Pomůže mi někdo radou jak naučit pejska nevykonávat potřeby doma?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kata.m

4.8.2016 11:49
kata.m

XXX.XXX.244.103

Dobrý den,
mám 6 ti měsíčního Kavalírka a nemůžu ho naučit aby vykonával potřeby venku a ne doma.
Zkoušela jsem snad všechno.Hlavní problém se objevil už jak jsme si štěnátko přinesli domu. Mít všude noviny a štěně si najde jedno oblíbené místo-jak snadné. Avšak tak se nestalo, už odmalinka nechodí na jedno místo 2x. tudíš popotahování novin ke dveřím bylo bezpředmětné a nepřineslo účinek. Štěnátko jsme začli pravidelně venčit zprvu každou hodku pak každé dvě a i tak když potřebuje mimo tyto časy se mi vyčůrá doma. Radou z cvičáku jsem si přinesla pejskovo močení doma přejít a venku obrovsky chválit a odměnit dobrotami tak jsme tak činili, jenže si tak nějak zvykl, že když se vyčůrá doma nic se neděje jen přijde o dobrotu nic víc z toho není. Bylo jen opravdu malinkaté zlepšení co se prodloužení času venčení ale i tak mu nic vesele nebrání mi nechávat loužičky a hromádky kde se mu zlíbí. Další radou bylo vysvětlovat že je to fuj a že nesmí, což je nám k ničemu. Dá mi ještě někdo naději, že se to dokáže naučit? Moc prosím o jakékoli rady.

Předem děkuji za jakékoli odpovědi.

Mulka

4.8.2016 12:54
Mulka

XXX.XXX.179.229

Náš pes doma taky měl nehody snad do 5.mesice (pro buldoky to je ale docela normální, jsou trochu pomalejší v tomhle :).. Ze začátku jsem ho netrestala vůbec, jen hodně nosit ven a tam chválit. Pak přišlo období, kdy věděl, že nesmí, ale stejně se doma vycural (udělal to a preventivně šel do kouta, pod postel apod), třeba jednou denně. V tomhle období jsem mu už doma dala najevo, že ne, ne mlácením, ale stačilo zvýšit hlas na něj a 'hudrovat' si při uklízení.. :) za nějakou dobu byl klid ;) přestal ze dne na den.
Jo a ještě nam pomohlo odstranit koberce, podložky apod, zásadně čůrat do měkkého, u parket se mu asi nelíbilo, jak mu to teče na nohy :).

4.8.2016 12:59
inusanka

XXX.XXX.98.58

Některému to trvá déle, ale on by měl poznat z vašeho chování, že udělal něco hodně špatně. To ale ne nad loužičkou kterou jsem doma našla po několika hodinách ale když to zrovna udělal. Jinak každopádně sledovat a jakmile chce něco tvořit, popadnout a jít ven.

Mulka

4.8.2016 13:05
Mulka

XXX.XXX.179.229

Ano, to jsem v me odpovědi nenapsala, také jsem jen trestala hlasem, pokud jsem ho pristihla... Pokud jsem přišla po X hodinach domu a tam byla bůh ví jak stará louže, jen jsem to uklidila a neřešila.

kata.m

4.8.2016 13:26
kata.m

XXX.XXX.244.103

Ano to ano staré neřeším to si člověk pohudruje pod fousy a je to, ale on už taky ví, že to doma dělat nesmí poznám to hned jak přijde a jdu hledat. My právě máme všude parkety tak se divím, že se mu to chce když to všude stříká. Snad máme naději, nerada bych pak poslouchala chytré rady po 3 letech co všechno jsme mohli a nemohli udělat. i na cvičáku mi říkali že do 6ti měsíců to bude dobré a nemám si dělat obavy a mít trpělivost, jenže už je mu 6 měsíců a dělá si je stejně kdy chce

Mulka

4.8.2016 13:33
Mulka

XXX.XXX.179.229

A nepozorujete alespoň minimální zlepšení? Protože jak uz jsem psala, byť naše štěně bylo hodne a nenicilo veci treba, tak to byl průtokáč a přestal až v tom 5.mesici... Ale viděla jsem zlepšení, jednak čůral s časem min a min (pak už třeba jen 1-2x denně) a viděla jsem i, jak začal chápat najednou, že nesmí (i když to pak ještě nějakou dobu delaval, ale hned jak se vycural tak letěl pod postel sám od sebe apod).. :) že to nebylo stejně tragické, jako na začátku, kdy bylo nespočet curacich nehod denně + bobek..

4.8.2016 13:35
kata.m

XXX.XXX.244.103

Tedy poslouchat v případě, že by se to nezlepšilo. Přitom je pejsek hrozně chytrý všechno se hrozně rychle a snadno učí, přitom todle je náš kámen úrazu.

4.8.2016 13:38
kata.m

XXX.XXX.244.103

Jak kdy je zlepšení. někdy máme 3 dny bez nehod a třeba ted za poslední 2 dny zase jen utírám a zbýrám hromadky přitom přijedeme zvenku a on jde a suvereně něco udělá. Proč má někdy ty podněty k tomu. Máme zahradu bydlíme v baráčku občas si dokonce i řekne tak chválíme, že je šikovnej apod. ale přesto jednou za pár dní je pár nehod na denním pořádku...

4.8.2016 13:39
kata.m

XXX.XXX.244.103

A my zase mame vetší loužičky méněkrát než dříve.

4.8.2016 14:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.166

Pomůže mi někdo radou jak naučit pejska nevykonávat potřeby doma?
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Proč ?

Je teplo, proč nemůže být celé dny venku?

4.8.2016 14:38
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Můj pes kvůli novinám, čůral doma snad do 6-7 měsíců.. hrůza..ale my ty noviny měli ais tyden, i tak mu to v kebulce zůstalo..pomohlo pořád venčit venku a chválit venku, pak už to nedělal..a teď už to neudělá taky nikdy.. teď je krásně, tak se věnujte tomu, aby neměl možnost vyčůrat doma, buďte hodně venku. A zkuste ho kdyžtak nacapat a stihnout donést ven, myslím, že to.psiska pochopí. Držím palce.

4.8.2016 14:51
kata.m

XXX.XXX.244.103

Rapotacka11: jsme cele dny venku, ale kdybych chtela pejska na zahradu tak volim rozhodne jine plemeno nez-li Kavalira.

4.8.2016 14:54
kata.m

XXX.XXX.244.103

Andyseeek: zkousime snad to zaberesmajlík poznam kdyz potrebuje na velkou to mam zmakle ale na malou nema zadny ritual jen si stoupne a uz cura s tim je to horsi prave

4.8.2016 15:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.166

kata.m napsal(a):
Rapotacka11: jsme cele dny venku, ale kdybych chtela pejska na zahradu tak volim rozhodne jine plemeno nez-li Kavalira.

Nejde přeci o psa na zahradu.
Myslela jsem, že nechcete venčit doma a když ho to "nejde" naučit...
Není to samozřejmě plemenem.
Když začnete učit, musí to za týden umět.(už i mimino)
Nefunguje to totiž tak, že jednou jó, jednou né.
Prostě si s tím musí člověk pohrát a být stopro důsledný
a nebo mít podělanej kvartýr.
Vždyť jsem se v první větě ptala proč .
(tušila jsem totiž).

4.8.2016 15:11
kata.m

XXX.XXX.244.103

Rapotacka:Bohuzel neumi proto zjistuji co proto mohu udelat a zlepsit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík