Prosím o radu, jak to ošetřit?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2016 13:20
Iliena

XXX.XXX.37.7

Dobrý den,
teď jsem našla u feny na třísle pravděpodobně klíště, není to moc vidět. Pod tím je puchýř a okolo červené (viz foto). Stačí jenom vyndat a potírat řepíkem? Nebo je to na veta, když je to s puchýřem a okolo červené? Děkuji, nerada bych něco zanedbala. Ještě pro info, včera prodělala alergickou reakci asi po hmyzím bodnutí, dostala injekci a Dithiaden, může to mít souvislost?

18.8.2016 13:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Npodle obrázku se mi zdá že je puchýřek zhnisaný. To by vysvětlovalo i to začervenání kolem. Na Vašem místě bych puchýřek protrhnul a řádně místo vydezinfikoval. Na veterinu to - podle mého názoru - není.

18.8.2016 13:28
Iliena

XXX.XXX.37.7

Už jsem to vyndala, tak ne klíště, ale žihadlo! a to jsem ji včera prohlížela tolikrát . No po vyndání to vypadá takhle, co s tím mám dělat? Mám ten puchýř propíchnout?

18.8.2016 13:34
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Iliena napsal(a):
Už jsem to vyndala, tak ne klíště, ale žihadlo! a to jsem ji včera prohlížela tolikrát . No po vyndání to vypadá takhle, co s tím mám dělat? Mám ten puchýř propíchnout?

Určitě ano! Ale ne propíchnout ale protrhnout, aby to zůstalo otevřené. třeba špičkou manikůrových nůžek. A vydezinfikovat! betadina kupříkladu.

18.8.2016 13:43
Iliena

XXX.XXX.37.7

Dasvo napsal(a):
Určitě ano! Ale ne propíchnout ale protrhnout, aby to zůstalo otevřené. třeba špičkou manikůrových nůžek. A vydezinfikovat! betadina kupříkladu.

Díky moc, už jsem vyslala přítele do lékárny pro desinfekci (mám tu jen Kubatol a ten by ránu uzavřel). Už jsem uvařila řepík, tak jí to večer ještě můžu potírat řepíkem, ten jí vždy hojil dobře.

18.8.2016 13:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iliena napsal(a):
Díky moc, už jsem vyslala přítele do lékárny pro desinfekci (mám tu jen Kubatol a ten by ránu uzavřel). Už jsem uvařila řepík, tak jí to večer ještě můžu potírat řepíkem, ten jí vždy hojil dobře.

Včera jsem se tiše divila, že vám Dithiaden nepomohl najedenkrát, ale ještě se vám opuch vrátil(tuším to tak bylo?) Asi to bylo tím zbylým žihadlem. Jo, normálně to roztrhněte jehlou a tamponkem v Betadině to vytřete. To bude bez problémů, to je na cizí těleso normální reakce

18.8.2016 13:52
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Včera jsem se tiše divila, že vám Dithiaden nepomohl najedenkrát, ale ještě se vám opuch vrátil(tuším to tak bylo?) Asi to bylo tím zbylým žihadlem. Jo, normálně to roztrhněte jehlou a tamponkem v Betadině to vytřete. To bude bez problémů, to je na cizí těleso normální reakce

Jo taky si zpětně říkám, že se tím hodně vysvětluje. Na poprvé dostala injekci u veta (nevím co to bylo) protože měla hlavu jak meloun, skoro neviděla a zvracela, no hrozný zážitek až večer jí trochu začaly otékat oči, tak jsme dali půlku Dithiadenu a to už bylo OK. Hlavně, že jsem jí asi 100x kontrolovala hlavu, protože třepáním hlavy to začalo a měla tam největší bouli. No zas jsem o něco chytřejší

18.8.2016 13:54
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Takže asi včelka?

18.8.2016 16:42
Iliena

XXX.XXX.37.7

Andrýsek3 napsal(a):
Takže asi včelka?

Jo jo, žihadlo a kousíček zadku. Otázka jestli ji vadí všechny, nebo jestli byla tahle mrcha nějaká jedovatá, nebo seděla na blbé kytce

18.8.2016 16:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Iliena napsal(a):
Jo jo, žihadlo a kousíček zadku. Otázka jestli ji vadí všechny, nebo jestli byla tahle mrcha nějaká jedovatá, nebo seděla na blbé kytce

Jasný, to by mě taky zajímalo, jestli budeme jezdit s každým pichancem na veterinu nebo nee.. doufám, že tamto byla jen nějaká jedovatá a jinak nebude mít takové reakce... není to nic příjemného, že.

18.8.2016 18:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Iliena napsal(a):

Stalo se i známému(ne psu, člověku) že do té doby x krát píchnutý a nic, najednou totální reakce, anafylaktický šok. Nakonec přišel na to, že zemědělci tam postříkali pole s řepkou. Po této zkušenosti, vybavený injekcí, dostal žihadlo a s napětím čekal..a nic. Bez reakce. Takže na čem včela sosá je asi také důležité.

18.8.2016 21:20
Iliena

XXX.XXX.37.7

lesnížínka napsal(a):
Stalo se i známému(ne psu, člověku) že do té doby x krát píchnutý a nic, najednou totální reakce, anafylaktický šok. Nakonec přišel na to, že zemědělci tam postříkali pole s řepkou. Po této zkušenosti, vybavený injekcí, dostal žihadlo a s napětím čekal..a nic. Bez reakce. Takže na čem včela sosá je asi také důležité.

Jo škoda, že to neřekne .
Jinak puchýř je pryč, jen je to ještě červené. Tak jsem uvařila odvar z řepíku a omývám (třetinu hrnku mi u toho stihla upít ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík