a mokrý krmení. Ale i tak se snažím dávat té rýže jen trochu, těstoviny už leta ne a vločky nám moc nejedou. Granule hledám bezobilné, raději s bramborem, rýží nebo topinambury, co možná nejméně. Ten hrách nemusím, ale opravdu se těžko použije jako náhrada špaldy. Co se týče drůbeže či kuřat, tak pokud možno v granulích ne, často máme kuře, kachnu nebo krůtu jako masitou složku, mám pocit, že mnoho čehokoli škodí.

Veronika90

8.9.2016 07:43
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Proč TOTW hodit do koše?

8.9.2016 08:52
inusanka

XXX.XXX.98.58

Proboha, proč hned do koše? Prostě bych je dokrmila, pokud pejskovi nic nedělají a potom bych zvolila jiné. Zcela určitě ho dožrání načatého pytle do hrobu nepřivede, pokud je žral doteď. Co je třeba platné, že Orijen má být kvalitnější, když po něm má naše madam takovou s...Tam jsme načatý pytel darovali kyselině, která může zbaštit skoro všechno a její zažívání neřekne A. Tady to vždycky vypadá, jako by ten nešťastník, co se na něco zeptá, své zvířátko doteď týral a je kupodivu, že nezcepenělo. Pozření jedné nekvalitní granule ho poznamená na celý život atd.

Veronika90

8.9.2016 09:03
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Já jsem Taste of the Wild považovala za kvalitní granule. Pes je jí již dva a půl roku a vyhovují mu. Co je na nich špatného?
Teď už fakt nevím, na co mám přejít. Chtěla jsem ty ND Grain Free, ale ty mu nesedly. Purizonky Single Meat jsou s kachnou, což je teda nějakej drůbeží tuk, to je teda prej taky špatně. Tak já už nevím, čím teda krmit. (BARF nechci)
Nejraději bych zůstala v cenové relaci těch TOTW.

8.9.2016 11:13

Buffalo, lamb meal, chicken meal, sweet potatoes, peas, potatoes, canola oil, egg product, roasted bison, roasted venison, beef, natural flavor, tomato pomace, potato protein, pea protein, ocean fish meal, salt, choline chloride, dried chicory root, tomatoes, blueberries, raspberries, yucca schidigera extract...

Jéé bizon. V čerstvém stavu.
Řepkový olej. Je aspoň negmo ? By se pochlubili. Kde je nějaký živočišný tuk. Nic. Nula.
Vaječný produkt. WTF.
Přírodní chuť. WTF.
Rajčatové výlisky. Hm. Zbytky.
Hrachový + bramborový protein. Aaaaa. Nebylo dost z masa. I když použili koncentráty - moučky.
Ocean fish meal. Původ USA. Rybí moučka nemusí splňovat vůbec nic.
Sůl.
A pak ovoce. Až po soli.
Kolik je popela - TOP SECRET.
Ca 2,1 - trochu mimo.

Jestli Vám nic z toho nevadí, krmte dál.

Jestli chcete trochu kvalitnější žrádlo a hlavně vědět proč, jděte třeba sem
https://www.dogfoodadvisor.com/

nebo radši sem

http://www.allaboutdogfood.co.uk/
protože jednotlivé ingredience si tu můžete nastavit, rozklikat a přečíst, co která znamená a nemusíte věřit diskutérům na fauně.

Zajímavý web o krmení
http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=meat-meal
a
http://truthaboutpetfood.com/

Každý by si měl vše ověřit sám. Ani recenze nebrat. Protože mému psu přece nemusí chutnat a svědčit to, co jinému.

Tak si počtěte, udělejte si vlastní názor, srovnejte priority - jako že "přes tohle vlak nejede a tohle ještě jde", vyberte pár malých balení a zkoušejte.

Veronika90

8.9.2016 11:26
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Díky. Sice anglicky neumím a tak bude asi dost dlouho trvat, než daná text z automatickýho překladače nějak přelouskám.
Trošku jsem doufala v nějaké konkrétní tipy na granule, co se u nás dají normálně objednat. (Hlavně ne nic, co mají na jednom jediném eshopu atd.) Pokud bych měla neustále zkoušet po malých baleních, nedělám celý psův život nic jiného (malý pes, co toho tolik nesní).

8.9.2016 11:35

Kolik dáváte za kg Totw ?

Veronika90

8.9.2016 11:40
Veronika90

XXX.XXX.115.30

Za kg TOTW dávám 100, -.

Přidejte reakci

Přidat smajlík