Štěně jorkšíra má neustálý průjem

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bellacindy

31.7.2016 10:48
Bellacindy

XXX.XXX.145.149

Dobrý den,
chci se zeptat zda nemáte někdopodobné zkušenosti. Mám štěnátko jorkšíra, který má neustálý prujem s hlenem a krví už jsem byli i několika veterinářů a nikdo si s tím nedokázal poradit co to může zbůsobovat...už do sebe narvala nekolik atb a léku, že už jsem z toho zoufala. Nemáte nekdo podobnou zkušenost?
Předem děkuji.

31.7.2016 11:14
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Bellacindy napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat zda nemáte někdopodobné zkušenosti. Mám štěnátko jorkšíra, který má neustálý prujem s hlenem a krví už jsem byli i několika veterinářů a nikdo si s tím nedokázal poradit co to může zbůsobovat...už do sebe narvala nekolik atb a léku, že už jsem z toho zoufala. Nemáte nekdo podobnou zkušenost?
Předem děkuji.

Po netu se těžko radí a ještě hůř diagnostikuje. Já dokud bych u zvířete neměla postavenou diagnózu a nastavené léčení, tak bych prostě hledala veterináře, který to umí!

31.7.2016 11:22
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bellacindy napsal(a):
Dobrý den,
Předem děkuji.

Chybí mi tu info o tom, jak je štěně staré a hlavně, čím je krmené? Ten průjem začal kdy? A co všechno už měla za léky? Jaká vyšetření se dělala?

Nějaká probiotika, apod. už dostává?

Bellacindy

31.7.2016 11:34
Bellacindy

XXX.XXX.145.149

lavacca napsal(a):
Chybí mi tu info o tom, jak je štěně staré a hlavně, čím je krmené? Ten průjem začal kdy? A co všechno už měla za léky? Jaká vyšetření se dělala?

Nějaká probiotika, apod. už dostává?

Je stará 4 měsíce a je krmená Aplawsem, průjem má už cca měsíc, měla prujem hned jak jsme jí přivezli, jestli už ho měla od chovatelky nevíme, jinak první veterinář jí tam našel přes mikroskop nějaké parazity přeléčil je a stejně měla průjem..další veterinář nám řekl, že to nic není, že to přejde dal jí léky na střevní mikrofloru, další veterinář jí pomhatal na břichu vyšetřil ručně a opět nasadil atb, přičemž neřekl co jí je...ty ted dobrala a stále stejné. pořád pije, žere trávu a kadí cca 10 za den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2016 11:38

Bellacindy napsal(a):
Je stará 4 měsíce a je krmená Aplawsem, průjem má už cca měsíc, měla prujem hned jak jsme jí přivezli, jestli už ho měla od chovatelky nevíme, jinak první veterinář jí tam našel přes mikroskop nějaké parazity přeléčil je a stejně měla průjem..další veterinář nám řekl, že to nic není, že to přejde dal jí léky na střevní mikrofloru, další veterinář jí pomhatal na břichu vyšetřil ručně a opět nasadil atb, přičemž neřekl co jí je...ty ted dobrala a stále stejné. pořád pije, žere trávu a kadí cca 10 za den.

Chudák kupte v lékárně nebo zdravé výživě dubovou kůru, uvařte 1-2 čajové lžičky ve 250ml vody a přidávejte po troškách do krmení. A hlavně, najděte pořádného veterináře.

31.7.2016 11:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Bellacindy napsal(a):

Tak jí začněte krmit normálním jídlem, žádejte vyšetření krve a rozbor trusu.

31.7.2016 18:53
fikovnice

XXX.XXX.240.1

scylla napsal(a):
Tak jí začněte krmit normálním jídlem, žádejte vyšetření krve a rozbor trusu.

...a tak z granulových možností je Applaws dobrá volba... I když asi chápu, jak to myslíte...

31.7.2016 19:01

Kontaktovali jste chovatelku, jestli třeba stejné příznaky nemá celý vrh? To by bylo asi první, co bych udělala...
Jinak já jsem teda "starý praktik" u štěněte s parvovirózou jsme okamžitě nasadili "dietu" vařené hovězí, vařená mrkev a rýže...nevím, jestli to má nějaký vliv, ale každý pes se mi po tom, vždy srovnal...
Jinak ty rozbory bych nechala udělat taky, jak píše scylla...

31.7.2016 20:41
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bellacindy napsal(a):

A u chovatelky měla ten Applaws? Nebo jste měnili granule po přesunu do nového domova?

Pokud už průjmovala od chovatelky - byla řádně odčervená? Kdy jste naposledy vy sami odčervovali? Střídali se preparáty?

Chápu to tak, že jste šli k 1.vetovi, ten ji přeléčil a nic a hnedka jste šli k jinému veterináři? A nesli jste si aspoň zprávu od původního veterináře vždy, co už se dělalo, apod? A žádný veterinář vám nedoporučil dietu?

Já bych šla metodou starou a vždy účinnou - vařené kuřecí maso s rýží a mrkví + do toho můžete dát trochu smecty. Dobrá je taky ta dubová kůra, takže máte více možností, co zkusit (nekombinovat najednou!)...ale cpát štěně opakovaně ATB nebude to nejlepší, ono to tělíčko je už takhle dost oslabené a ještě se musí prát s různými ATB...to ji nijak nepřidá.

A nechat udělat pořádný rozbor trusu - s sebou na veterinu vemte všechny zprávy od vetů, co už má fenka vše za sebou, ať vědí, co nezabralo a na co vše ji zkoušeli léčit..

31.7.2016 21:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

Rozhodně bych konzultovala s chovatelem!

31.7.2016 22:13

Pokud je štěně z normálního chovu, tak určitě řešit s chovatelem, jak už bylo řečeno. Může to být i problém s imunitou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík