Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2016 20:54

V diskuzi pod nadpisem Německý ovčák s rovnými zády zaznělo, jestli by nebylo lepší založit pro vzpomínky retro diskuzi... A tak je tady.

Vzpomínáte na Dana z Jeleního luhu? Na to, jak se svou paničkou Hanou Březinovou vyhrával na soutěžích nad služebními plemeny?

23.8.2016 21:15
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V diskuzi pod nadpisem Německý ovčák s rovnými zády zaznělo, jestli by nebylo lepší založit pro vzpomínky retro diskuzi... A tak je tady.

Vzpomínáte na Dana z Jeleního luhu? Na to, jak se svou paničkou Hanou Březinovou vyhrával na soutěžích nad služebními plemeny?

Jé, bezva...hned zítra opět vyštrachám zvířátkovou kroniku smajlík
Dana jsem bohužel neznala - co to bylo za plemeno...lovečák?

23.8.2016 22:42
LájošM

XXX.XXX.14.251

Terven napsal(a):

Bulík.

23.8.2016 23:55
koně

XXX.XXX.205.252

Tatínek mi časopisy Pes kupoval, plus příručky.Z obsahu mě pak víceméně zkoušel.Vyhlásil když někdo chce psa, musí o něm načerpat maximum znalostí.Doufal, že tímto přestanu otravovat s pořízením vlastního.Praxi jsme provozovali tím způsobem, že se mnou chodil venčit cizí psy.Takhle se to táhlo od roku cca 1982 až do roku 86, kdy kapituloval
Cca polovině odborných textů jsem nerozuměla, bylo mi 8let.Ale něco mi to přece dalo.
Absolutně nejvíc mi, z toho úplně prvního časopisu (dostala jsem ho o prázdninách ) utkvěl článek, nazvaný " Jak na ucho erdela", doteď nechápu proč. A pak také obrázek nádherné modré německé dogy, tehdy ještě kupírované.
Obrázky jsem si nevystřihávala, ale všechna čísla pečlivě skladovala.

24.8.2016 01:26
Chingis

XXX.XXX.95.243

Tak jsem prohlížela odkaz z té výš zmíněné diskuse, a ti NO ze začátku minulého století se mi asi líbili nejvíc - foto "Peter v. Pritschen"

Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".

24.8.2016 06:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Chingis napsal(a):
Tak jsem prohlížela odkaz z té výš zmíněné diskuse, a ti NO ze začátku minulého století se mi asi líbili nejvíc - foto "Peter v. Pritschen"

Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".

Koukala jsem na ty knížky, ale z těchto to asi žádná není, že?

24.8.2016 07:53
Terven

XXX.XXX.110.147

Chingis napsal(a):

Možná tahle?Tu ještě někde mám smajlík
http://www.databazeknih.cz/knihy/nas-pes-a-jeho-svet-151796.
Není to ale kresba, je to fotka.

24.8.2016 08:18

Terven napsal(a):

Anglický bulteriér.

24.8.2016 08:23

Chingis napsal(a):

Já jsem cvičila podle knihy Výchova a výcvik psa od Karta Hartla. Ta knížka mi dala hrozně moc.
Obecně mám ráda kynologické knihy českých autorů. Jak o výcviku, tak monografie plemen.

24.8.2016 08:38
Terven

XXX.XXX.110.147

Já jsem cvičila podle knihy Výchova a výcvik psa od Karta Hartla. Ta knížka mi dala hrozně moc.
Obecně mám ráda kynologické knihy českých autorů. Jak o výcviku, tak monografie plemen.

Tak tu jsem měla taky - plno kreslených pejsků na obalu smajlík
Ještě jsem měla ráda knížku Psi společenských plemen /Findejs, Štěpánský) a Psi služebních plemen.

24.8.2016 14:01
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

RKP napsal(a):
Nebylo to toto?

Tak tu mám doma taky, to byla asi první knížka od psech co se ke mě dostala smajlík

24.8.2016 14:12
knedlyk

XXX.XXX.173.87

Tak já musím přiznat, že knihy o psech jsem jako dítě úplně nesnášela. Pamatuju, jak jsem vždycky s železnou pravidelností před Vánoci věšela na balkón dopis Ježíškovi, ve kterém stálo / či bylo piktogramy znázorněno, že si nepřeju nic jiného než pejska...Pokaždé jsem pod stromkem našla nějakou krásnou knihu či encyklopedii o psech (Dr. Bruce Fogl)...tím to však končilo...

24.8.2016 14:20

RKP napsal(a):
Nebylo to toto?

Tuhle mám taky... Ale není to ta, o které jsem psala.

24.8.2016 14:50

Také jsem podle ní cvičila.Rok vydání 1979, naše vojsko.A pak Dušan Barlík Slovenský čuvač 1977 slovensky + celá řada dalších.

RKP

24.8.2016 15:28
RKP

XXX.XXX.153.144

Tuhle mám taky... Ale není to ta, o které jsem psala.

Tamto bylo pro chingis: Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".
Vaše je tato:.

24.8.2016 15:38

RKP napsal(a):
Tamto bylo pro chingis: Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".

Není to náhodou Náš pes a jeho svět Alois Mikula 1978.Na obálce sedí malý knírač pepř a sůl a část dívenky.

24.8.2016 15:51
Terven

XXX.XXX.110.147

Není to náhodou Náš pes a jeho svět Alois Mikula 1978.Na obálce sedí malý knírač pepř a sůl a část dívenky.

Taky myslím, dávala jsem na ni odkaz hned pod příspěvek chingis

24.8.2016 16:37
Chingis

XXX.XXX.95.243

RKP napsal(a):
Nebylo to toto?

Jo to je ona - člověk a pes. Díky. Tu druhou - výchova a výcvik psa jsem měla taky.

Neregistrovaný uživatel

24.8.2016 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

RKP napsal(a):

Jejda, tu někde doma mám

25.8.2016 08:00

25.8.2016 08:02

Úplně první kniha o psech, co se mi dostala do ruky - taková moje "bible".

25.8.2016 08:04

Moje úplně první časopisy Pes přítel člověka... a pak od 4/1982 jsem netrpělivě čekala na každé číslo...

nějak se to otočilo... smajlík

25.8.2016 08:09
Terven

XXX.XXX.110.147

Moje úplně první časopisy Pes přítel člověka... a pak od 4/1982 jsem netrpělivě čekala na každé číslo...

nějak se to otočilo... smajlík

Np, jéje...znám. Škoda, že je asi nemám schovaný.

25.8.2016 08:19

Terven napsal(a):
Np, jéje...znám. Škoda, že je asi nemám schovaný.

To já mám schované i katalogy z výstav, většinou z brněnských mezinárodek. A je zajímavý vývoj uváděných údajů v katalogu. V těch cca ze začátku osmdesátých let jsou uvedeny u psů v pracovních třídách zkoušky a rovnou u psů i adresy jejich majitelů. Člověk tak nemusí listovat na konec katalogu a je to všechno velice přehledné.

No, a když si tak člověk vezme pár katalogů po sobě jdoucích, z doby, kdy byla v naší republice jediná mezinárodka v Brně, jednou ročně, je to i dost vypovídající, jací jedinci se zúčastnili opakovaně, jaké chovky, dají se vyčíst zajímavé věci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík