Uživatel s deaktivovaným účtem
V diskuzi pod nadpisem Německý ovčák s rovnými zády zaznělo, jestli by nebylo lepší založit pro vzpomínky retro diskuzi... A tak je tady.
Vzpomínáte na Dana z Jeleního luhu? Na to, jak se svou paničkou Hanou Březinovou vyhrával na soutěžích nad služebními plemeny?
napsal(a):
V diskuzi pod nadpisem Německý ovčák s rovnými zády zaznělo, jestli by nebylo lepší založit pro vzpomínky retro diskuzi... A tak je tady.
Vzpomínáte na Dana z Jeleního luhu? Na to, jak se svou paničkou Hanou Březinovou vyhrával na soutěžích nad služebními plemeny?
Jé, bezva...hned zítra opět vyštrachám zvířátkovou kroniku ![]()
Dana jsem bohužel neznala - co to bylo za plemeno...lovečák?
Tatínek mi časopisy Pes kupoval, plus příručky.Z obsahu mě pak víceméně zkoušel.Vyhlásil když někdo chce psa, musí o něm načerpat maximum znalostí.Doufal, že tímto přestanu otravovat s pořízením vlastního.Praxi jsme provozovali tím způsobem, že se mnou chodil venčit cizí psy.Takhle se to táhlo od roku cca 1982 až do roku 86, kdy kapituloval
Cca polovině odborných textů jsem nerozuměla, bylo mi 8let.Ale něco mi to přece dalo.
Absolutně nejvíc mi, z toho úplně prvního časopisu (dostala jsem ho o prázdninách ) utkvěl článek, nazvaný " Jak na ucho erdela", doteď nechápu proč. A pak také obrázek nádherné modré německé dogy, tehdy ještě kupírované.
Obrázky jsem si nevystřihávala, ale všechna čísla pečlivě skladovala.
Tak jsem prohlížela odkaz z té výš zmíněné diskuse, a ti NO ze začátku minulého století se mi asi líbili nejvíc - foto "Peter v. Pritschen"
Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".
Chingis
napsal(a):
Tak jsem prohlížela odkaz z té výš zmíněné diskuse, a ti NO ze začátku minulého století se mi asi líbili nejvíc - foto "Peter v. Pritschen"
Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".
Koukala jsem na ty knížky, ale z těchto to asi žádná není, že?
Chingis
napsal(a):
Možná tahle?Tu ještě někde mám ![]()
http://www.databazeknih.cz/knihy/nas-pes-a-jeho-svet-151796.
Není to ale kresba, je to fotka.
Terven
napsal(a):
Jé, bezva...hned zítra opět vyštrachám zvířátkovou kroniku ![]()
Dana jsem bohužel neznala - co to bylo za plemeno...lovečák?
Anglický bulteriér.
Chingis
napsal(a):
Já jsem cvičila podle knihy Výchova a výcvik psa od Karta Hartla. Ta knížka mi dala hrozně moc.
Obecně mám ráda kynologické knihy českých autorů. Jak o výcviku, tak monografie plemen.
napsal(a):
Já jsem cvičila podle knihy Výchova a výcvik psa od Karta Hartla. Ta knížka mi dala hrozně moc.
Obecně mám ráda kynologické knihy českých autorů. Jak o výcviku, tak monografie plemen.
Tak tu jsem měla taky - plno kreslených pejsků na obalu ![]()
Ještě jsem měla ráda knížku Psi společenských plemen /Findejs, Štěpánský) a Psi služebních plemen.
RKP
XXX.XXX.153.144
Tak já musím přiznat, že knihy o psech jsem jako dítě úplně nesnášela. Pamatuju, jak jsem vždycky s železnou pravidelností před Vánoci věšela na balkón dopis Ježíškovi, ve kterém stálo / či bylo piktogramy znázorněno, že si nepřeju nic jiného než pejska...Pokaždé jsem pod stromkem našla nějakou krásnou knihu či encyklopedii o psech (Dr. Bruce Fogl)...tím to však končilo...
RKP
napsal(a):
Nebylo to toto?
Tuhle mám taky... Ale není to ta, o které jsem psala.
napsal(a):
Také jsem podle ní cvičila.Rok vydání 1979, naše vojsko.A pak Dušan Barlík Slovenský čuvač 1977 slovensky + celá řada dalších.
RKP
XXX.XXX.153.144
napsal(a):
Tuhle mám taky... Ale není to ta, o které jsem psala.
Tamto bylo pro chingis: Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".
Vaše je tato:.
RKP
napsal(a):
Tamto bylo pro chingis: Jinak jsem nedávno vzpomínala na knížku, podle které jsem jako dítě cvičila prvního psa, a nemůžu přijít na to, jak se jmenovala. Myslela jsem že Pes přítel člověka. Taková útlá knížka pro děti, pár příběhů o psech, historie psů, základy výcviku, návod na správné parametry kotce, boudy, atd. Na obalu kresba malého knírače "pepř a sůl".
Není to náhodou Náš pes a jeho svět Alois Mikula 1978.Na obálce sedí malý knírač pepř a sůl a část dívenky.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.60.1
RKP
napsal(a):
Jejda, tu někde doma mám
Úplně první kniha o psech, co se mi dostala do ruky - taková moje "bible".
Moje úplně první časopisy Pes přítel člověka... a pak od 4/1982 jsem netrpělivě čekala na každé číslo...
nějak se to otočilo...
Terven
napsal(a):
Np, jéje...znám. Škoda, že je asi nemám schovaný.
To já mám schované i katalogy z výstav, většinou z brněnských mezinárodek. A je zajímavý vývoj uváděných údajů v katalogu. V těch cca ze začátku osmdesátých let jsou uvedeny u psů v pracovních třídách zkoušky a rovnou u psů i adresy jejich majitelů. Člověk tak nemusí listovat na konec katalogu a je to všechno velice přehledné.
No, a když si tak člověk vezme pár katalogů po sobě jdoucích, z doby, kdy byla v naší republice jediná mezinárodka v Brně, jednou ročně, je to i dost vypovídající, jací jedinci se zúčastnili opakovaně, jaké chovky, dají se vyčíst zajímavé věci...