Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2016 17:09
Eva z lesa

XXX.XXX.10.213

Naše malá 10 letá fenka kříženec 7,5kg, měla do teď celý život bez zdravotních problémů. Ted jsme často na veterině a já bych ocenila pár rad. Poslední diagnoza je zánět jícnu, před tím měla psincový kašel, ještě před tím nějaká alergie (vyrážky a drbání) vše v průběhu 1,5 měsíce, vše se vyléčilo a já věřím že se vyléčí i zánět jícnu. Ovšem s granulemi je konec, krmím vařenou stravou. Fenka ale má občas po jídle bolesti. Stojí nahrbená a má tvrdé bříško a trochu se třese. Můžu jí přikrmovat jogurtem s chio semínkama? Už jsem nakoupila burizony a k tomu jí dám vařené maso, zatím měla pouze kuře s rýžý nebo s kuskusem, už nezvrací, ale občas zakašle hodně mlaská ze spánku, jako by jí pálila žáha. Užívá 2x denně na lačno Venter 1/2 tablety. Čím bych jí pomohla aby jí bylo lépe? Děkuji za vaše názory. Doma máme další 2 mladé psiska, ty jsou jak hrom do police, zrovna klidu jí nedopřejí, ale mají se všichni rádi. Hlavně když je fenečce zle, tak přiběhnou 2 obludy o olyzují ze všech stran. Navíc si myslím že fenka žere na silu aby nezůstalo mladým, proto si nejsem jistá jestli jí s chutí nebo to do sebe cpe ačkoliv by jí to zrovna neudělalo dobře. Pak jí bolí bříško.

22.8.2016 18:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Eva z lesa napsal(a):
Naše malá 10 letá fenka kříženec 7,5kg, měla do teď celý život bez zdravotních problémů. Ted jsme často na veterině a já bych ocenila pár rad. Poslední diagnoza je zánět jícnu, před tím měla psincový kašel, ještě před tím nějaká alergie (vyrážky a drbání) vše v průběhu 1,5 měsíce, vše se vyléčilo a já věřím že se vyléčí i zánět jícnu. Ovšem s granulemi je konec, krmím vařenou stravou. Fenka ale má občas po jídle bolesti. Stojí nahrbená a má tvrdé bříško a trochu se třese. Můžu jí přikrmovat jogurtem s chio semínkama? Už jsem nakoupila burizony a k tomu jí dám vařené maso, zatím měla pouze kuře s rýžý nebo s kuskusem, už nezvrací, ale občas zakašle hodně mlaská ze spánku, jako by jí pálila žáha. Užívá 2x denně na lačno Venter 1/2 tablety. Čím bych jí pomohla aby jí bylo lépe? Děkuji za vaše názory. Doma máme další 2 mladé psiska, ty jsou jak hrom do police, zrovna klidu jí nedopřejí, ale mají se všichni rádi. Hlavně když je fenečce zle, tak přiběhnou 2 obludy o olyzují ze všech stran. Navíc si myslím že fenka žere na silu aby nezůstalo mladým, proto si nejsem jistá jestli jí s chutí nebo to do sebe cpe ačkoliv by jí to zrovna neudělalo dobře. Pak jí bolí bříško.

Když byl pes na granulích(jakýchkoliv) průjmoval, krkal a olizoval se, jak popisujete, jako od žáhy. Časem jsem ho převedla na vařené, syrové nechtěl. Průjmy prakticky zmizeli. Když onemocněl druhý pes, cpala jsem do něj hlavně syrové, že snad nemoc porazíme(už bylo ale asi pozdě) a i tento první pes se celkem naučil to syrové jíst. Od té doby, jak si teď uvědomuju, mu i to krkání a olizování přešlo...Zkuste alespoň některé dávky vyměnit za syrové maso. My krmíme ráno syrovým + pár granulí, co bere jako kokina, večer většinou vařené, ale když není náhodou uvaříno, s nadšením sežere granule

22.8.2016 19:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Eva z lesa napsal(a):

Krmte několikrát denně po menších dávkách, ne burisony, ty bobtnají, ale rýži nebo vařené brambory. Přidávejte zelenou zeleninu - salát, špenát, maso pokud možno syrové. Ta zelená zelenina pomůže s trávením. Přidala bych ne do jídla ale po jídle nebo mezi jídlem přírodní jogurt, ne ten krémový, ale selský, řecký, případně doma dělaný. Proti pálení žáhy spolehlivě pomůže pár loků chlazené smetany, jestli snáší a nemá po tom průjem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2016 00:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

..." Navíc si myslím že fenka žere na silu aby nezůstalo mladým"...
Nenechte ji žrát "na sílu". Odměřte jí dávku, rozdělte na několik dílů a víc jí prostě nedejte.
Kdybych psici nechala, sežere svou večeři, pak vyžene od misek kočky a nakonec mě od talíře smajlík. Pak by jí možná taky bylo zle.

23.8.2016 14:32
Eva z lesa

XXX.XXX.10.213

Děkuji za reakce, zkusím hlavně to syrové maso se zeleninou, už jsem zkusila okurku, a nastrouhanou zamíchanou s masem ji nedokázala vytřepat z masa, tak jí snědla. Jinak zeleninu nechce ani vidět, Dnes ráno byla veselá, dokonce se honila s mladýma psiskama. Ten jogurt se nám asi osvědčil nejlépe, taky se musím naučit dávat ji míň, ona byla celý život žrout, ale vše vyběhá. Syrové maso jí chutná, s tím nebude problém, akorát začneme v pátek, aby se nám doma nepok... až budeme v práci. Jdu studovat krmení syrovou stravou, vůbec nemám zkušenosti.

23.8.2016 14:46
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Trošku mi připadá, že desetiletého granuláče zatěžujete mnoha změnami ve stravě najednou! zelenina je pro psy poměrně těžko stravitelná, takže pokud zeleninu tak aspoň zpočátku povařit. krmit v menších dávkách a častěji, vyhodit burizony, jogurt je taky celkem zbytečný, dejte raději kvalitní psí (!) ne lidská probiotika. (Pes má úplně jinou skladbu bakterií ve střevě a jogurt mu nic moc nedá, potřebuje enterokoky ne laktobacily.) nehňácejte jí toho tolik, dávejte jen vařené kuře s rýží a pomalu a postupně přidávejte další věci. Má zdravotní problém a ten nespravíte tím, že celoživotnímu granuláčovi nacpete hromadu různorodé stravy naráz!

Přidejte reakci

Přidat smajlík