Kokossska
XXX.XXX.117.84
Zdravim, bydlim ve spolubydleni se slecnou, kazda mame svuj pokoj. Ja mam na byte fenu, kdyz nejsem doma, zaviram ji ve spolecne kuchyni. Slecna se rozhodla, ze si poridi psa psa - no mam z toho vitr, ale stehovat se kvuli tomu nechci. Na pripadne harani ma slecna hlidani, ale pocita s tydnem, se dvemi. Jenze ty moji potvore ten rozjezd trva vzdycky abnormalne dlouho a psi z ni sili uz klidne 3 nedele pred tim, nez ke psovi opravdu jde...
Mam z toho opravdu respekt. Do feny kvuli tomu rezat nenecham, kor kdyz to bydleni se slecnou neni naporad.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Asi by bylo nejlepší naučit vaši fenku ve vaší nepřítomnosti na pobyt ve vašem pokoji, ne ve společné kuchyni. Slečna s psíkem to samé. Přeci jen by je pak od sebe v nepřítomnosti dělilo více dveří a byla by menší šance, že se k sobě nechtěně dostanou. No a v přítomnosti hlídat, v kritické dny opravdu k sobě raději ani nepouštět. Lze to, spousta chovatelů má v bytě jak fenky, tak psy a uhlídat musí. Je to převážně o zodpovědnosti jak Vaší, tak té spolubydlící slečny. Dost záleží i na velikosti psů - pro pidi psy jsou dvoje dveře vcelku nepřekonatelná překážka. Pro obříka je rozebrání dvojich vnitřních dveří otázka tak hodinky, když se rozhodne.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
Rozhodla jsem se tedy naucit fenu byt vzdy v dobe me nepritomnosti pouze v mem pokoji. Sice mi ji bude lito, ze v obdobi klidu bude, sama'', ac trebas vedle bude zbytek osazenstva, ale cim drive to prijme jako zvyk, tim snazsi bude pak situaci zvladnout?
Jinak se ji hodne venuji, chodim s ni na dlouhe prochazky a do parku mezi dalsi psi, takze by nemela tolik stradat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
Prostě nechápu, proč někdo do provizoria tahá psy
Tak nějak nechápu proč si mnoho lidí pořídilo psa ( byť už bydlí v trvalém vlastním bydlení ). Dřív byla psů tak asi desetina a stačilo to. Celkem blbá móda.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
rapotacka11
napsal(a):
Prostě nechápu, proč někdo do provizoria tahá psy
Pro mne je to reseni po nahlem rozchodu s pritelem. Slecna si vzala psa na predvychovu.
Resim prave, jestli je rozumne fenu na vlani mistnost mam pripravovat uz ted, aby si na to zvykla drv, nez se do vedlejsiho bytu vrati z prazdnin mala dcerka (pes ze zacatku steka) a pak to jen proste se zeleznou pravidelnosti drzet uz takhle dlouho dopredu, i kdyz je pes jeste odrostlejsi stene...ale aby z toho byl normal standart.
Muj pes je maly vorech a spolubydlici ma borderu...muze s nim chodit do prace, ale beztak.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
jolyha
napsal(a):
Asi by bylo nejlepší naučit vaši fenku ve vaší nepřítomnosti na pobyt ve vašem pokoji, ne ve společné kuchyni. Slečna s psíkem to samé. Přeci jen by je pak od sebe v nepřítomnosti dělilo více dveří a byla by menší šance, že se k sobě nechtěně dostanou. No a v přítomnosti hlídat, v kritické dny opravdu k sobě raději ani nepouštět. Lze to, spousta chovatelů má v bytě jak fenky, tak psy a uhlídat musí. Je to převážně o zodpovědnosti jak Vaší, tak té spolubydlící slečny. Dost záleží i na velikosti psů - pro pidi psy jsou dvoje dveře vcelku nepřekonatelná překážka. Pro obříka je rozebrání dvojich vnitřních dveří otázka tak hodinky, když se rozhodne.
Dekuji. Vidim to prave dost podobne.
Kokossska
napsal(a):
Pro mne je to reseni po nahlem rozchodu s pritelem. Slecna si vzala psa na predvychovu.
Resim prave, jestli je rozumne fenu na vlani mistnost mam pripravovat uz ted, aby si na to zvykla drv, nez se do vedlejsiho bytu vrati z prazdnin mala dcerka (pes ze zacatku steka) a pak to jen proste se zeleznou pravidelnosti drzet uz takhle dlouho dopredu, i kdyz je pes jeste odrostlejsi stene...ale aby z toho byl normal standart.
Muj pes je maly vorech a spolubydlici ma borderu...muze s nim chodit do prace, ale beztak.
Chápu, psi jsou vernejsi .Ale už ji nemente za pritele jineho
jolyha
XXX.XXX.229.101
Kokossska
napsal(a):
Rozhodla jsem se tedy naucit fenu byt vzdy v dobe me nepritomnosti pouze v mem pokoji. Sice mi ji bude lito, ze v obdobi klidu bude, sama'', ac trebas vedle bude zbytek osazenstva, ale cim drive to prijme jako zvyk, tim snazsi bude pak situaci zvladnout?
Jinak se ji hodne venuji, chodim s ni na dlouhe prochazky a do parku mezi dalsi psi, takze by nemela tolik stradat.
Asi takhle, ze začátku než si zvykne bych ji tam asi nechávala vždy. Až bude zvyklá, že tam má trávit čas a nic se neděje, nechala bych ji občas tam, občas v kuchyni, občas v pokoji s tím, že ji mohou oststní pustit k sobě. Pokud budou odcházet, tak zase dát "na místo". Aby jí nebylo divné pobývat o samotě vlastně kdekoliv v bytě, kde to zrovna bude potřeba. Stejně tak až si spolubydlící pořídí psíka. Občas je nechat spolu, občas jednotlivě - aby si zvykali oba na to, že je to normální - myslím tedy samozřejmě mimo dobu hárání. Když bude hárat, tak každý ve svém. Pak to ani jednomu z nich nepříjde nijak divné a nemuseli by dělat virvál.
U nás doma se pohybuje více pesanů, jak naši, tak dočasní, přes dovolenou na hlídání apod. Takže naši jsou všichni naučeni se stěhovat z místnosti do místnosti dle aktuálních potřeb - ať už společně nebo zvlášť, jak je zrovna potřeba. Když kterákoliv holka hárá, bydlí v "pracovně" v patře a v tu dobu veškeří aktuálně přítomní psí chlapi v místnostech v přízemí. Pokud nikdo nehárá, bývají pohromadě. Když si někteří nesednou, jsou taky oddělení každý jinde atd. Chce to nedělat z toho nic zvláštního a psa naučit, že je normální pobývat zrovna tam, kde potřebujete aby pobýval. Držím palce, zvládnout se to určitě dá.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
jolyha
napsal(a):
Asi takhle, ze začátku než si zvykne bych ji tam asi nechávala vždy. Až bude zvyklá, že tam má trávit čas a nic se neděje, nechala bych ji občas tam, občas v kuchyni, občas v pokoji s tím, že ji mohou oststní pustit k sobě. Pokud budou odcházet, tak zase dát "na místo". Aby jí nebylo divné pobývat o samotě vlastně kdekoliv v bytě, kde to zrovna bude potřeba. Stejně tak až si spolubydlící pořídí psíka. Občas je nechat spolu, občas jednotlivě - aby si zvykali oba na to, že je to normální - myslím tedy samozřejmě mimo dobu hárání. Když bude hárat, tak každý ve svém. Pak to ani jednomu z nich nepříjde nijak divné a nemuseli by dělat virvál.
U nás doma se pohybuje více pesanů, jak naši, tak dočasní, přes dovolenou na hlídání apod. Takže naši jsou všichni naučeni se stěhovat z místnosti do místnosti dle aktuálních potřeb - ať už společně nebo zvlášť, jak je zrovna potřeba. Když kterákoliv holka hárá, bydlí v "pracovně" v patře a v tu dobu veškeří aktuálně přítomní psí chlapi v místnostech v přízemí. Pokud nikdo nehárá, bývají pohromadě. Když si někteří nesednou, jsou taky oddělení každý jinde atd. Chce to nedělat z toho nic zvláštního a psa naučit, že je normální pobývat zrovna tam, kde potřebujete aby pobýval. Držím palce, zvládnout se to určitě dá.
Mne prave z tech duvodu, co pisete, prjde lepsi psa naucit na jedno misto. Nevim, jestli je dobre, aby slecna pustila meho psa k sobe - nekdy jsem z pracovnich duvodu i 12 hodin pryc a pes to vydrzi jen diky tomu, ze spi. Spolubydlici mi se psem nikdy nevypomaha ani na rychle curani, kdyz mam dlouhou, to neni vytka, nikdy jsem to po ni ani samozrejme nevyzadovala...tak aby se po jejich prichodu tolik nemlela a nechtelo se ji pak vic...
jolyha
XXX.XXX.229.101
Kokossska
napsal(a):
Mne prave z tech duvodu, co pisete, prjde lepsi psa naucit na jedno misto. Nevim, jestli je dobre, aby slecna pustila meho psa k sobe - nekdy jsem z pracovnich duvodu i 12 hodin pryc a pes to vydrzi jen diky tomu, ze spi. Spolubydlici mi se psem nikdy nevypomaha ani na rychle curani, kdyz mam dlouhou, to neni vytka, nikdy jsem to po ni ani samozrejme nevyzadovala...tak aby se po jejich prichodu tolik nemlela a nechtelo se ji pak vic...
Tak to jo, to samozřejmě záleží na vás. My to měli vždy zařízené jinak, jak byli v bytě psi, kdo přišel první, vzal je na vyčůrání všechny a pak se teprve šel věnovat sólo tomu svému. Ale když to máte zařízené jinak, tak je to samozřejmě lepší po vašem.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
jolyha
napsal(a):
Tak to jo, to samozřejmě záleží na vás. My to měli vždy zařízené jinak, jak byli v bytě psi, kdo přišel první, vzal je na vyčůrání všechny a pak se teprve šel věnovat sólo tomu svému. Ale když to máte zařízené jinak, tak je to samozřejmě lepší po vašem.
Opravdu myslis, ze je tedy tato varianta nejrozumnejsi? Znis totiz zkusene:) pro mne je taky standart dat ciziho psa hned vy, aby se netrapil, ale ona to tak nema. Takze proto takto.
jolyha
XXX.XXX.229.101
Kokossska
napsal(a):
Opravdu myslis, ze je tedy tato varianta nejrozumnejsi? Znis totiz zkusene:) pro mne je taky standart dat ciziho psa hned vy, aby se netrapil, ale ona to tak nema. Takze proto takto.
No, buď bych se se slečnou dohodla, že vezme napřed oba psy ven - a ty totéž, když dojdeš dřív. Dá tvého domů a půjde se věnovat svému. Ale pokud je tahle možnost neřešitelná, pak je asi lepší aby si fenka v klidu spala "ve svém". Jde spíše o to, aby spala, aby se nesnažila stejně dostat za ostatníma do kuchyně. To už záleží čistě na jejím temperamentu. Každý pes má tohle jinak, takže rada těžká. Prostě pokud by měla vydržet dvanáctihodinovou směnu bez venčení, tak pokud spí, ok. Pokud nespí a je jedno zda ve svém pokoji nebo v kuchyni, asi bych počítala s tím, že může mít problém vydržet. A teď už se letím věnovat našim psékům.
Vím, že to není problém vás zadavatelky, jen se pozastavím nad chováním vaší spolubydlící. Když jí není líto nechat nevyvenčeného, byť vašeho psa 12hodin, co za vztah má ke psům? A bere si psa a ještě k tomu na převýchovu? Nad tím mi trochu zůstává rozum stát. On ty lidi někdo nutí, aby všichni měli psy?!?
lesnížínka
napsal(a):
Vím, že to není problém vás zadavatelky, jen se pozastavím nad chováním vaší spolubydlící. Když jí není líto nechat nevyvenčeného, byť vašeho psa 12hodin, co za vztah má ke psům? A bere si psa a ještě k tomu na převýchovu? Nad tím mi trochu zůstává rozum stát. On ty lidi někdo nutí, aby všichni měli psy?!?
