Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Editapri

3.8.2016 09:07
Editapri

XXX.XXX.95.180

Dobrý den, jdu si sem pro radu. Už opravdu nevím co mám dělat doma mám fenku BSP je jí 8 měsíců. Učily jsme ji chodit vykonávat potřebu ven ze začátku jsem chápala, že to sem tam nevydrží. A pak najednou už doma nekadila ani nečurala, Nela jsem z ní opravdu radost, ale poslední dobou se v tom zase strašně zhoršila někdy to vydrží parádně a někdy mi udělá potřebu po celém pokoji. Normálně je s námi v obýváku, ale na noc spí v zimní zahradě, kde má místečko na spaní na matraci a na tom ještě deku. Zeď co dva dny to nevydrží vůbec ráno když přítel šel do práce tak tam byl jen bobek, ale když jsem jí šla venčit já za 2 hodiny na to, tak byla zimní zahrada komplet od výkalů a čurání. Chci aby zůstala doma a nemusela být venku v nějakém kotci. Prosím vás je to normální? Už si opravdu nevím rady. Celou zeď mám hnědou páč se v tom vyválela a následně otřela. Kdyz prijdu, tak se cítí provinile, je to na ní vidět, ale stejně když jí pokáram pak to udělá zase. Jsem fakt bezradná. Prosím o nějaké typy co s tím. Předem děkuji.

3.8.2016 09:39
anonymx

XXX.XXX.27.66

A nečekáte s ranním venčením příliš dlouho? U nás je normální, že jak se první vzbudí, tak ještě v pyžamu maže venčit.

Editapri

3.8.2016 09:46
Editapri

XXX.XXX.95.180

Ne pravidelně venčíme jak jdeme spát okolo 10 a 11, poté ráno o půl páté, když chodíme do práce o víkendu to venčíme v 6 jsem ranní ptáče, tak si nemyslím, že by to by ti bylo tím když jsme na ranní oba, tak bez problémů vydrží než se vrátíme domů, jen někdy mám pocit, že to má na háku.

3.8.2016 09:48
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jestliže máte zeď celou hnědou, zřejmě nemá fenečka bobečky tuhé, ale bude to dost řídké. Takže na vině může být i problém s horší snášenlivostí krmiva. Nepíšete, zda je přes den venku či doma, jestli je nečistotná i ve dne nebo jen v noci... Pokud jen v noci, zkusila bych upravit denní režim, krmení a poslední venčení.

3.8.2016 09:56
aneleh

XXX.XXX.128.47

Zkuste upravit dobu krmení... krmte cca dvě až tři hodiny před posledním venčením... A ráno prostě hned - jakmile vás totiž slyší, že vstáváte, tak vyskočí, pohnou se střeva a prostě se jí chce...
A nebo jsem se setkala s tím, že některé feny takhle "prasí" před hárádním... Tak si to zkuste ohlídat.

Editapri

3.8.2016 10:01
Editapri

XXX.XXX.95.180

inusanka napsal(a):
Jestliže máte zeď celou hnědou, zřejmě nemá fenečka bobečky tuhé, ale bude to dost řídké. Takže na vině může být i problém s horší snášenlivostí krmiva. Nepíšete, zda je přes den venku či doma, jestli je nečistotná i ve dne nebo jen v noci... Pokud jen v noci, zkusila bych upravit denní režim, krmení a poslední venčení.

Přes den to střídáme máme domek se zahradou, takže většinu času jsme venku. Je pravda, že když dostane najíst navečer a pak se nevykadí, je tady ta pravděpodobnost ranního úklidu veliká. Nepozorovala jsem právě, že by to měla v určitou dobu. Je to jak kdy někdy přes noc někdy ve dne. Dělá mi to starosti, né proto že musím uklízet, ale jestli to nemůže mít i nějakou jinou příčinu. Není to můj první pes, ale přes to jsem se s tímhle nikdy nesetkala. Nevím co děláme špatně.

