Jakehopejska
XXX.XXX.211.159
Ahoj, vzdy jsem byla proti malemu plemenu, ale nyni bych nejakeho moc chtela.
Nechci si ho poridit hned, nejprve hledam toho praveho.
Mam zkusenosti jen s vetsimi psy, ale byli to jen moji partaci, takze vrcholovy vycvik se nekonal, proto bych chtela pejska pro zacatecniky, s lehkou vychovou.
Podminky, chci psa "na gauc", ne nic moc hyperaktivniho, ale aby take zvladnul obcasne dlouhe prochazky (vylety), samozrejmosti jsou min 4x denne prochazky, ale aby nemusely byt pokazde hodinove. Take kdyz se par dni nepujde ven (mysleno, ze se pujde treba jen na 15min vencici prochazky), aby to psa prilis nestresovalo a nezacal vymyslet lumparny. Myslim tim, kdyz bude venku jo hnusne, nemoc a pod. A taky ho chci cvicit, dogdancing, poslusnost. Pro zabavu.
Jinak mam dve deti rok a 3. Oba jsou ke psum a kockam velice citlivy, takze na velikosti nezalezi.
Vybrala jsem 11 plemen, ktera se mi libi. A nevim ktere by bylo pro nas vhodne. (U psu s vice velikosti, bych vzdy chtela tu nejmensi)
1) Coton de tulear
2) Cinsky chocholaty pee
3) Grifonek
4) Maltezsky psik
5) Nemecky spic
6) Pudl
7) Prazsky krysarik
8) Papillon
9) Rusky toy
10) Jorksirky terier
11) Civava.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Z toho přehledu plemen buď pudlík, nebo grifonek. Nebo papillon.
Čivavu a yorika bych vynechala.
U malých dětí je nebezpečné i pád a roční moc jisté v chůzi neni . my jorka kupovali kdkyž nejmladší bli skoro 3 roky, to samé čivava to jsou malincí psi a stačí málo a je po nich nebo vážné zranění, naše neměla ani kilo když jsme jí přinesla. Jinak klidně bude celé dny doma jen s krátkou vycházkou ale když půjdeme a dlouho ven problém nemá. K malym dětem bych teda ty pidi psy vynechala, co kavalír? k dětem super a už neni tak mini. pokud by náš nejstarší nebyl alergik tak jdu zase do kavalíra ale bohužel, musela jsme vybrat nelínající rasu To samé i krysařík, i ruský toy je mini. kdyby nejmladšímu byli ty 3 roky je to jiné, roční v té chůzi tak jisté neni . Kavalíra jsem brala když měl nejstarší 2 roky a i jako štěně už nebylo tak mini jako jork nebo čivava
jolyha
XXX.XXX.229.101
Tak za mne jednoznačně německý špic. Pokud nepůjdete do trpaslíka a vezmete špice malého, lze i k ročnímu dítěti - přeci jen už není tak mini aby mu dokázalo vážně ublížit spadnutím apod. Nenáročný na údržbu srsti, stačí dle hustoty srsti 1 - 2 x týdně vyčesat, nestříhá se, při pravidelném česání doma moc chlupů nezůstává. Možnost výběru z mnoha barev. Není to třasořitka, bez problémů snáší jak zimu, tak teplo. Bude s vámi lítat venku i sedět u televize. Je to psík velmi chytrý, snadno cvičitelný. V každém případě ale vybírat s PP a chtít kontakt alespoň s maminkou štěněte. Povaha bývá dost dědičnou záležitostí, tak ať máte představu jaké štěně může povahově být.
K tak malým dětem bych psa nepořizovala. počkejte až děti trochu odrostou a pes pro ně bude parťák a ne jen živý plyšák.
7 - 11 bych k malým dětem rozhodně nedoporučila a jako chovatelka ani neprodala. Ale můžu vřele doporučit bílého boloňského psíka. Rychle a velmi rád se učí, nelíná (je lepší, když se stříhá) a je vhodný k dětem, starším lidem i do sportovní rodiny. Ale samozřejmě musíte počítat s tím, že bude vyžadovat váš čas ohledně výchovy - co do něj během jeho prvního roku "vložíte", to vám bude 14 let "vracet".
Jakehopejska
XXX.XXX.211.159
Rocni je 17 mesicu, ja to psala zaokrouhlene. A jak pisi, teprve zjistuji povahy, takze je mozne ze si ho poridim tak za rok ;)
Mame doma i kocky a kotata a vim jak se k nim deti chovaj. Nejde mi ted o deti, ale o povaze tech psu.
Když budou děti se psem (štěně) pod dohledem, tak v tom nevidím problém. Za mě ideální pudlík, pak grifonek.