Jistě - je to cool a hustý . Je to módní záležitost - každá pipina musí mít psa nejlíp něco malého do kabelky či do náruče...
napsal(a):
Jistě - je to cool a hustý . Je to módní záležitost - každá pipina musí mít psa nejlíp něco malého do kabelky či do náruče...
A nebo bulla a nebo borderku...
napsal(a):
A nebo bulla a nebo borderku...
A každá druhá rodinka s dětmi labradora nebo goldena...
napsal(a):
A každá druhá rodinka s dětmi labradora nebo goldena...
No samo nej rodinný pes...každá rodina v americky filmu ho má
Iliena
napsal(a):
S borderkama mi to hlava nebere. Tady je teď asi boom, jen tenhle týden jsem jich potkala snad 5 (v ne zrovna velkém městě) a dneska další štěně
Nevím kolik lidí dá borderce to co potřebuje...žádný z mých známých ani borderu nemá, u borderek si myslím, že je bohužel průšvih, že je prezentována jako nejchytřejší pes na světě a v neposlední řadě pod správným vedením umí opravdu zázraky a vypadá to, že jim to jde lehce a samo...a kdo by nechtěl takového psa, co se naučí prakticky cokoliv...borderka není moc velká, není moc těžká, je líbivá, ideální pes do paneláku jako rodinný pes...u nás už jsem jich taky párkrát viděla, ale jen při běžné procházce, takže nechci těm lidem křivdit, nevím zda se psem dělají i nějaký sport...
napsal(a):
Nevím kolik lidí dá borderce to co potřebuje...žádný z mých známých ani borderu nemá, u borderek si myslím, že je bohužel průšvih, že je prezentována jako nejchytřejší pes na světě a v neposlední řadě pod správným vedením umí opravdu zázraky a vypadá to, že jim to jde lehce a samo...a kdo by nechtěl takového psa, co se naučí prakticky cokoliv...borderka není moc velká, není moc těžká, je líbivá, ideální pes do paneláku jako rodinný pes...u nás už jsem jich taky párkrát viděla, ale jen při běžné procházce, takže nechci těm lidem křivdit, nevím zda se psem dělají i nějaký sport...
Já se právě obávám, že z těch co potkávám se jí plně věnuje tak jeden třeba se pletu, ale teď když je teplo chodíme každý podvečer s fenkou do řeky. Za tu dobu co se cachtáme a děláme ve vodě kraviny, vidím jak projdou podél břehu tam a zpět no a to bývá tak všechno.
Ono u té řeky je dost rušno (je přímo ve městě), ale za městem, cca o 500m dál, kde jsou velké louky ideální na psí lítání je věčně prázdno. Tam potkáme za procházku tak jednoho pejskaře (někdy ani to ne) a většinou tam potkáváme stále těch pár stejných dokola.
Iliena
napsal(a):
Já se právě obávám, že z těch co potkávám se jí plně věnuje tak jeden třeba se pletu, ale teď když je teplo chodíme každý podvečer s fenkou do řeky. Za tu dobu co se cachtáme a děláme ve vodě kraviny, vidím jak projdou podél břehu tam a zpět no a to bývá tak všechno.
Ono u té řeky je dost rušno (je přímo ve městě), ale za městem, cca o 500m dál, kde jsou velké louky ideální na psí lítání je věčně prázdno. Tam potkáme za procházku tak jednoho pejskaře (někdy ani to ne) a většinou tam potkáváme stále těch pár stejných dokola.
Chodili jsme kolem rodinného domu, kde borderku měli, na zahradě postavená překáková dráha...cca dva roky, pak zmizela borderka i překážky, tak jen doufám, že třeba byla dospělého dítěte majitelů domu a že se prostě jen odstěhovali...
napsal(a):
Chodili jsme kolem rodinného domu, kde borderku měli, na zahradě postavená překáková dráha...cca dva roky, pak zmizela borderka i překážky, tak jen doufám, že třeba byla dospělého dítěte majitelů domu a že se prostě jen odstěhovali...
Tak té borderky se snad ještě někdo ujme, kdyby něco. Nám tady před dvěma lety zmizel tehdy dvouletý basenji. Nějak se nemůžu doptat, jestli se společně s ním vypařili i lidi. Bez PP, díky nepovolenému křížení nestandard barva, tak vypadal trochu jinak, a hlavně majitelé z něho byli vrcholně otrávení. Vůbec nevěděli, do čeho jdou. Jako štěně ho neuhlídali a skončil pod autem. Drahá operace zlomeniny, nálada děsná, zdrhače vůbec nečekali. To jsou pak průšvihy, tahle složitější plemena...
Kokossska
XXX.XXX.209.174
Abych se sve spolubydlici zastala - nema psa na prevychovu, ale na predvychovu, ten pes ma byt jednou asistencni a ona dane veci studuje. Z jeji strany se tedy nejedna o rozmar.
Kokossska
napsal(a):
Abych se sve spolubydlici zastala - nema psa na prevychovu, ale na predvychovu, ten pes ma byt jednou asistencni a ona dane veci studuje. Z jeji strany se tedy nejedna o rozmar.
To je samozřejmě záslužné...no my si tady alespoň vylili srdíčka...
I tak...nevím jaký máte vztah s vaší spolubydlící slečnou, ale já tedy rozhodně (už jen v závislosti na tom, že bych "psí" obor studovala), pokud bych to od vás neměla zakázaný, tak psa i když není můj, ale přeci jenom se mnou žije ve spolené domácnosti a vím, kolik hodin to musí vydržet, vzala ven alespoň na "čůrandu"...jen teď nevím, zda jsem divná já, že mi to přijde automatický a samozřejmě nikomu nebudu říkat, jak co dělat, jen z toho mám takovej pocit...
napsal(a):
To je samozřejmě záslužné...no my si tady alespoň vylili srdíčka...
I tak...nevím jaký máte vztah s vaší spolubydlící slečnou, ale já tedy rozhodně (už jen v závislosti na tom, že bych "psí" obor studovala), pokud bych to od vás neměla zakázaný, tak psa i když není můj, ale přeci jenom se mnou žije ve spolené domácnosti a vím, kolik hodin to musí vydržet, vzala ven alespoň na "čůrandu"...jen teď nevím, zda jsem divná já, že mi to přijde automatický a samozřejmě nikomu nebudu říkat, jak co dělat, jen z toho mám takovej pocit...
Mám to úplně stejně. Zvlášť když se jedná o malého pejska, kterého by měla zvládnout.
A jen tak mimo na zadavatelku : Jaký obor to spolubydlící studuje ?
Kokossska
XXX.XXX.117.84
Zoorehabilitaci, takze je to primo praxe do oboru, jeji rozhodnuti naprosto chapu a podporuji. Jen jsem prehnane zodoovedny jedinec, nekdy az moc, a tak mi to pridelalo par vrasek na cele...a chci vse dobre podchytit dostatecne dopredu.
Tak jsem zjistila, že jsem nejen stará, ale i blbá. Naše madam je normálně venku, když nejsme doma, ale pokud se hárá, v nebezpečnou dobu je zavřená doma. Normálně je sama 8 hodin, po ranní procházce většinou spí. Ale když nespí, venku má spoustu podnětů, okolo chodí děti, prostě se nenudí... Takže jakmile je zavřená doma, jedna z mých kamarádek ji chodí v poledne pouštět vyčůrat a protáhnout kostru... Pokud to nešlo, brala jsem si půl dne dovolené. Kdyby moje kamarádka byla ve stejné situaci jako já, pochopitelně bych jí stejně vypomohla. Nechat psa, se kterým bydlím, čekat na paničku aby se mohl jít vyčůrat je pro mne naprosto nepředstavitelné.
inusanka
napsal(a):
Tak jsem zjistila, že jsem nejen stará, ale i blbá. Naše madam je normálně venku, když nejsme doma, ale pokud se hárá, v nebezpečnou dobu je zavřená doma. Normálně je sama 8 hodin, po ranní procházce většinou spí. Ale když nespí, venku má spoustu podnětů, okolo chodí děti, prostě se nenudí... Takže jakmile je zavřená doma, jedna z mých kamarádek ji chodí v poledne pouštět vyčůrat a protáhnout kostru... Pokud to nešlo, brala jsem si půl dne dovolené. Kdyby moje kamarádka byla ve stejné situaci jako já, pochopitelně bych jí stejně vypomohla. Nechat psa, se kterým bydlím, čekat na paničku aby se mohl jít vyčůrat je pro mne naprosto nepředstavitelné.
Jenže realita psů žijících v bytech je taková, že musí těch cca 9 - 10 hodin vydržet. A vydrží to bez problémů, většinu doby, kdy je páník v práci, totiž prospí.Není to samozřejmě ideální, a kdyby to takto nešlo, tak by fůra lidí nemohla mít vůbec psa...
..." a kdyby to takto nešlo, tak by fůra lidí nemohla mít vůbec psa"...Tak ať ho nemá! O co líp by bylo na světě!
Že to tak lidi mají, to ještě neznamená, že je to dobře!
Pak se tu objevují dotazy, jestli někdo může mít psa při 12ti hodinových směnách.Když sousedův vydrží 10 hodin, proč by ten jeho nemohl vydržet ještě o 3 hodiny víc!
Kokossska
XXX.XXX.117.84
napsal(a):
..." a kdyby to takto nešlo, tak by fůra lidí nemohla mít vůbec psa"...Tak ať ho nemá! O co líp by bylo na světě!
Pak se tu objevují dotazy, jestli někdo může mít psa při 12ti hodinových směnách.Když sousedův vydrží 10 hodin, proč by ten jeho nemohl vydržet ještě o 3 hodiny víc!
Kazdemu psovi lepe u pana s lidskym pristupem nez v utulku.
Muj pes takto neni zavreny kazdy den a je to pouze doscasne obdobi.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
rapotacka11
napsal(a):
?
12 hod nevenčit...
Umite neco jineho nez rejpat?
Kokossska
napsal(a):
Kazdemu psovi lepe u pana s lidskym pristupem nez v utulku.
Muj pes takto neni zavreny kazdy den a je to pouze doscasne obdobi.
To nebylo na vás !
Kokossska
XXX.XXX.117.84
napsal(a):
To nebylo na vás !
Dobre, pardon, omlouvam se
napsal(a):
No vidíte, a přesto jsou psi žijící v bytě mnohdy šťastnější než ti, co žijí na dvoře či zahradě. Protože těm "byťákům" se pán po návratu z práce věnuje. A může se jim věnovat tím víc, že nemá po návratu ze zaměstnání práci kolem domu a zahrady...
napsal(a):
No vidíte, a přesto jsou psi žijící v bytě mnohdy šťastnější než ti, co žijí na dvoře či zahradě. Protože těm "byťákům" se pán po návratu z práce věnuje. A může se jim věnovat tím víc, že nemá po návratu ze zaměstnání práci kolem domu a zahrady...
Tak počítejte se mnou...12tka. Od 6 do 18, k tomu 1/2 hod cesta. Majitel přjde po 12ti hodinách z práce, utahaný, hladový a jde se věnovat psu...?
Není to spíš tak, že ho nechá vyčůrat a padne ?
Ale jo, ať klidně psa má, třeba až na to budou dva. Nebo ať se s někým domluví...
( A aby nedošlo k mýlce, měla jsem v bytě dva psy, nestrádali, byli šťastní..., ale zavření sami byli max.6 hodin ).
napsal(a):
Tak počítejte se mnou...12tka. Od 6 do 18, k tomu 1/2 hod cesta. Majitel přjde po 12ti hodinách z práce, utahaný, hladový a jde se věnovat psu...?
Ale jo, ať klidně psa má, třeba až na to budou dva. Nebo ať se s někým domluví...
( A aby nedošlo k mýlce, měla jsem v bytě dva psy, nestrádali, byli šťastní..., ale zavření sami byli max.6 hodin ).
Takhle to má kamarádka a je mi feny dost líto, má dvanáctky, a to i když byla štěňátko. Teď má nový byt a fenka je doma s nahubkem, protože se bojí aby něco nezničila. já mám psa taky v bytě a celkově bych psa na zahradu nedala, i kdybych ji měla (dle mě je nejlepší, že může jak ven tak dovnitř). Ale střídáme se s přítelem a pes není doma dlouho sám. Teďka 4 měsíce třeba 1h-5h. Až mi začne škola bude to zase různé, ale přítel chodí domů ve tři, takže pejsa nebude doma doma déle než 7 hodin a to.jen párkrát za tyden.. někdy třeba nebude sám vůbec. KdBych měla dvanáctky psa bych si nepořídila nebo kdybych bydlela sama.
Kokossska
XXX.XXX.117.84
Vite, pes zije dlouho a situace cloveka obcas vrhne do takovych zakouti, ze mu nezbyva, nez se jim podridit,.vcetne psa.
Na zivot neni pouze jeden metr.
Kokossska
napsal(a):
Vite, pes zije dlouho a situace cloveka obcas vrhne do takovych zakouti, ze mu nezbyva, nez se jim podridit,.vcetne psa.
Na zivot neni pouze jeden metr.
To je mi jasný, není to nijak proti vám, jak jste psala je to výjimečná situace. Přítele mít za rok třeba nemusím, šla bych k rodičům, kde by pes nebyl sám už vůbec..a směny 12tky bych nebrala nikdy, naštěstí tu máme práce dost.
napsal(a):
To se musíte zeptat těch, co ty dvanáctky dělají. Ale máte pravdu, že to už je moc hodin bez možnosti se vyvenčit. Já jsem dělala denně osm hodin, s cestou tam i zpět cca 9 - 9,5 hodiny. Není to ideální, i já jsem mívala výčitky, že je to dlouho. Pes to ale zvládal bravurně. Po návratu jsem ho šla krátce vyvenčit, jak říkáte, vyčůrat, pak na chvíli domů převlíct se do psího a trochu se občerstvit, a pak dlouhá procházka 2 - 3 hodiny. Takhle to lze dělat s dospělým psem, nedokážu si představit, že se tak dá dobře vychovat štěně.
Naštěstí ve většině rodin si péči o psa a venčení rozdělí tak, že pes ve skutečnosti není bez venčení tolik hodin. I my jsme to tak měli, dokud byly děti doma... Až se osamostatnily a odstěhovaly, zbyla jsem na to sama, ale to zase pes už byl starší... A teď, protože mám více časově náročnou práci, zůstáváme jen u kavkazanky na zahradě...
Vůbec, ani náhodou, si nedovedu představit mít psa bez možnosti se vyčůrat. Nikdy jsme psa doma(v bytě, baráku) neměli a když vidím svoje psy, jak v zahradě v jednom kuse značkují(vím, že to je nejspíš zlozvyk) Prostě se na nějaký podnět zvedne, zaštěká na kolemjdoucího a jde označkovat nejbližší stromek...ale nikdy nezažijí pocit, že se jim chce a nesmí. Krom toho, že na tom 100% není nic zdravého(proto je nejspíš mezi psy tolik prostatiků) tak prostě s pocitem, že psu se třeba bude po 4hodinách chtít(třeba se víc napil) a musí vydržet dalších 5h, bych žít nemohla.
Tady nejde o to, jestli pes vydrží nebo ne, jde o to, že nemusí...nikdy jsem neměla spolubydlící, tak nevím úplně přesně jak to funguje, jestli jí pes zadavatelky bere jako "rodinu" když spolu bydlí ve společné domácnosti...u nás první člověk, co přišel domů tak venčil...jasně do té doby to psy asi prospali, ale když se někdo dostavil, tak byl se spaním konec...jo jasně my jsme rodina, psi jsou naši...syn neřekne "pesani jsou mámy, tak ať si je vyvenčí až přijde"...je mi jasný, že cizí člověk se asi nechce "zaobírat" cizím psem, ale ví to i ten pes, že je to cizí člověk? ale na druhou stranu, už je na to naučený...
Moje švagrová, když bydlela v Praze, tak měla tři spolubydlící, jedna z nich měla kočku, ale defakto to holky neřešily, ta co dorazila první nakrmila, pomazlila, nechala otevřené dveře k sobě do pokoje, aby měla kočka společnost...
Nevím, jak to dělají ostatní lidi, co pracují 12 hodin denně, já měla vždycky domluvené odpolední vyvenčení, pokud u nás nebyl celej den nikdo doma...
rapotacka11
napsal(a):
Nejste moc urejpaný ?
Nééé urejpaná já nejsem, já jsem jen bojovnice za práva psů