Editapri

3.8.2016 10:02
Editapri

XXX.XXX.95.180

aneleh napsal(a):
Zkuste upravit dobu krmení... krmte cca dvě až tři hodiny před posledním venčením... A ráno prostě hned - jakmile vás totiž slyší, že vstáváte, tak vyskočí, pohnou se střeva a prostě se jí chce...
A nebo jsem se setkala s tím, že některé feny takhle "prasí" před hárádním... Tak si to zkuste ohlídat.

Moc děkuji za tip.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 10:04

Editapri napsal(a):
Přes den to střídáme máme domek se zahradou, takže většinu času jsme venku. Je pravda, že když dostane najíst navečer a pak se nevykadí, je tady ta pravděpodobnost ranního úklidu veliká. Nepozorovala jsem právě, že by to měla v určitou dobu. Je to jak kdy někdy přes noc někdy ve dne. Dělá mi to starosti, né proto že musím uklízet, ale jestli to nemůže mít i nějakou jinou příčinu. Není to můj první pes, ale přes to jsem se s tímhle nikdy nesetkala. Nevím co děláme špatně.

A čím ji krmíte?

3.8.2016 10:06
anonymx

XXX.XXX.27.66

Prostě nemá denní režim a asi i problém s řídkou stolicí. Kolikrát denně? Prostě děláte špatně to, že jí večer nenecháte vyvenčit. Naše se venčí 1x hned ráno,1x navečer, večer před spaním už jen vyčůrat. A přes to vlak nejede. Prostě i o víkendu mají nastaveno 6.00 a přes to vlak nejede, ale pak se zase můžu ještě dospat, jenže po vyvenčení 5ti psů už jsem tak dokoale probuzená, že to stejně nejde.

3.8.2016 10:17

"Chci aby zůstala doma a nemusela být venku v nějakém kotci"
no, kdyby k vám měla přístup i v noci, tak by si třeba řekla, že potřebuje...

Jinak v tom mám trošku chaos, takže jenom tak obecně - záleží na tom, čím je krmena, kdy, zda nemá parazity, přemnožené bakterie. Jeden můj pes se např. vyprazdňuje na etapy, kolikrát (dle stravy) začne ukázkovým bobkem a pak trousí měkké kupky...

"Kdyz prijdu, tak se cítí provinile, je to na ní vidět, ale stejně když jí pokáram pak to udělá zase"
ne provinile, už má zkušenost, že jí vynadáš, tak už se bojí dopředu. Je nesmysl někdy PAK nějak reagovat...
Zamysli se nad jejím zdravím, typem stravy i režimem, nejen stravy ale obecně, kolik a kdy má pohybu.

Editapri

3.8.2016 10:18
Editapri

XXX.XXX.95.180

anonymx napsal(a):
Prostě nemá denní režim a asi i problém s řídkou stolicí. Kolikrát denně? Prostě děláte špatně to, že jí večer nenecháte vyvenčit. Naše se venčí 1x hned ráno,1x navečer, večer před spaním už jen vyčůrat. A přes to vlak nejede. Prostě i o víkendu mají nastaveno 6.00 a přes to vlak nejede, ale pak se zase můžu ještě dospat, jenže po vyvenčení 5ti psů už jsem tak dokoale probuzená, že to stejně nejde.

Kdybych ji nevencila tak sem nepíši. Jsme s ní venku jen jak to jde. Víte když se vám v tom pes vyválí a vedle je loužička, tak pak to tuhé zajisté nebude. Jsem zmatená, ale když nevím co si počít a požádám o radu, tak jsem špatná majitelka psa co ho nevenčí? Možná to špatně chápu, ale jestli se takhle radí všude, tak radši se nebudu ptát nikde.

Editapri

3.8.2016 10:25
Editapri

XXX.XXX.95.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Chci aby zůstala doma a nemusela být venku v nějakém kotci"
no, kdyby k vám měla přístup i v noci, tak by si třeba řekla, že potřebuje...

Jinak v tom mám trošku chaos, takže jenom tak obecně - záleží na tom, čím je krmena, kdy, zda nemá parazity, přemnožené bakterie. Jeden můj pes se např. vyprazdňuje na etapy, kolikrát (dle stravy) začne ukázkovým bobkem a pak trousí měkké kupky...

"Kdyz prijdu, tak se cítí provinile, je to na ní vidět, ale stejně když jí pokáram pak to udělá zase"
ne provinile, už má zkušenost, že jí vynadáš, tak už se bojí dopředu. Je nesmysl někdy PAK nějak reagovat...
Zamysli se nad jejím zdravím, typem stravy i režimem, nejen stravy ale obecně, kolik a kdy má pohybu.

Pardon napsala jsem to špatně, doma je s námi. Jen přítel mi furt říká, že jestli se nenapraví, že jí kotec pořídí. Je to moje rodina ne pes. Odčervená je pravidelně od štěněte. Taky kadíme na etapy. Říkám fuj, když něco najdu i to je špatně? Teď na procházky nechodíme zítra jdeme na vyříznutí boule co se jí udělala po klíštěti. Má ji nešťastně na noze, tak nám veterinář doporučil ať jsme raději doma aby si to ještě neporanila více.

Editapri

3.8.2016 10:27
Editapri

XXX.XXX.95.180

A čím ji krmíte?

Calibra hypoalergení pro štěňata. Pak pamlsky, když cvičíme ve školce a doma. Někdy dostane kapsičky, konzervu, sušené maso.

3.8.2016 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Napíšu to ze svého pohledu. Měla jsem donedávna berňáka taky a pes to byl zahradní. Když chtěl jít do domu za náma šel, ale dlouho nevydržel, v baráku mu bylo horko, radši ležel na svém místě u zdi. Nechápu, proč by nemohla být normálně v zahradě, kde by si svou potřebu vykonala dle libosti a vám by i ubyly starosti. Proč jako v kotci? Mám(tedy už měla) jsem dva velké psy v zahradě a žádný kotec vůbec nemáme. Mají vybudované boudy, ale moc tam nebyli, jen v opravdu hnusném počasí. Možná by vaše fenka už v zahradě sama ani bát nechtěla, nevím, třeba už je zvyklá být doma. Ale něco jí vadí a zkusila bych to změnit. nabídnout jí tu možnost být venku, změnit jídlo, jak píšou holky, či časy krmení a venčení. A ještě dotaz: jakovou má denní aktivitu? Chodíte pravidelně ven, na procházky? Jestli pes jen celý den polehává doma nebo na zahradě, nedivím se, že je nespokojený a možná to tímto dává najevo. Ale to jen dedukuju, nic jste o tom nenapsala...

3.8.2016 10:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo...mezitím už jste to napsala. Jaká boule po klíštěti, jste si jistá, že je to po klíštěti? Kde přesně?

3.8.2016 10:32
anonymx

XXX.XXX.27.66

Neurážejte se, ale tohle fakt není normální. Žádný pes (a feny obzvlášť) se neválí ve svých výkalech. Pokud má prostor a není to nouze nejvyšší. Prostě trpělivost a nevenčete jí "jak jen to jde", ale dokud se opravdu nevyvenčí. Krmte v pravidelnou hodinu (pokud to jen trochu jde) a poslední venčení třeba o půlnoci.
A pokud by to byl bobek, tak to ani loužička nerozmočí. Prostě budete muset venčit častěji a klidně třeba i za tu cenu, že v noci nebude na zahradě, kde jí asi nevidíte a nevíte jestli se opravdu vyvenčí, ale třeba vzít na procházku.

Editapri

3.8.2016 10:33
Editapri

XXX.XXX.95.180

lesnížínka napsal(a):
Napíšu to ze svého pohledu. Měla jsem donedávna berňáka taky a pes to byl zahradní. Když chtěl jít do domu za náma šel, ale dlouho nevydržel, v baráku mu bylo horko, radši ležel na svém místě u zdi. Nechápu, proč by nemohla být normálně v zahradě, kde by si svou potřebu vykonala dle libosti a vám by i ubyly starosti. Proč jako v kotci? Mám(tedy už měla) jsem dva velké psy v zahradě a žádný kotec vůbec nemáme. Mají vybudované boudy, ale moc tam nebyli, jen v opravdu hnusném počasí. Možná by vaše fenka už v zahradě sama ani bát nechtěla, nevím, třeba už je zvyklá být doma. Ale něco jí vadí a zkusila bych to změnit. nabídnout jí tu možnost být venku, změnit jídlo, jak píšou holky, či časy krmení a venčení. A ještě dotaz: jakovou má denní aktivitu? Chodíte pravidelně ven, na procházky? Jestli pes jen celý den polehává doma nebo na zahradě, nedivím se, že je nespokojený a možná to tímto dává najevo. Ale to jen dedukuju, nic jste o tom nenapsala...

Chodíme pravidelně, teď budeme mít nejspíše nějakou dobu pauzu zítra jdeme na zákrok k lékaři má to na noze u prstů, dost nešikovně místo. Ani školku pro psy jsme museli teď vynechat. Tak teď cvičíme minimálně spíš se snažíme zaměstnat hlavu.

Editapri

3.8.2016 10:36
Editapri

XXX.XXX.95.180

lesnížínka napsal(a):
Jo...mezitím už jste to napsala. Jaká boule po klíštěti, jste si jistá, že je to po klíštěti? Kde přesně?

Byly jsme u veterináře a ten konstatoval klíště nebo ranku po hmyzu, i krevní obraz jsme nechali udělat aby to nebylo něco horšího i když nevím co by bylo horší. Má to na zadní levé noze ve vnitřní straně.

3.8.2016 10:37

"Říkám fuj, když něco najdu i to je špatně?"
smysl by to mělo v okamžiku, kdy se chystá potřebu vykonat, ne až někdy...a k tomu fuj by muselo být ještě její okamžité vyvedení ven a tam pochvala za vyvenčení venku.

Fakt, že je pravidelně odčervovaná ale nevylučuje např. giardie nebo přemnožení bakterií ve střevu.

Calibra hypoalergení je konkrétně která Calibra?

Ten pravidelný a dostatečný pohybový režim je pro dobrou peristaltiku střev rovněž důležitý.

Editapri

3.8.2016 10:40
Editapri

XXX.XXX.95.180

anonymx napsal(a):
Neurážejte se, ale tohle fakt není normální. Žádný pes (a feny obzvlášť) se neválí ve svých výkalech. Pokud má prostor a není to nouze nejvyšší. Prostě trpělivost a nevenčete jí "jak jen to jde", ale dokud se opravdu nevyvenčí. Krmte v pravidelnou hodinu (pokud to jen trochu jde) a poslední venčení třeba o půlnoci.
A pokud by to byl bobek, tak to ani loužička nerozmočí. Prostě budete muset venčit častěji a klidně třeba i za tu cenu, že v noci nebude na zahradě, kde jí asi nevidíte a nevíte jestli se opravdu vyvenčí, ale třeba vzít na procházku.

Mě to taky nepřijde normální. Jak jsem psala teď máme procházky omezené.

3.8.2016 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Editapri napsal(a):
Byly jsme u veterináře a ten konstatoval klíště nebo ranku po hmyzu, i krevní obraz jsme nechali udělat aby to nebylo něco horšího i když nevím co by bylo horší. Má to na zadní levé noze ve vnitřní straně.

Neviděla jsem to, nevím jak to vypadá, ale je mi divný ten postup. Proč jde vyřezávat nějakou bulku po klíštěti? Takových po klíštěti bude mít za život ještě hodně. Doufám že, když už to vyřízne, dá to alespoň na histologii. Trvejte na tom.

Editapri

3.8.2016 10:47
Editapri

XXX.XXX.95.180

lesnížínka napsal(a):
Neviděla jsem to, nevím jak to vypadá, ale je mi divný ten postup. Proč jde vyřezávat nějakou bulku po klíštěti? Takových po klíštěti bude mít za život ještě hodně. Doufám že, když už to vyřízne, dá to alespoň na histologii. Trvejte na tom.

No říkal, že by se to řezat nemuselo, ale že to je na nesikovnem místě kde ji to vadí. Měli jsme na to prášky a mastičku kterou jsme ji mazali 2x denně. Ono to je velké jak nehet u palce a nafouklé.

Editapri

3.8.2016 10:49
Editapri

XXX.XXX.95.180

"Říkám fuj, když něco najdu i to je špatně?"
smysl by to mělo v okamžiku, kdy se chystá potřebu vykonat, ne až někdy...a k tomu fuj by muselo být ještě její okamžité vyvedení ven a tam pochvala za vyvenčení venku.

Fakt, že je pravidelně odčervovaná ale nevylučuje např. giardie nebo přemnožení bakterií ve střevu.

Calibra hypoalergení je konkrétně která Calibra?

Ten pravidelný a dostatečný pohybový režim je pro dobrou peristaltiku střev rovněž důležitý.

Děkuji. Calibra Puppy kuřecí pro štěňata středních a velkých plemen.

3.8.2016 10:53
anonymx

XXX.XXX.27.66

Proboha proč s takovou prkotinou na operaci a ještě nechodit na procházky? Prášky, mastička,... veterinář z vás jen tahá peníze.

Editapri

3.8.2016 11:02
Editapri

XXX.XXX.95.180

anonymx napsal(a):
Proboha proč s takovou prkotinou na operaci a ještě nechodit na procházky? Prášky, mastička,... veterinář z vás jen tahá peníze.

Aha tak ji to tam mám nechat, ať si to klidně o něco roztrhne, začne to hnisat a co pak s tím. Kdyby to třeba měla kdekoliv jinde, ale na noze u prstů? Představte si sebe kdyby jste na noze měla dva palce, jestli by jste s tím nic nedělala je to čistě Vaše věc.

3.8.2016 11:20
anonymx

XXX.XXX.27.66

Tak kdyby si to roztrhla, tak si to vylíže a je to. Jinak stačí na noc Ichtoxyl - černá mast a je pokoj. Ale obvykle takovéhle prkotiny fakt neřeším. Takhle bude muset mít narkózu, ránu zašitou a už to vidím jak jí uhlídáte, aby si stehy nevylízala...

Editapri

3.8.2016 11:24
Editapri

XXX.XXX.95.180

anonymx napsal(a):
Tak kdyby si to roztrhla, tak si to vylíže a je to. Jinak stačí na noc Ichtoxyl - černá mast a je pokoj. Ale obvykle takovéhle prkotiny fakt neřeším. Takhle bude muset mít narkózu, ránu zašitou a už to vidím jak jí uhlídáte, aby si stehy nevylízala...

Tak to já zase nevím. Prostě se o ní bojím.

3.8.2016 11:25

Pořád tady ale nezaznělo, jestli má mrně měkčí stolici. Protože normální tuhý bobek jen tak lehce nerozmáznete. Pak by to mohlo souviset i s tím, že to prostě nevydrží.

Pokud to tak je, tak to může být intolerance ke kuřeti, hodně psů nedává i "přilepšení" konzervami nebo kapsičkami.

3.8.2016 11:26

Editapri napsal(a):
Děkuji. Calibra Puppy kuřecí pro štěňata středních a velkých plemen.

Tak zrovna tahle Calibra ale vůbec hyloalergenní není hypo je ta fialová jehněčí, takže radím, změňte kuřecí na jehněčí a uvidíte.

Editapri

3.8.2016 11:30
Editapri

XXX.XXX.95.180

Pořád tady ale nezaznělo, jestli má mrně měkčí stolici. Protože normální tuhý bobek jen tak lehce nerozmáznete. Pak by to mohlo souviset i s tím, že to prostě nevydrží.

Pokud to tak je, tak to může být intolerance ke kuřeti, hodně psů nedává i "přilepšení" konzervami nebo kapsičkami.

Někdy tuhou někdy měkčí. Dnes ráno první byl tuhý a druhý byl měkčí. Zkusíme pozměnit stravování. Myslíte, že i když ji tak strašně chutnají, že by pro ni nemuseli být dobré?

Editapri

3.8.2016 11:32
Editapri

XXX.XXX.95.180

Tak zrovna tahle Calibra ale vůbec hyloalergenní není hypo je ta fialová jehněčí, takže radím, změňte kuřecí na jehněčí a uvidíte.

Aha já myslela, že když to tam píší, že by byt v tom případě měla.

3.8.2016 11:34
Šarina

XXX.XXX.231.146

Taky bych viděla primárně problém ve stravě. Třeba trpí permanentním skoroprůjmem z nějaké složky v granulích, ale i třeba v těch konzerách a kapsičkách (s tím má problém spousta psů), a to rozmazávání atd... třeba souvisí s tím, jak je nervózní, když to na ni přijde a ona nemůže hned ven.

No, a jestli s ní teď ani nechodíte na procházky... :(.

Editapri

3.8.2016 11:36
Editapri

XXX.XXX.95.180

Šarina napsal(a):
Taky bych viděla primárně problém ve stravě. Třeba trpí permanentním skoroprůjmem z nějaké složky v granulích, ale i třeba v těch konzerách a kapsičkách (s tím má problém spousta psů), a to rozmazávání atd... třeba souvisí s tím, jak je nervózní, když to na ni přijde a ona nemůže hned ven.

No, a jestli s ní teď ani nechodíte na procházky... :(.

Děkuji za tip. Já vím, myslela jsem si, že když mi to poradí odborník, tak že to pro ní nic špatného nebude ach jo

3.8.2016 11:38

Editapri napsal(a):
Někdy tuhou někdy měkčí. Dnes ráno první byl tuhý a druhý byl měkčí. Zkusíme pozměnit stravování. Myslíte, že i když ji tak strašně chutnají, že by pro ni nemuseli být dobré?

Nemusely. Když byl můj pes štěně, tak to bylo chvíli měkčí, chvíli tvrdší. Pokakal se skoro z každé žvýkací blbosti, co dostal mimo granule. Z konzervou to byl vyloženě průšvih. Změnila jsem na lososa a v pořádku. Pak jsem ještě doladila obilí, které ho nadýmalo a naprosto super. Už se mi nepo..., ani když něco hodně nevhodného uloupí - syrový špek, krémový zákusek... Aktuálně máme Marp a Barking Heads bez obilí a samozřejmě bez kuřete. Můžete zkusit pořešit krmení, držím palce.

Editapri

3.8.2016 11:41
Editapri

XXX.XXX.95.180

Nemusely. Když byl můj pes štěně, tak to bylo chvíli měkčí, chvíli tvrdší. Pokakal se skoro z každé žvýkací blbosti, co dostal mimo granule. Z konzervou to byl vyloženě průšvih. Změnila jsem na lososa a v pořádku. Pak jsem ještě doladila obilí, které ho nadýmalo a naprosto super. Už se mi nepo..., ani když něco hodně nevhodného uloupí - syrový špek, krémový zákusek... Aktuálně máme Marp a Barking Heads bez obilí a samozřejmě bez kuřete. Můžete zkusit pořešit krmení, držím palce.

Mnohokrát děkuji snad pak vše bude v pořádku.

3.8.2016 13:22

Calibra puppy obsahuje kukuřici a nebude jí málo, bych hledala krmivo zcela bez kukuřice, ta dělá často paseku. A určitě bych pátrala i ve směru zdravotním!

Editapri

3.8.2016 14:00
Editapri

XXX.XXX.199.234

Calibra puppy obsahuje kukuřici a nebude jí málo, bych hledala krmivo zcela bez kukuřice, ta dělá často paseku. A určitě bych pátrala i ve směru zdravotním!

Ta nám právě byla doporučena od chovatelů. Jediné plus co v tom v tuto chvíli teda vidím je že má krásnou srst o tom žádná. Mockrát děkuji, zítra se ještě optám u veterináře, když tam budeme.

3.8.2016 14:05
Ebi

XXX.XXX.104.1

Jak tady píší děvčata, i ty kapsičky a konzervy mohou některým psům vadit - našim psům tedy ano, asi dvakrát kapsičky dostali a už nikdy jim je dávat nebudu - i když jinak problémy se zažíváním nikdy neměli a nemají.
A souhlas i s úpravou režimu.

Editapri

3.8.2016 14:44
Editapri

XXX.XXX.199.234

Když byla menší tak měla bobky normální tuhé, sem tam se pokadila a kdo ne, když byl malý, nikdo se to nenaučil za den, pak chodila normálně nikde žádná katastrofa. Až teď zas, kdyby to bylo jen tím, že na procházky teď chodíme minimálně jen tak okolo sousedů, tak by to mnohem lepší než jestli zjistím, že jí něco je opravdu nevím, když se nad tím zamyslím, že by najednou z jídla jak psala p. hmn mám teď docela strach, že to má opravdu nějakou vnitřní příčinu, střeva cokoliv. Nemáte a s tímto prosím někdo nějaké zkušenosti?

3.8.2016 14:51
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Doporučila bych zvážit krmení jinými granulemi, po kterých bude mít tuhý bobek a bude jich málo. Třeba na mase je to perfektní - pidi bobek za den od30 kg psa + málo pije. A když už se pokadi, tak pak musí i čurat. Plus bych vypozorovala, kolikrát a kdy se venčí a prostě být venku dokud potřebu neudělá. Nebo když to bude možné, spát u ní a pokaždé jak se probudí mazat ven a zase znovu jako se štěnětem.

Editapri

3.8.2016 14:53
Editapri

XXX.XXX.199.234

Andrýsek3 napsal(a):
Doporučila bych zvážit krmení jinými granulemi, po kterých bude mít tuhý bobek a bude jich málo. Třeba na mase je to perfektní - pidi bobek za den od30 kg psa + málo pije. A když už se pokadi, tak pak musí i čurat. Plus bych vypozorovala, kolikrát a kdy se venčí a prostě být venku dokud potřebu neudělá. Nebo když to bude možné, spát u ní a pokaždé jak se probudí mazat ven a zase znovu jako se štěnětem.

Děkuji za radu.

3.8.2016 15:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Editapri napsal(a):
Ta nám právě byla doporučena od chovatelů. Jediné plus co v tom v tuto chvíli teda vidím je že má krásnou srst o tom žádná. Mockrát děkuji, zítra se ještě optám u veterináře, když tam budeme.

Co když granule , co poradí vet nesednou ?
Musí se hledat - zkoušet, anonyme.

editapri

3.8.2016 15:22
editapri

XXX.XXX.199.234

rapotacka11 napsal(a):
Co když granule , co poradí vet nesednou ?
Musí se hledat - zkoušet, anonyme.

Vaše odpověď mi byla velice užitečná mockrát děkuji příště se zeptám zase. Opravdu mě vaše reakce potěšila a pohladila na duši.

3.8.2016 16:38

editapri napsal(a):
Vaše odpověď mi byla velice užitečná mockrát děkuji příště se zeptám zase. Opravdu mě vaše reakce potěšila a pohladila na duši.

Pokud budete chtít pomoci se sestavením krmné dávky u vařené stravy, tak Vám ráda pomůžu Nic složitého to není

3.8.2016 16:40

editapri napsal(a):

Pokud budete chtít pomoci, napište mi soukromou zprávu smajlík

3.8.2016 18:29
Šarina

XXX.XXX.231.146

Editapri napsal(a):

Pojďme se vsadit, co vet doporučí za granule... Já tipuju: Hill's...
Pojďme se vsadit, před čím bude varovat... Já tipuju: maso.

3.8.2016 19:01
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Šarina napsal(a):
Pojďme se vsadit, co vet doporučí za granule... Já tipuju: Hill's...
Pojďme se vsadit, před čím bude varovat... Já tipuju: maso.

Přesně tak, není úplně dobré ohledně krmení spoléhat na veterináře. Doporučí značky granulí, které ho sponzorují. Nám taky doporučil Hills, pokud bych mu řekla, že krmím syrovým masem, myslím, že by mi psa rovnou vzal, protože ho zabiji.

3.8.2016 19:51

My dostali hills od velmi zkušené chovatelky - no pro střeva štěněte to bylo teda sado maso (holt ta kukuřice)

3.8.2016 21:14
bhk

XXX.XXX.210.162

My dostali hills od velmi zkušené chovatelky - no pro střeva štěněte to bylo teda sado maso (holt ta kukuřice)

Neukamenujte mě, rady dáváte dobré, ale co když je fena prostě jen s prominutím "prase"?

Říkám to s ohledem na to, že za prvé jednu takovou mám doma a za druhé, že už jsem tohle slyšela u vícero chovatelů - vždy feny.

Proč to je - nevím. Ale ne všechno je o žrádle, venčení atd.

3.8.2016 21:17
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

bhk napsal(a):
Neukamenujte mě, rady dáváte dobré, ale co když je fena prostě jen s prominutím "prase"?

Říkám to s ohledem na to, že za prvé jednu takovou mám doma a za druhé, že už jsem tohle slyšela u vícero chovatelů - vždy feny.

Četla jsem to tu někde v dááávnéé diskuzi, paní měla fenku nějakého bulla, a byla dospělá a prostě stále si kálela pod sebe, a matlala všude kolem..zkoušeli vše možné, nakonec se i rádci usnesli, že fenka má tak trchu psychický problém a je to prostě "prase".
Tady bych nejprve, ale zkusila změnit ty granule a režim.

3.8.2016 21:40
Šarina

XXX.XXX.231.146

bhk napsal(a):

Já bych u tohoto konstatování skončila, ne tímto předpokladem začínala

3.8.2016 22:05

Andrýsek3 napsal(a):
Přesně tak, není úplně dobré ohledně krmení spoléhat na veterináře. Doporučí značky granulí, které ho sponzorují. Nám taky doporučil Hills, pokud bych mu řekla, že krmím syrovým masem, myslím, že by mi psa rovnou vzal, protože ho zabiji.

Spoléhat na vet se dá, pokud se zabývá i výživovým poradenstvím.

Moje vet mi kdysi na průjem nakázala vařit a malý pytel dietních granulí dala až ve chvíli, když jsem fňukla, že tahat celý den mističky bude komplikované. Ještě s poznámkou, že to má být jako poslední možnost. Vždycky hlásím, čím se hafan živí. Když jsem jásala, že na pamlsky peču játrovky, hned školení o obsahu vitamínu A a kolik mám dávat maximum, abych to nepřehnala. Doma sušené maso odkýváno s nadšením. Kombinování taky v pohodě. Bůvolí kosti a jiné odpornosti zákaz, naopak doporučeno paroží. K tomu nechce u sebe vidět psa na čištění zubů, nutí doma čistit.

Nikdy se mi nestalo, že by mi nabídla granule (bere diety a z normálních Carneeval). Jen se ptá, čím člověk krmí, případně vysvětlí a nasměruje. Naopak doplňky léčby ano, to už jsem pak hlásila, ať dá všechno, co může. Tím nemyslím léky, těmi psy necpe, pokud to není bezpodmínečně nutné. Spíš př. elektrolyt, probiotika, Easy Pills, aby člověk nemusel cpát tablety do nezdravých paštik a podobných chemických a slaných lidských pochutin apod. Perfektní přístup, takhle to má být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík